Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Jos rakastat, Hassut hurjat hirviöt & lapsilta kielletyt vampyyrit

08.01.2010 klo 12.27 | Luettu: 3311 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Neil Hardwickin musikaali Jos rakastat saapui teattereihin loppiaisena. Leffasta on parissa osoitteessa tykätty, mutta kritiikki on ollut tappavan raakaa varsinkin verrattuna arvosanoihin, joita kotimaiset keskimäärin saavat. Kolikon kääntöpuolet ovat: elokuva on amatöörimäinen, mutta - ehkä - sympaattinen. Sitä on kiitelty, että Suomessa ylipäätänsä uskalletaan tehdä jotain erikoisempaa. Kuinka hienoa on kertoa rakkaustarina käyttämällä kaikkien tuntemia hittejä, jotka kuulostavat paremmilta radiossa - sitä on mietitty.
-> V2.fi:n arvostelu

Kummallisista elokuvista tunnetun Spike Jonzen Hassut hurjat hirviöt (Where the Wild Things Are) saapuu Suomeen tänään. Yhdysvalloissa elokuva on esiintynyt useilla listoilla koskien vuoden parhaita elokuvia ja Suomessakin monet ovat yhtyneet ylistyslauluun. Vaikka unenomainen fantasia kertoo lapsesta, joka ystävystyy hirviöiden kanssa, kyseessä ei välttämättä ole lastenelokuva: Yhdysvalloissa studio suuntasi mainoskampanjan aikuisille harvinaisessa rehellisyyden puuskassa. Monet kriitikot ovat arvailleet, että psykoanalyytikko Sigmund Freud olisi ylpeä Jonzen syvältä kouraisevasta saavutuksesta.
-> V2.fi:n arvostelu

Yhdysvalloissa debytoi tänään muun muassa Spierigin veljesten tieteiskauhuelokuva Daybreakers. Kriitikot ovat antaneet kohtalaisen positiivista palautetta synkistelylle, joka toivoo valavansa toivoa veristen vampyyrielokuvien ystäviin kahden Twilight-kiiltokuvan välissä. Daybreakers kertoo maailmasta, jossa vampyyrit ovat enemmistöä ja ruuasta on jo pulaa. Monet kriitikot ovat kiitelleet perusideaa ja ovatpa jotkut pohtineet, onko leffalla jotain sanottavaakin. Lopullinen tuomio kuitenkin lupaa vain tyylikästä väkivaltaviihdettä sellaista etsiville. Suomen ensi-ilta on 22.1.

Vastaavasti uusinta Michael Ceran tähdittämää komediaa Youth in Revolt on kutsuttu mukiinmeneväksi tapaukseksi. Onko elokuva nokkela, charmikas ja kapinallinen, vai lähinnä laskelmoitu yritys? Amerikassa on puhuttu vaihtelevista tuloksista. Ceran tavaramerkkien eli nörttikarisman ja hillityn anarkian ystävillä on jotain pientä mitä odottaa.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Fear Factoryn Euroop... G.I. Joen jatko varm... >

Keskustelut (2 viestiä)

TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

08.01.2010 klo 13.29

Daybreakerin voisi katsastaa. Traileri vaikutti ihan mielenkiintoiselta.
lainaa
Jorma

09.01.2010 klo 12.19

Daybreakerin voisi tosiaan katsastaa. Perusidea kuulostaa kohtuu hyvältä, mutta valitettavasti vampyyrit näyttävät tutuilta harmaanaamoilta/mulkosilmiltä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova