Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Havukka-ahon ajattelija, Poutapilviä ja lihapullakuuroja & maailmanlopun meininki

15.01.2010 klo 15.04 | Luettu: 2060 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Veikko Huovisen klassikkoromaanin filmatisointi Havukka-ahon ajattelija ohjaaja Kari Väänäseltä pääsee tänään laajempaan levitykseen oltuaan näytillä muutamassa kaupungissa. Komeita maisemia ja Kai Lehtistä pääroolissa on yksissä tuumin kehuttu. Hieman ovat kriitikot olleet eri linjoilla siitä, miten teos toimii sovituksena; kuinka osuvaa on tämä ajattelupuoli. Yhtä kaikki teos on saanut tunnustusta suomalaista mielenmaisemaa mukailevana leppoisan jouhevana ajanvietteenä.
-> V2.fi:n arvostelu

3D-teattereihin ja pariin muuhun kohteeseen ilmestyy koko perheen huvitus Poutapilviä ja lihapullakuuroja. Animaatiokomediaa on kiitelty laajalti: useampi kriitikko on jopa yllättynyt, kuinka näppärä ja söpö taivaalta satavista ruokalajeista kertova kermakakkukomedia osaa olla. Jos anarkistinen kohellus ja suorastaan surrealistiset näkymät eivät olekaan ansainneet ylistystä jota Pixarin teokset nauttivat, monikaan ei ole väittämässä, etteikö Sony Pictures Animationin kolmas animaatio olisi aivan omanlaisensa outolintu.
-> V2.fi:n arvostelu

Myös "Amerikan Shaun of the Deadiksi" usein kuvailtu Zombieland debytoi tänään Suomessa. Muuallakin kuin kauhusivustoilla on ihasteltu Woody Harrelsonin vetämää pläjäystä, joka panostaa siinä rentoon huulenheittoon missä suolenpätkiinkin. Huomattavan moni kriitikko on yrittänyt omalla tavallaan vihjaista, että elokuvassa on myös yllätys, josta ei kyllä kannattaisi vihjailla... tai sanonut suoraan, mikä juttu on tosi jees. Oppositio on ilmaissut pettymystä muun muassa olematonta tarinaa kohtaan. Zombielandin alkuperäinen käsikirjoitus rustattiin tarkoituksena tuottaa pilottijakso tv-sarjalle.
-> V2.fi:n arvostelu

Yhdysvalloissa avaa tänään ryppyotsaisempaa maailmanlopun meininkiä esittelevä The Book of Eli. Yhteiskunnan romahdettua Denzel Washingtonin tulkitsema saarnamies vaeltaa erämaassa ja rankaisee syntisiä Jumalan sanalla ja väkivallalla. Kriitikoiden mielipiteet ovat jakaantuneet. Elokuvaa on toisinaan ihailtu kunnianhimosta ja tinkimättömyydestä, mutta toisinaan sen asenteelle on naureskeltu. Washingtonin karisman ja lajityypin ystäville Hughesin veljesten ohjausta suositellaan.

Peter Jacksonin Oma taivas pääsee Yhdysvalloissa laajempaan levitykseen. Fantasiadraama kertoo murhatusta tytöstä, joka seuraa taivaasta käsin vanhempiensa ja murhaajansa vaiheita. Elokuva on useissa yhteyksissä tuomittu Jacksonin kehnoimmaksi. Vain harva on lähtenyt puolustamaan tekelettä, jota on kyllä kuvailtu kauniiksi ja paikoin vaikuttavaksikin, mutta ennen kaikkea epätasaiseksi ja toisinaan hämmentävän kömpelöksi.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vihreä Lyhty taitaa ... Norjan ja Islannin E... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova