Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Sherlock Holmes, Daybreakers & The Rock hammaskeijuna

22.01.2010 klo 16.35 | Luettu: 2729 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Viikon iso ensi-ilta Suomessa on Guy Ritchien ohjaus Sherlock Holmes, joka on nauttinut suurta kansansuosiota Yhdysvalloissa. Kriitikoilta toimintaa ja huumoria painottava versio klassisen hahmon koettelemuksista on saanut erittäin vaihtelevaa palautetta. Mielipiteet ovat jakaantuneet senkin suhteen, kehtaako tätä sanoa Holmesiksi ensinnäkään. Moni on kaipaillut hillitympää ja älyllisempää menoa, mutta toisaalta netin syövereistä löytyy useita perusteluja ajatukselle, että juuri nyrkkeilevä höyrypää on lähempänä alkuperäistä Holmesia kuin klassikkoelokuvista tuttu herrasmies. Robert Downey Jr. pääroolissa ja Holmesin suhde tohtori Watsoniin eli Jude Lawiin on usein saanut kiitosta kokonaisuuteen nihkeästi suhtautuviltakin.
-> V2.fi:n arvostelu

Isoissa kaupungeissa esitetään myös Spierigin veljesten tieteiskauhuelokuvaa Daybreakers. Kriitikot ovat antaneet kohtalaisen positiivista palautetta veriselle synkistelylle, joka kertoo maailmasta, jossa vampyyrit ovat enemmistöä ja ruuasta on jo pulaa. Monet kriitikot ovat kiitelleet yksityiskohtiin panostamista ja perusideaa ja pohtineet, onko leffalla jotain sanottavaakin. Juonen aukkoja ja vähemmän toimivia kohtauksia on toisaalta kritisoitu, joten suositukset on suunnattu heille, joita tyylikäs väkivaltaviihde kiinnostaa ilman kriitikoitakin.

Yhdysvalloissa avaa tänään Dwayne "The Rock" Johnsonin pelätty perhekomedia The Tooth Fairy. Entinen toimintatähti näyttelee tuhmaa jääkiekonpelaajaa, josta tehdään hammaskeiju. Kriitikot ovat odotetusti murskanneet elokuvan. Johnsonin karismaa on hieman kiitelty ja hän ilmeisesti näyttää hyvältä tutussa, mutta useampi kriitikko raportoi kituneensa lässähtävien vitsien ja loputtomien sanaleikkien ristitulessa. Väkivalta kiekkokaukalossa on saanut jotkut kysymään, sopiiko tämä senkään ikäisille, jotka tätä sietävät.

Yhdysvalloissa debytoi myös Extraordinary Measures, jota Harrison Ford ja Brendan Fraser tähdittävät. Tositapahtumiin perustuva draama kertoo yrityksestä parantaa perinnöllisiä sairauksia. Kriitikoiden mukaan kömpelö tekele yrittää turhaan lypsää tunnereaktioita ja vain pääosanesittäjät (heidän statuksensa, eivät kykynsä) erottavat tämän tv-elokuvista.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ilosaarirockin aktiv... Norjasta mustaa meta... >

Keskustelut (1 viestiä)

Heimdall

Rekisteröitynyt 04.07.2007

22.01.2010 klo 18.08

Paskaa kun ei näy Daybreakers Joensuussa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova