Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Paha perhe, Up in the Air & Mel Gibsonin paluu

29.01.2010 klo 23.30 | Luettu: 2861 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Viikon kotimainen ensi-ilta on Paha perhe ohjaaja Aleksi Salmenperältä. Mustalla huumorilla ladattu kertomus harvinaisen tulehtuneesta perhe-elämästä on huvittanut monia kriitikoita, ja saanut jotkut miettimään, miksi tätä edes komediana markkinoidaan. Teos on löytänyt puolestapuhujia, vaan kaiken kaikkiaan kehut ovat jääneet varovaisiksi. Kiehtovasta kokonaisuudesta on puhuttu, vaan ehkä jotain jää uupumaan? Ville Virtasen tulkitsemaa pökkelöä isää on pidetty onnistuneempana hahmona kuin muita perheenjäseniä.
-> V2.fi:n arvostelu

Suomessa avasi myös Yhdysvalloissa vuoden parhaiden joukkoon nostettu draamakomedia Up in the Air ohjaaja Jason Reitmanilta. Palkintogaaloissa pätemisen jo aloittanut teos potkuja jakelevasta miehestä on vedonnut kriitikoihin ajankohtaisella, mutta tiukasti hahmovetoisella tarinalla ja sujuvalla toteutuksella. Reitmanin taitoa upottaa särmikkyyttä suurta yleisöä kosiskelevaan viihde-elokuvaan on usein ihailtu. Elokuvan varsinainen kritisoiminen on jäänyt vähäiseksi, mutta moneen makuun kyseessä ei ole mitään sen ihmeempää kuin George Clooneyn karismalla ratsastavaa ajanvietettä.
-> V2.fi:n arvostelu

Yhdysvalloissa avannut Pimeyden ytimessä (Edge of Darkness) palauttaa valkokankaille Mel Gibsonin, jota ei olla hetkeen nähty kameran kummallakaan puolella (vaan lähinnä sensaatiolööpeissä). Ohjaaja Martin Campbellin vanhaan minisarjaan perustuvasta jännäristä on liikkeellä monenlaista mietettä. On ollut puhetta yhdestä Gibsonin uran vahvimmista suorituksista, ja yleisesti otteessaan pitävästä pläjäyksestä, joka kulkee tarinan ehdoilla. Päinvastaisen teorian mukaan kyseessä on taas yksi kostotarina, joka laahaa eteenpäin kunnes se kaatuu omaan näppäryyteensä. Suomessa mielipiteitä muodostetaan ensi viikolla.

Yhdysvalloissa kansalla on tilaisuus tutustua myös lyttyyn haukuttuun romanttiseen komediaan When in Rome. Roomalaisen taikalähteen vaikutuksia käsittelevä teos ei kriitikoiden mukaan tee oikein juuri muuta, kuin että kameran eteen on saatu silmää miellyttäviä naamoja. Komediaa, aivotoimintaa tai pulssia ei ole löydetty.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Traileri Wall Street... Humppavisio tänään t... >

Keskustelut (1 viestiä)

gheeD

Rekisteröitynyt 03.01.2008

30.01.2010 klo 00.53

Toi up in the air oli kiva, tosin luultavasti vain siksi että siinä lennettiin paljon, joka mua sattuu kiinnostamaan. Mutta oli se jounikin ihan mukava, luultavasti parempi jos en olisi katsonut väsyneenä. :D
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova