Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Invictus, Pimeyden ytimessä & Taken-jannun uusin

05.02.2010 klo 19.12 | Luettu: 1826 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Suomessa tutustutaan tänään Clint Eastwoodin ohjaukseen Invictus - Voittamaton. Etelä-Afrikan presidenttiä Nelson Mandelaa tulkitseva Morgan Freeman ja rugbyjoukkueen kapteenina äijäilevä Matt Damon saivat alkuviikosta Oscar-ehdokkuudet. Rotujännitteistä ja urheilun tervehdyttävästä vaikutuksesta kertovasta draamasta on liikkeellä vaihtelevia ajatuksia. Suomessa leffaa on pääasiassa kehuttu, joskin hyvin varovaisesti. Amerikkalaisten enemmistö on puhunut muutoksen mahdollisuutta tunteella alleviivaavasta hyvän mielen elokuvasta. Kriittisimmät ovat syyttäneet filmiä kiiltokuvaksi, ja monet ovat kaipailleet moniulotteisempaa tulkintaa tapahtumista ja Mandelasta.
Rotten Tomatoes: 77% kriitikoista suosittelee, 89% huippukriitikoista
Metacritic: 74 pistettä / 100
-> V2.fi:n arvostelu

Myös 80-luvun minisarjaan perustuva draamatrilleri Pimeyden ytimessä ohjaaja Martin Campbellilta on jakanut kriitikkoja. Mel Gibson palaa kankaille kahdeksan vuoden tauon jälkeen. On ollut puhetta yhdestä Gibsonin uran vahvimmista suorituksista, ja tasaisen tehokkaasta trilleristä, joka kulkee sujuvasti modernisoidun tarinansa ehdoilla. Toisen teorian mukaan kyseessä on taas yksi tympeä kostotarina, joka ontuu eteenpäin hajoten vähä vähältä käsiin. Päinvastoin kun Invictuksen tapauksessa, leffa on löytänyt enemmän ystäviä Suomesta kuin kotimaastaan.
Rotten Tomatoes: 55% kriitikoista suosittelee, 55% huippukriitikoista
Metacritic: 55 pistettä / 100
-> V2.fi:n arvostelu

Harvassa ovat romanttisen komedian Avio-onnea Morganeiden tapaan puolustajat. Hugh Grant ja Sarah Jessica Parker näyttelevät vakiohahmojaan, ja kansan olisi tarkoitus kiinnostua, koska juuri he eivät ole esiintyneet yhdessä juuri siinä tarinassa, jossa riitaisa kaupunkilaispariskunta kärrätään mokailemaan korpeen. Harva kriitikko on nauranut, moni ei ole vitsejä edes löytänyt.
Rotten Tomatoes: 13% kriitikoista suosittelee, 13% huippukriitikoista
Metacritic: 27 pistettä / 100
-> V2.fi:n arvostelu

Yhdysvalloissa avaa tänään toimintakomedia From Paris With Love, jonka ohjannut Pierre Morel vastasi myös viime vuoden yllätyshitistä Taken. Taken ei ollut mestariteos kriitikoiden mieleen, mutta monet pessimistisemmätkin kokivat sen kelpo ajanvietteenä. Uutuus on jäänyt vähemmälle hellyydelle. Kovasta vauhdista huolimatta leffaa on usein kutsuttu uuvuttavan tylsäksi: kritiikkiä ovat saaneet toimintakohtauksetkin tarinasta puhumattakaan. John Travoltan ylitseampuva suoritus on huvittanut joitakuita, mutta moni on huomauttanut, että Travolta ampuu yli aina.
Rotten Tomatoes: 31% kriitikoista suosittelee, 26% huippukriitikoista
Metacritic: 46 pistettä / 100

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Creativelta uusi HD-... Ridley Scottin Robin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova