Tuorein sisältö

Kriitikot VS. Risto Räppääjä, Wolfman, Percy Jackson & Ystävänpäivä

12.02.2010 klo 14.00 | Luettu: 5962 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kotimaisen yleisömenestyksen jatko-osa Risto Räppääjä ja polkupyörävaras on tänään ensi-illassa. Varsin myönteisellä mielellä olevat kriitikot ovat puhuneet lastennäköisestä lastenelokuvasta, joka piristää koko perhettä, ellei jo edellinen osa aiheuttanut allergiaa karkkiväreillä ja näyttelyllä, joka tasapainoilee yliampumisen ja kirjakielen välimaastossa. Tasavahvasta, yksityiskohtia pursuilevasta paketista on puhuttu, mutta myös tasapaksusta. Tarina ei ole tuttu edes Risto Räppääjä -kirjojen ystäville, mutta eipä siitä paljoa uuttakaan ole löydetty.

Kahden muun leffan tavoin The Wolfman avaa tänään sekä Suomessa että Yhdysvalloissa. Klassikon The Wolf Man uusi versio on ollut suuri pettymys varsinkin ennakkomateriaalista ja nimekkäistä tekijöistä innostuneille. Kriitikot ovat tuominneet ohjaaja Joe Johnstonin kyvyttömäksi rakentaa pinnallistakaan jännitystä, puhumattakaan tunnelmista, joiden vuoksi kauhuklassikot ovat klassikoita. Toimintakohtaukset ja synkät goottimaisemat ovat saaneet kiitosta joiltakuilta. Useammat ovat olleet tyytymättömiä tehosteisiin ja/tai pääosanesittäjä Benicio del Toroon silloin, kun hän saa ihan itsenään lausua jotain kömpelöä.
Rotten Tomatoes: 32% kriitikoista suosittelee, 37% huippukriitikoista
Metacritic: 44 pistettä / 100
V2.fi:n arvostelu ilmestyy sunnuntaina

Fantasiaseikkailu Percy Jackson Salamavaras (Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief) tahtoo olla uuden nuorille suunnatun sarjan aloitus. Kriitikot vähintäänkin epäilevät, onko Percyllä mahkuja: monet ovat kuvailleet ensimmäistä osaa täysin käypäiseksi ajanvietteeksi, mutta seikkailun riemun tai järkeenkäyvän juonen aistiminen on ollut hankalampaa. Percyssä on kaikki vaadittava huippunäyttelijöistä mörrimöykkyihin, mutta mitä muuta, mitä tuntuvaa? Leffa on tuomittu välipalaksi Harry Potter -saagan päätöstä odotteleville nuorille.
Rotten Tomatoes: 54% kriitikoista suosittelee, 36% huippukriitikoista
Metacritic: 48 pistettä / 100
-> V2.fi:n arvostelu

Romanttinen komedia Ystävänpäivä (Valentine's Day) marssittaa kankaille kymmeniä tunnettuja näyttelijöitä jo tänään, aatonaattona. Kaikesta tuoreen tapaisestakin riisuttu hömppäleffa ei ole kriitikkojen kamuja. On useampaan kertaan kuvailtu, että kyseessä on ikään kuin amerikkalainen versio pidetystä brittikomediasta Rakkautta vain, mutta ilman lämpöä, näppäryyttä, huumoria ja rakkautta. Arvoa on nähty lähinnä näyttelijöiden karismassa.
Rotten Tomatoes: 14% kriitikoista suosittelee, 11% huippukriitikoista
Metacritic: 35 pistettä / 100
-> V2.fi:n arvostelu

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Windows Mobileen har... HIM keräsi puoli mil... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova