Tuorein sisältö

Monty Python -miesten Brianin elämä musikaalina - Finnkinossa

03.03.2010 klo 15.54 | Luettu: 1941 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Monty Pythonin innoittama Not The Messiah nähdään erikoisnäytöksenä Finnkinon teattereissa 25.3.

Not The Messiah (He’s a Very Naughty Boy) on Monty Pythonin pitkäaikaisen kaksikon Eric Idlen ja John Du Prezin säveltämä ja kirjoittama koominen oratorio, joka pohjautuu Monty Pythonin elokuvaan Brianin elämä.

Esitys on kuvattu Lontoon Royal Albert Hallissa lokakuussa 2009 teoksen ainoassa Euroopan esityksessä, jolla juhlistettiin Monty Pythonin 40-vuotista taivalta.

Teos on humoristinen kommentti Händelin Messias-oratorioon, ja sen pääosassa esiintyy baritonihtava Eric Idle. Menossa ovat mukana myös muut pythonit: Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Carol Cleveland ja Neil Innes. Idlen lisäksi solisteina ovat tenori William Ferguson, sopraano Shannon Mercer, mezzo Rosalind Plowright ja baritoni Christopher Purves. BBC:n sinfoniaorkesteria ja kuoroa sekä kolmea lammasta johtaa John Du Prez.

- Harvoin pääsee olemaan hölmö joukkomitassa. Not The Messiah kertoo roomalaisen sotilaan hedelmöittämän Mandyn traagisen tarinan. Hän synnyttää Brianin, Judithiin rakastuvan vastahakoisen vallankumouksellisen, jota erehdyksessä luullaan Messiaaksi ja joka tuomitaan kuolemaan. Musiikilliset viittaukset alkavat Händelistä ja päättyvät tuhman Mozart-dueton, joululaulujen ja Bob Dylan-lainausten kautta klassiseen Always Look on the Bright Side of Life -finaaliin, toteaa Idle.

Not the Messiah (He’s a Very Naughty Boy) -erikoisnäytösten lipunmyynti alkaa perjantaina 5.3.

Esitys nähdään seuraavissa Finnkinon teattereissa:

Helsinki: Tennispalatsi
Vantaa: Flamingo
Jyväskylä: Fantasia
Lahti: Kuvapalatsi
Oulu: Plaza
Pori: Promenadi
Tampere: Plevna
Turku: KinopalatsiV2.fi | J.A. Kaunisto
< X Factor -tuomari se... Pudotusleirit alkuun... >

Keskustelut (1 viestiä)

Kotiviinipiru

03.03.2010 klo 16.24

Lienee toooodella outoa
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova