Tuorein sisältö

Anssi Kelalta Sinkut ja Elossa Ruotsinlaivalla

04.03.2010 klo 11.19 | Luettu: 2126 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun Anssi Kela käynnisti soolouransa julkaisemalla singlen Mikan faijan BMW. Juhlavuoden innoittamana Anssi keräsi yksiin kansiin kattavan historiikin uransa vaiheista.

Tuplakokoelma Singlet 2000-2010 sisältää kaikki Anssi Kelan julkaisemat singlet, kaksi uutta biisiä sekä livetulkinnat singlebiiseistä. Kokoelman kakkos-cd, livelevy Elossa Ruotsinlaivalla, nauhoitettiin Viking Isabellalla helmikuun alussa.

Vuonna 2001 julkaistua debyyttialbumia, Nummelaa, on myyty lähes 160.000 kappaletta, eli viisinkertaisen platinalevyn verran. Seuraava albumi Suuria kuvioita ilmestyi vuonna 2003 ja Rakkaus on murhaa vuonna 2005. Viimeisin studiolevy, konseptialbumi Aukio, julkaistiin viime syksynä. Anssin levyjä on myyty yhteensä huikeat lähes 250.000 kappaletta.

Singlet 2000-2010 -tuplakokoelmalla on myös kaksi ennen julkaisematonta biisiä. Anssi kertoo näistä kappaleista seuraavaa:

- Toinen kokoelmalla julkaistavista uusista biiseistä [Nolla] on itse asiassa peräisin jo vuodelta 1998, tein sen ollessani vielä Pekka ja Susi -yhtyeen jäsen. Bändi kuitenkin hajosi pian kappaleen syntymisen jälkeen ja biisi unohtui yli kymmeneksi vuodeksi. Löysin sen uudestaan viime syksynä penkoessani vanhoista laatikoista esiin cd-levyn, jonka kannessa luki Nolla. Nimi ei kumisuttanut minkäänlaisia kelloja, mutta laitettuani levyn soittimeen ilahduin: kelpo matskua! Äänitin biisin Risto Eskolinin kanssa, minä soittelin erilaisia soittimia Ripan tukistellessa nappuloita. Tietyllä tavalla ympyrä sulkeutui: juuri näin tehtiin Ripan kanssa myös ensimmäinen singleni, Mikan faijan BMW. Jopa laulumikrofoni oli sama kuin silloin.

- Toinen uusista kappaleista, Vanha biisi, on itse asiassa The Hulatones -yhtyeen kanssa pari vuotta sitten julkaisemani kappale Dance Like It Was ‘85, johon tein suomenkieliset sanat. Kursailemattoman 80-lukulainen, reipas pop-ralli.

Singlet 2000-2010 -tuplakokoelma julkaistaan 23. maaliskuuta.

Kokoelman biisilista:

Vanha biisi
Nolla
Milla
Aamu
Puistossa
Jennifer Aniston
Kaivos
Kaksi sisarta
Laulu petetyille
Karhusaari
1972
Älä mene pois
Mikan faijan BMW
Rakkaus on murhaa
Suomalainen
Suuria kuvioita
Nummela

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Waltarin Kärtsy sool... My Chemical Romance ... >

Keskustelut (1 viestiä)

Karina

13.03.2010 klo 23.59

Tuo uusi biisi Nolla on aika kiva!

Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova