Tuorein sisältö

Afganistanissa rakennetaan Wi-Fi-verkkoja romuraudasta

05.03.2010 klo 13.15 | Luettu: 2584 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Pitkän sodan runtelemassa Afganistanissa on kasvava tarve langattomille verkkoyhteyksille. Kattavien langattomien verkkojen pystyttämiseen ei maasta kuitenkaan löydy erityisen paljon asianmukaisia vahvistimia ja heijastimia, joten MacGyverin henkiset seuraajat pääsevät esittelemään taitojaan tiedonsiirron saralla.

Uutiskuvassa oleva laite on paikallisten asukkaiden ja MIT Bitsista sekä Atom Labsista maahan saapuneiden vapaaehtoistyöntekijöiden rakentama Wi-Fi-heijastin. BoingBoingin mukaan vain hieman alle 10dBi:n voimakkuudella signaalia heijastava laite on kasattu romutavarasta kuten laudanpätkistä, peltisistä vihannestölkeistä, johdonpätkistä ja muoviputkista. Toimiva ja ekologisesti silkasta kierrätystavarasta valmistettu laite saakin pohtimaan, miksi esimerkiksi edes Suomen suurimmat kaupungit kattavien vapaiden langattomien verkkojen rakentamisen väitetään olevan kallista ja monimutkaista.

V2.fi | Matti Lintula
< Kaisafest julkisti l... Näin entisöit naarmu... >

Keskustelut (2 viestiä)

operaattori

05.03.2010 klo 13.53

Vapaat langattomat verkot pitää kieltää, koska isoveli haluaa valvoa ja operaattori haluaa rahastaa.
lainaa
Hengeyokai

Rekisteröitynyt 29.07.2008

05.03.2010 klo 14.13

operaattori kirjoitti:
Vapaat langattomat verkot pitää kieltää, koska isoveli haluaa valvoa ja operaattori haluaa rahastaa.


Sitähän se. Monien kaupunkien suunnitelmat vapaista langattomista verkoista on "sabotoitu" monin tavoin lähinnä kaupallisten operaattorien toimesta esim. vapaan kilpailun jatkuvuuden varjolla.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova