Tuorein sisältö

Kippari-Kalle, Narnia ja Gulliver kolmiulotteisiksi; Michael Bay protestoi

24.03.2010 klo 06.04 | Luettu: 7225 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Muutama käänne jälleen samassa paketissa laajenevalta 3D-rintamalta:

Sony, Spider-Man-tuottaja Avi Arad ja kirjoittaja ja mahdollinen ohjaaja Mike Jones valmistelevat kolmiulotteista tietokoneanimaatiota Kippari-Kallesta. 1929 seikkailunsa aloittanut sarjakuvasankari tunnetaan myös lyhyistä piirretyistä ja vuoden 1980 näytellystä elokuvasta.
Lähde: Variety

Warner Bros. on uhonnut, että kaikki sen isot elokuvat tulevat olemaan kolmiulotteisia. 20th Century Fox näyttää seuraavan perässä: Foxin loppuvuoden seikkailut The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader ja Gulliver's Travels käännetään kolmiulotteisiksi.
Lähde: Coming Soon

Kolmiulotteiseksi käännetyt elokuvat (Liisa Ihmemaassa, Titaanien taistelu, lähes kaikki tulevat näytellyt 3D-elokuvat) saavat niskaansa yhä enemmän kritiikkiä. Michael Bay, joka ei ole ollut erityisen innostunut koko ulottuvuudesta, kertoo kokemuksistaan:

"Kuvaan monimutkaisia juttuja, laitan aitoja asioita toimintakohtauksiin, ja rehellisesti sanoen, en ole juuri nyt vakuuttunut käännösprosessista. [...] Yritän vakuuttua, ja jotkut yhtiöt ovat yhä työstämässä kohtauksia jotka annoin heille. Juuri nyt, käännökset näyttävät väärennetyltä 3D:ltä, eri kerrokset ovat hyvin selviä. Menet näytöshuoneeseen, toivot vakuuttuvasi, ja sitten ajattelet, että öh, tämä on aika surkeaa. [...] Käännösprosessi tulee aina olemaan ala-arvoisempi kuin kuvaaminen 3D:nä. Studiot saattavat uhrata ulkonäön ja puristaa tempulla 3 dollaria lisää per lippu, mutta minä en. Avatarin tekemisessä meni neljä vuotta. Et voi vain paskoa ulos 3D-elokuvaa."

Bayn puheet bongannut sivusto Slashfilm on itse kritisoinut ennakkoon näkemiään latteita näytteitä kolmiulotteisesta Titaanien taistelusta.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Euroviisujen esiinty... Kevin Smithin kauhue... >

Keskustelut (4 viestiä)

2D-mies

24.03.2010 klo 12.27

Bay puhuu asiaa. Miksi pitää vääntää kaikki 3D:lle?
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

24.03.2010 klo 13.27

Totta. Eikä 2D:ssä ole mitään vikaa.
lainaa
Aleksi

24.03.2010 klo 18.47

Lipputulot, luulisi sen nyt jo olevan selviö...

On kyllä surkea kun nuo kaikki käännetään 3D:ksi niin se laatu kärsii, Avatar näytti upealta koska se oli kuvattu aitona 3D:nä. Liisa oli taas selvästi huonompaa laatua. Ehkäpä kuluttajat kyllästyvät ja pitävät 3D:tä paljon huonompana kuin se oikeasti on, juurikin nuiden käännösten vuoksi..
lainaa
Purkaja

Rekisteröitynyt 08.06.2008

25.03.2010 klo 08.26

Surullista mihin elokuvat ovat menossa aina piirrettyjä myöten. Pixar oli aikanaan jotain ihmeellistä, mutta nykyään tietokoneella tehdyt elokuvat lähinnä äklöttävät: kaikki on jotenkin niin muovista ja halvannäköistä.

Niinhän se vähän on. Halvemmaksi tulee pestata pelkkä näyttelijän ääni tai olla piirtämättä n. 24 kuvaa yhtä sekuntia kohden.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova