Tuorein sisältö

Miksi vampyyrielokuvia tehdään?

26.08.2010 klo 12.00 | Luettu: 3064 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Hollywood Reporter on ottanut taskulaskimen esille ja pohdiskellut, minkä suuruinen ilmiö viimeisin vampyyribuumi on käytännössä.

Julkaisun mukaan vampyyrit ovat tienanneet (Hollywoodille) noin 7 miljardia dollaria alkaen ensimmäisen Twilight-elokuvan ensi-illasta.

Twilight-elokuvat ovat tienanneet yli 2 miljardia tähän mennessä, kun vasta ensimmäiset kaksi osaa on julkaistu myös DVD:llä. Jos kaksiosainen päätösosa Aamunkoi jatkaa samaan malliin, tämä tarkoittaisi arviolta ylimääräistä 1,7 miljardia.

Vampyyrielokuvien - myös mm. Friikkisirkus: Vampyyrin oppipoika ja Underworld 3 - osuus vuoden 2009 lipputuloista Yhdysvalloissa oli 3,4 prosenttia. Viimeistä kolmea vuotta ajatellen luku on 3%.

Maksullisilla kanavilla pyörivien tv-sarjojen Vampire Diaries ja True Blood arvon laskeminen on vaikeampaa. True Bloodilla on Yhdysvalloissa 5 miljoonaa vakituista katsojaa. Lisenssimaksut tuovat sarjoille kymmeniä tai jopa satoja miljoonia dollareita.

Kaupaksi käyvät myös kirjat, korut, kuteet, levyt, pelit ja jopa Epic Movien ja Disaster Movien ohjaajien parodialeffa Vampyyrien imussa.



Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nightwish aiheuttaa ... Näin Danny Boyle hyl... >

Keskustelut (2 viestiä)

Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

26.08.2010 klo 13.15

Kyllä Epic Movieta kesti katsoa ihan hyvin parin sii... oluen jälkeen,
lainaa
lolled

27.08.2010 klo 00.57

Underworldia en laskisi mukaan tähän buumiin. Ensimmäinen osa tuli paljon ennen tätä teinien ihqvampyyribuumia.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova