Tuorein sisältö

Tilanneraportti: Guillermo del Toron paisuvat suunnitelmat

27.09.2010 klo 16.35 | Luettu: 3145 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Guillermo del Toro on mukana useammassa projektissa kuin mies tuskin itsekään osaa laskea. Taannoisessa haastattelussa maestro antoi syyksi sen, ettei hän usko, että hänellä tulee aina olemaan kysyntää.

Del Toro tahtoo tehdä myös animaatioita, ja DreamWorks on hänen uusi kotinsa, mitä tulee tähän taidemuotoon. Del Toro tulee toimimaan neuvonantajana ja tuottajana (executive producer) sellaisten animaatioiden kuin Kung Fu Panda 2: The Kaboom of Doom ja Puss in Boots tapauksissa. Pian valmistuvan animaation Megamind viimeistelyssä (leikkaus, rytmitys) del Toro alkoi auttaa jo ennen sopimusten kirjoittamista.

Del Toro ohjaa ja kirjoittaa itse animaation Trollhunters. Leffa perustuu nuorten aikuisten kirjaan, jonka del Toro toimitti kustantajalle pari viikkoa sitten. Del Toro tahtoo kertoa tarinan, joka sopii lapsille, mutta on pelottava. Trollhunters yhdistelee satuja ja todellisuutta, ja kertoo siinä sivussa lapsena olemisen vaikeudesta.

Seuraava del Toron ohjaus, joka saapuu teattereihin, on korkean ikärajan ja ison budjetin kauhuelokuva At the Mountains of Madness. Virallisesti leffa ei ole saanut vihreää valoa, mutta tuottajana häärii tämän maailman kuningas ja omansa jumala James Cameron, joten lehdistö on yleisesti pitänyt tätä muotoseikkana. Valoa tulee, jos studio pitää siitä, mitä del Toro heille pian esittelee.

Useimmat työnsä del Toro on luvannut tehdä Universalille mukaanlaskien Madness. Disneylle del Toro kaavailee muun muassa kevyttä kauhuleffaa Haunted Mansion, joka on osa Disneyn & del Toron laajempaa brändiä Disney Double Dare You. Trollhuntersin oli alunperin tarkoitus olla ensimmäinen teos tässä linjastossa.

2008 uutisoitiin, että del Toro on kiireinen vuoteen 2017 saakka, koska hän on Hobitti-elokuvaparin lisäksi luvannut ohjata leffat Frankenstein, Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde, Slaughterhouse-Five ja Drood. Del Toro on jättäytynyt tuottajaksi osassa tapauksia, mutta samalla haalinut lisää ohjattavia ja tuotettavia elokuvia (mm. Splicelle hän on tosin vain lainannut nimensä), kirjoittanut romaaneja ja alkanut suunnitella pelejä.

Animaatiouutisen lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Täällä Pohjantähden ... Rollaritähden ex-kum... >

Keskustelut (2 viestiä)

Tenava

27.09.2010 klo 21.49

"...tämän maailman kuningas ja omansa jumala James Cameron..."

Epic!
lainaa
Vincent

28.09.2010 klo 10.21

Missä ihmeen välissä herra ohjaa Hellboy 3:n, kun ei Ron Perlman taida enää kauaa taida pysty vetämään rooliaan?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova