Tuorein sisältö

VideoartikkelitVain otsikot

Videoblogi: Kun Suomen pelimuseo VIC-20-mikron sai

Peliuutinen 21.04.2024 klo 09.00

Aikaa sitten mietiskelin, että Suomen pelimuseon kokoelmista puuttuu kaikenlaista tärkeää. Yksi puute oli Commodoren VIC-20-tietokone. No, seuraavalla viikolla lahjoitusvarastoa penkoessani sellainen löytyikin - ei vain mokoma toiminut. Onneksi mus... Lue lisää

1 kommentti


Pelivatkain 066 - Berzerk Enhanced Edition päivitti 40-vuotiaan räiskintäpelin

Peliuutinen 20.04.2024 klo 09.00

Flippereistään tunnetun Sternin yllättävä kolikkoräiskintä Berzerk oli yksi aikansa yllättävämmistä ja raivoisimmista räiskintäpeleistä. Se nähtiin myös Atari VCS/2600-konsolilla ja kuulemma peli olikin todella mainio ja tykätty, molemmissa muodois... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi testasi: Turtle Beach Stealth Pro (Xbox) -kuulokkeet

Peliartikkeli 18.04.2024 klo 16.45

V2.fi sai testattavakseen Turtle Beachin jo jokin aika sitten julkaistut lippulaivakuulokkeet. Mainospuheissa Stealth Pro -kuulokkeet ovat kovaa tekniikkaa ja suositushintakin on noin 346 euroa, mutta mitä tuohon hintaan mahtaa saada ja tuoko raha se... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Star Wars: TIE Fighter, Imperiumin ja Keisarin puolesta

Peliuutinen 18.04.2024 klo 09.00

Pelihistoriansa tuntevat muistavat kuinka LucasArts oli jossain vaiheessa todellinen Star Wars -hittikingi - ja vajosi sitten julkaisemaan kämyisiä Star Wars -höttöpelejä toisensa perään. TIE Fighterissa firma oli kuitenkin kunniansa kukkulalla. J... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi vieraili: Motorolan Edge 50 -sarjan uutuudet ja Buds+-kuulokkeet

Viihdeartikkeli 16.04.2024 klo 14.06

V2.fi oli mukana kun Motorola julkisti viikko sitten uutuuksiaan ja kierrätti toimittajajoukkoa erinäisissä ympäristöissä testaamassa niiden kameroita. Alla esitellyt uutuudet ja artikkelin lopussa hieman jutustelua videolla puhelinten kameroista Mot... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Burger Ninja vie pelaajansa Kajaanin öiseen nakkikioskijonoon

Peliuutinen 16.04.2024 klo 09.00

Mikä mies se on, joka ei ole nakkikioskilla tapellut? Sanoisin, että kunnon mies. Sen homman jättääkin mieluummin videopelimuotoon, kuten demoskene-mestari Aleksi Eebenin (aka Heatbeat) Commodore 64:lle tekemään kahden pelaajan mätkintäpeliin. Alku... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi testasi: OSSC Pro -videoskaalain

Peliartikkeli 15.04.2024 klo 21.08

Suomi mainittu! Markus Hiienkarin kehittämä paranneltu versio avoimen lähdekoodin ja laitteiston OSSC-videoskaalaimesta on vihdoin nähnyt päivänvalon. Saimme prototyypin tutkittavaksi ja olimme siitä hyvää mieltä. Lisätietoa: Videogameperfec... Lue lisää

4 kommenttia


Pelataanpa: MS-DOS-muistelua

Peliartikkeli 14.04.2024 klo 20.30

MS-DOSia on kyselty todella paljon, mutta videoiden teon esteenä on ollut yhtä jos toistakin. OSSC Pron saapuminen poisti niistä yhden, joten aloitellaan varovasti taas DOS-hommatkin kahdella nuoruusvuosien suosikilla. Pelit: 4D Sports Dri... Lue lisää

7 kommenttia


Videoblogi: niin halpaa MSX-harrastamista - Carnivore 2 tuli Brasiliasta

Peliuutinen 14.04.2024 klo 09.00

Kuten taannoin sanoin, mikään ei ole niin kallista kuin ilmainen retrokone. Nyt se on todistettu oikein hyvin, sillä Spectravideo 728 vaati kuin vaatikin lopulta kaverikseen kunnollisen ja tietenkin hintavan MSX-kortinlukijan. Aiempi kortinlukija o... Lue lisää

0 kommenttia


Pelivatkain 065 – Choro Q tasoloikkii söpöillä leluautoilla

Peliuutinen 13.04.2024 klo 09.00

Choro Q - Pelivatkain matkaa MSX-maailmaan. Reippaat retronuorukaiset Manu Pärssinen ja Jukka O. Kauppinen käyttävät tilaisuuden hyväkseen ja iskevät hampaansa MSX-kotimikrojen pelilliseen historiaan. Siinä missä Manulla on omakohtaista MSX-taustaa... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi testasi: Creative Pebble X Plus -kaiuttimet

Viihdeartikkeli 12.04.2024 klo 15.17

Creative osaa halutessaan tehdä vallan mukavalta kuulostavia kaiuttimia työpöydälle. Nyt se on rakentanut kaksi kivenmurikan näköistä ämyriä, jotka varsinkin subwooferilla terästettyinä soivat aivan mukavasti hintaluokassaan. Creative Pe... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Balls of Steel -flipperi 30 vuoden takaa päivittyi nykyaikaan

Peliuutinen 09.04.2024 klo 09.00

Teräspall*t kun poukkoilevat, niin siinä herkempiä heikottaa. Ja kyllähän tunnelma flipperihalleissa on aina aivan omaa luokkaansa. Mutta saadaanko tunnelma kohoamaan, kun pelihalli onkin digitaalinen ja pelit vuodelta 1997? Vuoden 2024 remasteroin... Lue lisää

1 kommentti


Pelataanpa: Laatua Amiga 500:lla

Peliartikkeli 07.04.2024 klo 20.30

Olen tehnyt lukuisia Amiga-videoita, mutta useimmissa niistä on käytetty hieman tuunattua sekä uudempaa Amigaa. Toisinaan saan kysymyksiä, että miltä pelit näyttäisivät perusmallilla, joten otetaan nyt taas käyttöön sellainen - ainakin melkein, s... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Llamasoft The Jeff Minter Story kertoo pelialan legendaarisen hipin ihmeellisen tarinan

Peliuutinen 07.04.2024 klo 09.00

Brittiläinen Jeff Minter on elävä legenda pelialalla. Hän on tehnyt kaupallisia videopelejä jo viidellä vuosikymmenellä, taivaltaen voittojen ja vaikeuksien vuorien yli aina vain kohti uusia haasteita. Minterin elämä ei ole ollut aina helppoa, mutt... Lue lisää

0 kommenttia


Pelivatkain 064 - Kiroileva rääväsuu Q*Bert loikki pelaajien sydämiin

Peliuutinen 06.04.2024 klo 09.00

Muinainen Q*Bert oli Gottlieb-yhtiön menestynein kolikkopeli. Yhtiö oli aikoinaan yksi suurimmista flipperien valmistajista, joka kokeili jonkin aikaa myös videopelien tekemistä. Menestys ei ollut kummoista, mutta sentään yksi peli ja pelisankari j... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi testasi: Logitech MX Brio -webkamera

Viihdeartikkeli 02.04.2024 klo 14.00

"Brio" tuo meikäläiselle aina mieleen puiset junaradat, mutta sen nimen Logitech on valinnut webkameroilleen, niin myös MX-sarjan ensimmäiselle sellaiselle, eli MX Briolle. Kyseessä on isolla sensorilla varustettu 4K-tarkkuuden kamera, jossa on paljo... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Marble Champions on kiva kuularalli Super Monkey Ballin henkeen

Peliuutinen 01.04.2024 klo 09.00

Kai se Super Monkey Ballit muistatte? Jos ette, äkkiä kokeilemaan! Niistä ei bilepeli paljoa parane. Marble Champions ei yllä samaan, ainakaan vielä, mutta se onkin toisaalta yhä työn alla - moninpeli näet puuttui tästä ennakkoversiosta kokonaan. H... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Synkkä kivi ja rallia PS1:llä

Peliartikkeli 31.03.2024 klo 20.30

Tulin tässä päivän mittaan pelailleeksi PS1:llä ja siinä yhteydessä löysin hyllystä parikin käsittelemätöntä peliä. Toinen on kiinnostava ropeseikkailu, toinen taas melko varhainen rallikrossailu. Laatuerojakin löytyy. Pelit: Darkstone: Ev... Lue lisää

1 kommentti


Pelivatkain 063 - Blade Runner on tosi outo lisenssipeli

Peliuutinen 30.03.2024 klo 09.00

Lisenssipelejä on haukuttu vuosikymmenten mittaan urakalla ja yleensä syystä. Tieteiselokuvien klassikko Blade Runner sai kuitenkin aikoinaan riesakseen yhden hämmentävimmistä lisenssipeleistä, mitä kuunaan on julkaistu. Tämä Blade Runner näet poh... Lue lisää

0 kommenttia


Videoblogi: Atarin minikotimikro THE400 tuli, saapui ja unboxautui

Peliuutinen 28.03.2024 klo 19.00

Kävipä niin hassusti, että Manu oli paikalla kun posteljooni toi upouuden historiapläjäyksen: Retro Gamesin Atari 400/800 -kotimikroja mallintavan THE400 Mini -retromikron. Atari 400/800 olivat 1980-luvun alussa tärkeitä ja suosittuja kotimikroja, ... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Teletext vie meidät outoon teksti-tv-seikkailuun 1980-luvulle

Peliuutinen 28.03.2024 klo 09.00

Nyt tuli tökättyä sormi niin outoon peliin, että oksat pois. Teletext-videojuttukin siitä piti jättää lyhyeksi, koska näin outoa peliä täytyy saada tutkailla oikein ajan kanssa, rauhassa, ilman että kaikki toimenpiteet ja puntaroinnit tallentuvat v... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi testasi: TOZO T10 -nappikuulokkeet

Viihdeartikkeli 27.03.2024 klo 14.58

Kiinalainen TOZO lähetti testiin varsin edulliset T10-nappikuulokkeensa. Ne tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia, joihin on yleensä totuttu arvokkaammissa tuotteissa, mutta mitä mieltä raati on äänenlaadusta? TOZO T10 Hintaluokka: 30-40... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Batty Zabella on Elvira-henkinen vampyyrikomedia Nintendon Game Boy -taskukonsolille

Peliuutinen 26.03.2024 klo 09.00

Elviraa ahdistaa! Eikun, tämä vampyyriladyhän on Batty Xabella. Vampyyriperheenäiti, jolla on ongelmia. Mutta onneksi ne ratkeavat, kun pelaaja kirmaa paikalle! Ikivanhalle Game Boy -konsolille julkaistu seikkailupeli on taitavasti muinaiselle pikk... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: PS2-käppää (ja tekniikan säätöä)

Peliartikkeli 24.03.2024 klo 20.30

Pelataanpan katsoja Jani lähetti minulle täysin pyytämättä ja yllätyksenä upean MemCard Pro 2 -muistikortin PlayStation 2:lle. Jatkossa siis jäävät pois pelien valitukset siitä, että muistarin tila ei riitä! Juhlistetaan tätä pelaamalla Phoenix-k... Lue lisää

1 kommentti


Pelivatkain 062 - Falklands 82 britti-imperiumin voitokas vastaisku

Peliuutinen 23.03.2024 klo 09.00

Ja se Falklandin sota oli niin kauhia, sumfaraa sumfaraa rallallaa! Vuonna 1982 maailmalla nähtiin kummia, kun pahainen kolmannen luokan valtio Argentiina hyökkäsi Iso-Britannialle kuuluville Falklandin saarille etelä-Atlantilla. Britit siitä pisti... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi rakensi: Glorious GMMK Pro -näppäimistö

Peliartikkeli 21.03.2024 klo 23.30

Glorious lähetti V2.fi:lle ison paketillisen näppäimistön rakentamiseen tarkoitettuja osia. Videolla rakennettiin kaksi erilaista näppäimistöä, joista toinen oli Panda- tactile-kytkimillä varustettu kirjoitusväline ja toinen versio puolestaan Lynx-... Lue lisää

2 kommenttia


Videoarvostelu: Misfits Micro Farts osa 2 – toiset 20 C64-minipeliä

Peliuutinen 19.03.2024 klo 09.00

Ja sitten jatketaan suomalaisen Misfitin pelikokoelman parissa. Misfit's Micro Farts on C64:lle julkaistu fyysinen moduli, joka sisältää 40 minipeliä. Valtaosa on sutjakkaa peruskauraa ja tuttujen ideoiden kierrätystä, mutta kyllä siellä seassa on ... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Takatalvispesiaali - Winter Olympics (Mega Drive)

Peliartikkeli 17.03.2024 klo 20.30

Pelataanpaa ovat viime aikoina riivanneet aivan omituiset synkronointiongelmat, joiden alkusyytä on ollut todella vaikea selvittää. Epäilen, että osasyy on ollut liian vanha tallennukseen käyttämäni kone, jonka näytönohjain ei enää tue OBS:n enko... Lue lisää

0 kommenttia


Videoblogi: The Flame Wars kertoo digihistorian rajuimmasta konesodasta

Peliuutinen 16.03.2024 klo 15.00

Muinaisina vuosina jokainen uskalsi laskea päättymättömiä desimaalilukuja ja taistella loppuun saakka valitsemansa kaupallisen korporaation puolesta. Vähän kuin kovimmat PlayStation- ja Xbox-fanipojat tänään. Mutta ennen vanhaan konesodilla oli mer... Lue lisää

0 kommenttia


Pelivatkain 061 - Se parempi Congo Bongo -viidakkoseikkailu

Peliuutinen 16.03.2024 klo 09.00

Congo Bongo on siitä jännä peli, että siitä on olemassa aika monta versiota. Segan alkuperäinen isometrinen kolikkopeli on toki kaikista versioinneista hienoin ja näyttävin, mutta sitä on myös käännetty kotikoneille monta kertaa. Joku ehkä muistaa,... Lue lisää

0 kommenttia


Edellinen sivuSeuraava sivu
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova