Tuorein sisältö

VideoartikkelitVain otsikot

Pelivatkain 047 - Thing on a Spring loikki sydämiin Hubbardilla

Peliuutinen 15.01.2023 klo 09.05

Gremlin Graphicsin Thing on a Spring oli yksi 1980-luvun puolivälin suuria pelihittejä. Tai ainakin Gremlinin suurimpia. Brittilässä se oli väkevästi myyntilistojen kärjessä ja myös yksi Gremlinin kivijaloista. Kasvoipa siitä ihan pelisarjakin, tos... Lue lisää

0 kommenttia


Pyörremyrsky – suomalainen hävittäjäunelma lentää War Thunderissa

Peliuutinen 11.01.2023 klo 09.00

Suomessa luotiin 1900-luvun alkupuolella jonkin verran myös kotimaisia hävittäjiä. Niistä viimeinen ja legendaarisin on Pyörremyrsky. Se ei ehtinyt nousta koskaan todellisille sotataivaille, ja konetta valmistettiin yksi ainoa prototyyppi. Mitä-jos... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Atari-arkeologiaa

Peliartikkeli 08.01.2023 klo 20.30

Edelliseen Atari 2600 -videoon toivottiin jatkoa, ja sain myös tallennuksen toimimaan paremmin, joten tässäpä olisi. Loikitaan viidakossa, pelastetaan ihmisiä merihädästä ja ihan pikkuisen perustetaan omaa kulttia. Pelit: Jungle Hunt, Vang... Lue lisää

0 kommenttia


Kaga - Japanin legendaarinen lentotukialus ja World of Warships

Peliuutinen 04.01.2023 klo 09.00

Vuonna 1928 palvelukseenastunut Kaga on yksi merisotahistorian legendaarisimmista nimistä. Se oli yksi maailman ensimmäisistä raskaista lentotukialuksista, ja vaikutti osaltaan kansainvälisen merisotastrategian kehittymiseen 1930-luvulla. Japani ot... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Gate of Thunder + vuodenvaihteen fiilistelyt

Peliartikkeli 01.01.2023 klo 20.30

Tämänkertainen video on ehkä tavallista enemmän vlogi, mutta onhan tässä vuoden vaihtuessa hyvä aina pohdiskellakin kaikenlaista. Ei anneta sen kuitenkaan viedä huomiota tosiasialta, että PC Engine CD:lle ilmestynyt Gate of Thunder on aika hemmet... Lue lisää

0 kommenttia


Videoarvostelu: Chasm the Rift tuo ysäriräiskinnän nykyaikaan

Peliuutinen 30.12.2022 klo 09.00

Vuonna 1997 julkaistu ukrainalaisen Action Forms -studion Chasm the Rift oli yksi ensimmäisistä suuremman luokan PC-julkaisuista, joita saapui länteen entisen rautaesiripun takaa. Peli oli paikoin innovatiivinen ja paikoin herkullinen, mutta kärsi ... Lue lisää

0 kommenttia


War Thunder ja Saab J32B Lansen - Ruotsin kylmän sodan suihkuhävittäjä

Peliuutinen 28.12.2022 klo 09.00

Ruotsin ilmailuteollisuus oli toisen maailmansodan loppuessa oivallisessa tilanteessa. Tarve omalle lentokonetuotannolle oli havaittu ja tilanteeseen oli reagoitu vahvasti. 1950-luvun ja kylmän sodan saapuessa vauras Ruotsi loi maailmanluokan lento... Lue lisää

0 kommenttia


Joulu-Pelataanpa: Mikko vastaan Daimakaimura (Ghouls 'n Ghosts)

Peliartikkeli 25.12.2022 klo 20.30

Lupasin spesiaalin, spesiaali tarjotaan. Törmään tähän peliin kerran toisensa jälkeen, enkä koskaan osaa pelata sitä, joten nyt on aika opetella. Selvitetään siis, oppiiko vanha koira uusia temppuja, tai pääseekö edes ykköskentän läpi. Pel... Lue lisää

0 kommenttia


World of Warships sukeltaa pinnan alle - videoreportaasi sukellusveneilystä

Peliuutinen 25.12.2022 klo 12.00

World of Warships sai äskettäin virallisesti sukellusveneet osaksi laivastotarjontaansa. Tällä hetkellä grindattavana ovat saksalaiset ja yhdysvaltalaiset toisen maailmansodan aikaiset paatit. Tässä Extra Life -videojutussa piipahdamme merillä anta... Lue lisää

0 kommenttia


Kirjoja: FPS-räiskintöjen historia 1992-2002 ja Gremlin Graphicsin tarina - videoblogi

Peliuutinen 23.12.2022 klo 09.00

Joululahja itselle, paras lahja. Nyt on taas hyvin luettavaa, sillä posti toi kaksi muhkeaa ja upeaa kirjaa lukuun: I’M TOO YOUNG TO DIE: THE ULTIMATE GUIDE TO FIRST-PERSON SHOOTERS 1992–2002 ja A GREMLIN IN THE WORKS. Suora linkki: https://yo... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Midtown Madness 3 (Xbox)

Peliartikkeli 18.12.2022 klo 20.30

Jatketaan sekä Xboxin että hyvien autopelien käsittelyä. Midtown Madness 3 erosi edeltäjistään siinä, että sen kehitystyö annettiin Dicelle, kyseessä oli Xboxin yksinoikeus, ja muutenkin peli muuttui hieman matkan varrella. Ei kuitenkaan pelkäst... Lue lisää

2 kommenttia


V2.fi testasi: Logitechin MX Mechanical Mini For Mac -näppäimistö sekä Lift for Mac - ja MX Master 3S -hiiret

Viihdeartikkeli 14.12.2022 klo 16.05

V2.fi:n Villen testissä Logitechin Mac-uutuudet: MX Mechanical Mini, Lift ja MX Master 3S for Mac. Logitech MX Mechanical Mini for Mac Hintaluokka: 160 euroa Lisätietoa: Logitech Logitech Lift for Mac Hintaluokka: 70 euroa Lisätieto... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: PC Engineä CD:ltä

Peliartikkeli 11.12.2022 klo 20.30

PC Engine on suosikkikonsoleitani, vaikka en sitä koneen aktiiviaikoina omistanutkaan. Isossa pelikirjastossa on paljon kiinnostavaa niin HuCardeilla kuin eri CD-systeemeilläkin, ja ostoksia voi tehdä edelleen edullisesti. Tällä viikolla testissä... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi testasi: Creative Live! Cam Sync V3 -webkamera

Viihdeartikkeli 05.12.2022 klo 16.53

Creativen nettikameroiden perhe kasvoi uudella tuotteella, kun Creative Live! Cam Sync V2 sai jatkokseen V3-mallin. V3 hyödyntää edeltäjäänsä suurempaa 1440p- eli QHD-resoluutiota. Lisäksi laajakulmalinssi kattaa jopa 95 astetta aikaisemman mallin 77... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Phoenix-halpiskalkkunoita

Peliartikkeli 04.12.2022 klo 20.30

Ihan hetkeen ei olekaan pelattu PlayStation 2:lla eikä ihmetelty alelaarien satoa. Phoenix Games julkaisi toisinaan muun muassa Japanista peräisin olevia ihan laadukkaita pelejä, ja toisinaan sitten jotain ihan muuta, kuten vaikka nämä kaksi mini... Lue lisää

0 kommenttia


V2.fi pikatestasi: OnePlus SuperVOOC 80 W Car Charger -autolaturi

Viihdeartikkeli 01.12.2022 klo 13.19

Autoon sopivia latureita on tarjolla monenlaisia, mutta jos haluaa halvan ja hyvän, pitää yleensä ostaa kaksi erillistä. OnePlus tarjoaa uutta mallia, jonka pitäisi olla ainakin hyvä. V2.fi:n Mikko poistui toimistopöydän ääreltä testaamaan laturia.... Lue lisää

0 kommenttia


Peliohjainkatsaus 8: Juttua kytkimistä ja iso julkistus!

Peliartikkeli 29.11.2022 klo 23.17

Peliohjainkatsauksen kahdeksannessa osassa tutkimme mysteeritikkua, paneudumme Atari-ohjainten erilaisiin kytkintyyppeihin ja muistamme konsolipelaajiakin. Lopussa maailman ensi-ilta merkittävälle tiedotukselle. Kuvaus, leikkaus: Nanne Kukku... Lue lisää

1 kommentti


Pelataanpa: Dinoforce, julkaisematon PC Engine -peli (ja muuta)

Peliartikkeli 27.11.2022 klo 20.30

Nykyisin löydetään ilahduttavasti vanhoja, miltei unohdettuja pelejä, jotka onnistutaan vieläpä saamaan paketoitua julkaisukuntoon. Kuluneella viikolla tuotiin julkisuuteen PC Enginen Dinoforce, joka paitsi julkaistaan fyysisenä kappaleena, myös ... Lue lisää

1 kommentti


V2.fi avasi laatikon ja kokeili: Gioteck DUO -latausteline (PS5)

Peliartikkeli 23.11.2022 klo 13.00

V2.fi sai kokeiltavakseen Gioteck-nimisen lisälaitevalmistajan DUO-latausaseman PlayStation 5:lle. Latausasemaa on saatavilla myös SOLO-mallina sekä myös Xbox-ohjaimille, mutta sen erityisen ominaisuus on vaihdettavat värilliset etulevyt. Xbox-vers... Lue lisää

3 kommenttia


V2.fi testasi: NZXT Signal HD60 ja 4K30 -videokaapparit

Peliartikkeli 22.11.2022 klo 12.35

Videon kaappaaminen asiallisesti on vaikeaa, kuten Pelataanpa-sarja on epäilemättä monet kerrat osoittanut. NZXT esitteli jokin aika sitten uusia tallentimia, joista toinen kykenee Full HD- ja toinen 4K-tarkkuuteen. Miten ne toimivat? 4K-tes... Lue lisää

1 kommentti


V2.fi avasi laatikosta: NZXT T120 RGB -prosessorijäähdytin

Peliartikkeli 21.11.2022 klo 10.38

NZXT on tunnettu monesti V2.fi:ssä arvioiduista konekoteloista ja nestejäähdytysjärjestelmistä, mutta uusimman näyttökorttisukupolven saapuessa markkinoille tuotiin myös ilmäjäähy. T120-jäähyä saa valkoisena ja mustana, RGB:llä ja ilman. V2.fi avas... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Dragon's Lair 3D

Peliartikkeli 20.11.2022 klo 20.30

En ole vielä saanut kyllikseni alkuperäisestä Xboxista, joten palataan tänään Lohikäärmeen Luolaan. Alkuperäinen DL oli kuuluisa upeasta grafiikastaan ja epäreiluudestaan, mutta miten se muuttuu kolmiulotteiseksi tasoloikaksi? Ja miksi prinsessa ... Lue lisää

1 kommentti


V2.fi avasi laatikot ja kokosi: Princess Peach -Super Mario -LEGOja

Peliartikkeli 14.11.2022 klo 10.00

Kaksi vuotta sitten LEGO ja Nintendo yhdistivät kunnolla voimansa ja kauppoihin tuotiin ensimmäiset Super Mario LEGO -setit. Testasimme silloin aloituspakettia ja haastattelimme kyseisten palikoiden pääsuunnittelijaa. Vuotta myöhemmin saapui Marion v... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Uutta Amiga-herkkua

Peliartikkeli 13.11.2022 klo 20.30

Hyvää isänpäivää! Amigalle on ilmestynyt jälleen kasapäin kaikenlaista: kokonaan uutta tuotantoa ja parannuksia vanhasta. Vilkaistaan kolmea peliä. Pelit: Devil's Temple, Flying Shark (1988), Flying Shark v1.6, Ace - Battle over the Sea ... Lue lisää

1 kommentti


Pelataanpa: DOS-sharewaresukellus

Peliartikkeli 06.11.2022 klo 20.30

MS-DOS-laitteisto toimii toisinaan jopa ihan ilman taistelua. Tänään ei ollut sellainen päivä, joten Dominator 2 -rompun läpikäyntiin tulee pieni viive. Se ei kuitenkaan estä tutustumasta pariin muuhun share-/freewarepeliin. Pelit: Tyrian,... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataaargh: D2 (Dreamcast)

Peliartikkeli 30.10.2022 klo 20.30

Halloweeninä on ollut tapana pelata kauhugenren pelejä sekä kauhistella myös sitä, miten kalliita ne ovat. D2 ei ole poikkeus, vaikka itselleni se päätyikin varsin edullisesti isommassa läjässä pelejä. Lähdetään siis yrittämään selviytyä lumisten... Lue lisää

1 kommentti


Pelataanpa: Atari 2600 -laatua

Peliartikkeli 23.10.2022 klo 20.30

Atari 2600 ei ole saanut Pelataanpassa sen ansaitsemaa huomiota, koska videon tahdistuksessa on ollut toistuvia ongelmia. Niitä on edelleen, mutta päätin nyt kuitenkin tehdä videota, sillä kone on joka tapauksessa merkittävä ja sille löytyy kaike... Lue lisää

0 kommenttia


Pikselitaiteilijat haastateltavina – miksi C64:llä piirretään yhä?

Peliuutinen 20.10.2022 klo 09.00

Suomen pelimuseossa on parhaillaan näyttely Commodore 64 –pikselitaiteesta. Näyttelyn avajaisissa järjestettiin myös haastattelutilaisuus, jossa teoksillaan osallistuneita taiteilijoita jututetaan syvällisesti pikselien salaisuuksista. Taiteilij... Lue lisää

2 kommenttia


V2.fi testasi: Jabra Elite 5 -nappikuulokkeet

Viihdeartikkeli 19.10.2022 klo 18.51

Jabra lähetti testiin jokin aika testatun kuulokemikrofoninsa lisäksi myös toisen tuotteensa, vastamelutoiminnolla varustetut Bluetooth-nappikuulokkeet. Miten niillä sujuu musiikin kuuntelu ja puheluiden soittaminen? Jabra Elite 5 Hinta... Lue lisää

0 kommenttia


Pelataanpa: Syysloman arcade-arkeologiaa

Peliartikkeli 16.10.2022 klo 20.30

Lupaukseni mukaisesti vielä toinen MiSTer-video. Tällä kertaa paneudutaan hiljattain julkaistuihin uusiin FPGA-ytimiin (ja lopuksi fiilistellään jotain vähän vanhempaa). Pelit: Bank Panic, Super Hang-On, Tapper, Robotron 2084 V2.fi:n Di... Lue lisää

0 kommenttia


Edellinen sivuSeuraava sivu
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova