Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Kaksi kätevää vekotinta työpöydälle

Manu Pärssinen

20.10.2020 klo 10.00 | Luettu: 4037 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Benq Screenbar ja Skullcandy Fuelbase
V2.fi:n testattavaksi saapui kaksi vähän vaikeasti arvosteltavaa laitetta, sillä käytännössä ne ovat juuri sitä, mitä ne ovat ja tekevät sen, mihin ne on tarkoitettu. Sattumalta olin kaivannut työpöydälleni lisävalaistusta (80-luvun teollisuusvalo sanoi sopimuksensa irti) sekä langatonta latauspistettä (halpamarketista ostettu ei oikein palvellut tarkoitustaan) ja niihin tarpeisiin Benq:n Screenbar-valo sekä Skullcandy Fuelbase -laturi kyllä vastasivat.

Benq Screenbar -työpöytävalo


Pitkät päivät ruutua tuijottavien silmät joutuvat väkisinkin rasitukselle ja kun keski-ikä alkaa kolkutella, hämäränäkökin nostaa päätään ja lukulasien hankinta alkaa kiinnostaa. Tilannetta voi helpottaa muun muassa sinisen valon määrän hallinnalla, mutta graafista työtä tekeville värien vääristäminen ruudulla ei ole varteenotettava vaihtoehto. Benq:n Screenbar tuo lisävaloa työpöydälle.


Pääasiallinen Screenbarin tarkoitus on toimia työvalona viemättä arvokasta pöytätilaa. Se saa virtansa tietokoneen USB-liittimestä ja asetetaan telineessään monitorin päälle vastapainon avustuksella. Asentaminen on vaivatonta, lamppu pysyy monitorin päällä varsin tukevasti ja tuntuu muutenkin rakenteeltaan laadukkaalta, jopa hieman luksukselta. Screenbarin LED-valonauhasta ei aiheudu näytön pinnalle minkäänlaista heijastusta. Valo lankeaa työpöydälle kattavasti ja tasaisesti, eikä häikäise pöydän ääressä istujaa tai kauempaa katsoviakaan.

Screenbarin valon värilämpötilaa saa säädettyä välillä 2700-6500K. Itse olen tottunut mahdollisimman neutraaliin valkoiseen, mutta joku saattaa pitää lämpimämmästä tai kylmemmästä sävystä. Lämpötilaa säädetään lampun yläreunassa olevista hipaisunäppäimistä, joista sen saa myös pois päältä tai tekemään automaattisen säädön ympäröivän valon mukaan. Automaattisäätö tuntui toimivan pätevästi.

USB-portin varaaminen koneesta voi olla ongelma joillekin, mutta sekin ongelma on ratkaistavissa USB-virtalähteellä. Oikeastaan ainoa miinus on hieman korkealta tuntuva 100 euron hinta, mutta laadukkaiden, värilämpösäädettävien työpöytävalojen hintalappu nousee niille asteille ja ylikin helposti. Itse olin vakuuttunut Screenbarin positiivisesta vaikutuksesta valaistukseen työpöydälläni jo viikon pimeiden syksyiltojen jälkeen.



Hintaluokka: 100 eur (Amazon)
Lisätietoa: Benq

Skullcandy Fuelbase -laturi


Päivittäinen käyttöpuhelimeni tukee qi-latausta, mutta en ole muutamista yrityksistäni huolimatta onnistunut löytämään laturia, joka hoitaisi homman myös puhelinkotelon läpi. Langattoman latauksen käyttäminen on sitten lopulta ollut hankalampaa kuin pelkän piuhan iskeminen liittimeen kiinni. Skullcandy lähetti V2.fi:n arvioitavaksi uudet Crusher-kuulokkeensa, mutta samasta paketista löytyi yllättäen myös katu-uskottavan päheällä Fuelbase -nimellä markkinoitava laturi.


Ja kuinka ollakaan, kun asetin luurini koteloineen päivineen Fuelbasen päälle, kuului surahdus puhelimen ilmoittaessa, että nyt lähdettiin lataamaan. Samalla laitteella saan ladattua myös äskettäin testissä olleen Huawein älykellon, joten laturipiuhojen määrä pöydälläni väheni huomattavasti. Toki langaton lataus (maks. 10W) ei ole läheskään niin nopeaa kuin teholataus USB-laturilla, mutta mikäli laitteiden akut lähenevät pieniä lukemia, on tällä ainakin kätevä tekohengittää niitä, kunnes latailuun on sopivampi hetki.

Fuelbase on materiaaleiltaan laadukkaan oloinen, sopivan painoinen, mattapintainen ja paikallaan tukevasti pysyvä pyörylä, jonka ainoa huono puoli on hieman lyhyehkö USB-piuha. Se ylettyi juuri ja juuri lattialla olevasta pistokkeesta pöytäni reunalle - viisikin senttiä enemmän olisi riittänyt paremmin. Suomen kaupoista sitä ei vielä vaikuttaisi löytyvän, mutta Skullcandyn oman sivuston kautta hinta on 40 euroa. Se voi tuntua paljolta, mutta on linjassa kilpailijoiden vastaavien tuotteiden kanssa ja ainakin minulle kohtuullinen kustannus puhelinkotelon läpi toimivasta laadukkaasta langattomasta laturista.



Hintaluokka: 39,90 eur (Skullcandy)
Lisätietoa: Skullcandy

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Huawe... Dark 26/26: scheisse... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova