Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Huawei Watch GT 2 Pro -älykello

Manu Pärssinen

16.10.2020 klo 13.35 | Luettu: 6103 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Fiinimpää fitnessiä ranteeseen
Testasimme maaliskuun alussa (artikkeli) Honorin Magic Watch 2:n ja olen käyttänyt sitä jotakuinkin päivittäin siitä asti. Mielipiteeni kellosta ei ole tuona aikana muuttunut: siinä on edelleen samat puutteet ja hyvä puolet kuin silloinkin, enkä ole silti nähnyt tarvetta päivittää sitä mihinkään muuhun vastaavaan tai kalliimpaan laitteeseen, vaikka arviossani näin alkukeväästä mainitsinkin. Honorin emofirma Huawei lähetti nyt testiin tuoreen Watch GT 2 Pro -mallinsa, jonka hintalappu on satasen enemmän. Onko siinä sadan euron edestä enemmän älykelloa?


Osa hinnasta tulee käytetyistä materiaaleista, jotka käyvät kyllä ilmeisiksi heti kun kellon ottaa käteensä. V2.fi:n toimitukseen saapui niin sanottu Classic-versio, jossa ranneke on nahkaa, kun taas Sport-versiossa se olisi ollut silikonia. Tyylikkään harmaa ranneke tuntuu miellyttävältä pidemmässäkin käytössä, vaikka kellon suuri koko (ja Magic Watch 2:a 10 grammaa korkeampi paino) edelleen toisinaan hieman häiritsee. Itse kellotaulu on safiirilasia, kellon runko titaania ja tausta keraaminen.

Android 10:n ongelmat Huawei Mobile Servicesin ja Health-sovelluksen kanssa ovat sittemmin pääasiallisesti vuoden aikana haihtuneet, mikä on toki ehdotonta plussaa. Silti tuntuu, että toki Huawei/Honor haluaisi kellon omistajan käyttävän myös saman yrityksen puhelinta, että kaikki sujuisi sujuvimmin - tämä heijastuu myös muutamiin ominaisuuksiin. Itselläni on Nokia 9 ja muun muassa paljon mainostettu ja panostettu unitarkkailu (TruSleep 2.0) tuntui toimivan hieman köhien: Usean päivän ajan sain vain ilmoituksen siitä, että dataa ei saatu kellosta synkronoitua, mutta sitten taas yllättäen muutaman päivän kuluttua ne tiedot Health-appista löytyivätkin. Plussaa täytyy antaa sille, kuinka selkeästi sovellus kertoo, mitä mikin lukema tarkoittaa.


Erot Honorin Magic Watch 2:een eivät ole huimat, toki firma ajattelee Honorin ja Huawein omina ekosysteemeinään. Kovin paljon eroa ei ole vuosi sitten julkaistuun Watch GT 2:eenkaan; isoimmat ovat ehkä yllä mainitut materiaalivaihdokset sekä langaton lataus. GT 2 Pron sivuilla ensimmäisenä markkinoitu ominaisuus on se, että kellon ruudulta voi seurata kuun, auringon ja tähtien liikkeitä, mutta sekin ominaisuus katoaa nopeasti, kun vaihtaa kellotaulun mieluisampaan versioon. Lisätyt urheilutilatkaan eivät koskettaneet minua henkilökohtaisesti (mm. lumilautailu ja golf), mutta lisävalikoima on toki aina hyvä asia.

Mainostettuja ominaisuuksia ovat myös maksimihapenottokyvyn testaus ulkoliikunnassa, veren happitason testaus (verrattaessa Honoriin) ja olin havaitsevani, että pulssin ja askelten mittauskin toimi paremmin kuin päivittäisessä älykellossani. Uutta on myös navigaattori, joka ohjastaa takaisin alkupisteeseen, vaikka GPS-signaali olisikin heikko. Toiminto on varmasti hyödyllinen sienimetsällä tai luontokuvausreissulla ja itselleni se potentiaalisin uusi käyttöön otettava ominaisuus.


Tämänkin mallin ehdottomin valttikortti minulle on sen akkukesto, joka on reilusta viikosta kahteen ja 5 minuutin pikalatauksella saa useamman ulkoilureippailun verran lisää tökyä. Olen tyytyväinen myös sen toimintaan ihan kellona, puhelimena pikajutteluun, ja kunhan se lähti toimimaan, aidosti kiinnostunut uneni laadusta, jota laite kohtuullisesti seurailee. GT 2 Pro on myös koostaan huolimatta tyylikkään näköinen, mutta Huawei-toimintopainotteisuus ja hintalappu suhteessa halvempiin malleihin/kilpailijoihin painavat tähtiä jonkin verran alaspäin.Huawei Watch GT 2 Pro
Hintaluokka: 299 eur
Lisätietoa: Huawei

V2.fi | Manu Pärssinen
< The Third Day 1/6: J... V2.fi testasi: Kaksi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova