Tuorein sisältö

Pokémon Go -kehittäjä Niantic irtisanoo satoja työntekijöitään

30.06.2023 klo 13.00 | Luettu: 804 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Ingress- ja Pokémon Go -mobiilipeleistään tunnettu Niantic on irtisanomassa noin 230 työntekijää, joka on lähes neljännes sen tähänastisesta työvoimasta. Tekeillä ollut projekti Marvelin kanssa on myös peruttu.

Yhtiö sulkee studionsa Los Angelesissa, jonka myötä päättyvät myös keskeneräinen Marvel World of Heroes -projekti sekä vastikään julkaistu NBA All World -koripallopeli. Nianticin perustaja ja toimitusjohtaja John Hanke ilmoitti työntekijöilleen tilanteesta yksityisesti sähköpostitse ja teki myös julkisen päivityksen aiheesta.

Nianticin on päivityksen mukaan tarkoitus “kaventaa fokusta mobiilipeli-investoinneille ja keskittyä yhtiön omiin peleihin, jotka vahvimmin edustavat sijaintiin ja sosiaalisiin yhteisöihin perustuvia arvoja”. Kilpailun todetaan olevan kovaa mobiilipelimarkkinoilla ja erikoistumisen nähdään olevan yhtiön vahvuus. Niantic haluaa myös suuntautua jatkossa sekoitetun todellisuuden sekä laajennetun todellisuuden teknologiaan.

Varsinaiseksi syyksi kerrotaan lisääntyneet kustannukset sekä COVID-19:n aikainen taloudellinen noususuhdanne ja sen jälkeinen jyrkkä lasku. Yhtiö keskittyy erityisesti Pokémon Go:n ylläpitoon ja kehittämiseen jatkossakin ja tekemään muista, tuoreemmista nimikkeistään kannattavia. Julkaisun mukaan myös johdossa luvassa on menetelmien virtaviivaistamista sekä selkeyttä päätöksentekoon.

Niantic irtisanoi viimeksi vuosi sitten noin 90 henkeä ja perui neljä peliprojekteistaan. Syyksi annettiin silloin “taloudellinen myllerrys” – joka näyttää siis kestäneen vielä näidenkin karsimisten jälkeen.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Anne Kukkura
< Huhu: Red Dead Redem... Blade Runner 2033: L... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova