Tuorein sisältö

Päättymätön tarina (The NeverEnding Story) suvaitsee viimein jatkua

22.03.2024 klo 21.45 | Luettu: 487 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


The NeverEnding Story on niitä fantasioita, joissa todellisen maailman pentu eksyy fantasiamaahan seikkailemaan. Nuori kiusattu poika lukee fantasiaromaania ja päätyy tapahtumiin itse. Michael Enden romaani on suomennettu nimellä Tarina vailla loppua, ja vuoden 1984 elokuvaversio (kuvassa) käytti nimeä Päättymätön tarina.

Se vitsi on luultavasti yhtä vanha kuin kirjakin, että kyseessä on silkkaa huijausta: tarina päättyy. Edesmennyt Ende ei edes kirjoittanut jatko-osaa. Elokuvalle niitä tehtiin kaksi, mutta kakkonen hyödynsi materiaalia, jota ykkönen ei käyttänyt, ja kolmas leffa sävelsi omiaan. Vain ensimmäinen elokuva menestyi ja vakiintui klassikoksi.

Nyt kehitteillä on uusi elokuvasarja eli oletettavasti vähintään trilogia. Asialla on monia palkittuja elokuvia tuottanut See-Saw Films (mm. Kuninkaan puhe, The Power of the Dog) ja oikeudet omistava Michael Ende Productions.

Muut kuin Ende ovat väsänneet lisää materiaalia eri taidemuodoissa, mutta se jää nähtäväksi, onko uusi tiimi kiinnostunut siitä. Tuottaja Roman Hocke sanailee, että kyseessä on enemmän kuin tarina: kyseessä on tarina tarinoista ja niiden merkityksestä.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Britanniassa suureen... 'Omat kaverit on yht... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova