Tuorein sisältö

Stratovariuksen Lauri Porran ja Vantaan Viihdeorkesterin upea orkesteriteos julkaistu

19.04.2024 klo 13.39 | Luettu: 420 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Stratovarius-kasvon Lauri Porran ja Vantaan Viihdeorkesterin orkesteriteos "Matter and Time" on julkaistu.

Laajan orkesteriteoksen tekstit ovat Esko Valtaojan käsialaa ja englanniksi ne tulkitsee legendaarinen brittinäyttelijä Stephen Fry. Lyriikat ovat Paula Vesalan kynästä ja ne on kääntänyt englanniksi Tuomo Prättälä. Teos julkaistaan suomeksi 3.5.2024 nimellä "Aineen ja ajan messu" ja sen suomenkieliset tekstit lukee näyttelijä Tommi Korpela.

Sekä englannin- että suomenkielisten teosten vokaaliosuudet tulkitsee Ringa Manner. Vantaan Viihdeorkesteria johtaa Dalia Stasevska. Teos on sävelletty suurelle sinfoniaorkesterille, emsemblelle, kertojalle ja laulajalle ja Lauri Porra soittaa siinä omaa instrumenttiaan, bassoa.

Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck kertoo viisi vuotta kestäneen projektin eri vaiheista: "Teos tilattiin Laurilta Vantaan Viihdeorkesterin 70-vuotisjuhlateokseksi ja se kantaesitettiin Finlandia-talossa vuonna 2018. Äänitimme teoksen vuonna 2020, minkä jälkeen otimme Laurin suosituksesta aikalisän, jotta saisimme siihen kiinnostavan englanninkielisen kertojan. Laurin suhteilla, kovalla työllä sekä Esko Valtaojan loistavan tekstin ansiosta Stephen Fry innostui asiasta."

"Aineen ja ajan messu on rakkauskirje maailmankaikkeudelle. Musiikkia ja tiedettä yhdistelevä teos perustuu rakkaudelle, ihmetykselle ja kiitollisuudelle. Tavoittelen teoksessa eräänalaista maallista pyhyyden kokemusta. Olen äärimmäisen onnellinen myös siitä syystä, että sain mukaan näin uskomattoman hienoja tekijöitä", toteaa Lauri Porra.

Lauri Porra aloitti Vantaan Viihdeorkesterin taiteellisena partnerina vuonna 2018 ja siirtyi taiteelliseksi johtajaksi vuonna 2021. Hänen taiteellista johtajuuttaan jatkettiin juuri vuoteen 2027 saakka.



Alla näyte tulevalta suomenkieliseltä versiolta:




V2.fi | J.A. Kaunisto
< 'Saas nähdä kuinka p... Pearl Jamin Eddie Ve... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova