Tuorein sisältö

Joulun pelikoneet

Mikko Heinonen

07.12.2007 klo 12.50 | Luettu: 34345 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Osto-opas konsoliviidakkoon

Joulu on taas ovella, ja samalla eräs pelibisneksen kiivaimpia ostoryntäyksiä. Monesti käy kuitenkin niin, että pelikaupassa ovat vanhemmat, jotka yrittävät navigoida jälkikasvun antamien sekavien ohjeiden perusteella värikkäiden pakettien ja mainoslauseiden viidakossa. V2.fi rientää apuun ja tarjoaa osto-oppaan, jonka perusteella joululahjan valinta toivottavasti helpottuu hieman.

Katsaus kattaa markkinoilla aktiivisesti myynnissä olevat pelikonsolit, lueteltuna valmistajan mukaan aakkosjärjestyksessä. Jos tarjotaan muuta laitetta - esimerkiksi vanhaa Xboxia tai Gamecubea - erityisen edullisesti, kannattaa miettiä tarkkaan, ettei tule itku silmään: Näille koneille ei tule enää uusia pelejä, joten hankinnoissa on turvauduttava alelaarien, kirpputorien ja käytettyjä pelejä myyvien liikkeiden tarjontaan. Sieltäkin toki löytää kymmenittäin helmiä, kuten juttusarjamme aiemmin syksyllä kertoi.

Microsoft


Xbox 360

Mallit ja hinnat:
Core: Poistuva malli, ei kiintolevyä, alle 300 euroa
Arcade: Ei kiintolevyä, mukana pikkupelejä, HDMI-liitin, noin 270 euroa
Premium: Poistuva malli, 20 Gt kiintolevy, noin 350 euroa, mukana saattaa tulla pelejä
Pro: 20 Gt kiintolevy, HDMI-liitin, noin 350 euroa
Elite: 120 Gt kiintolevy, musta, HDMI-liitin, noin 450 euroa

Miksi ostaa: Xbox 360 on uuden konsolisukupolven laitteista vanhin kokonaisella kahden vuoden iällään. Pidempään myynnissä olleena laite on saanut jo laajan pelivalikoiman, joka ulottuu hauskoista pikkupeleistä ja koko perheen peleistä aikuisempaan makuun sopiviin väkivaltapeleihin ja monimutkaisiin strategiapeleihin. Microsoftin konsolissa on myös laajat verkkopelimahdollisuudet. Laitteella voi katsoa tavallisia DVD-elokuvia, ja lisähintaan saa HD-DVD -aseman teräväpiirtoelokuvia varten. Vanhat Xbox-pelit toimivat rajoitetusti.

Miksi ei ostaa: Mallien kirjavuus on valtavaa, viiden kaupan hyllyltä löytyvän version lisäksi tarjolla on vielä erikoismalleja. Yhteistä näille on, että kannattaa välttää poistuvia malleja, pelilahjuksista huolimatta. Microsoftilla oli konsolinsa kanssa valtavia laatuongelmia, ja ensimmäisen sukupolven koneista eri lähteiden mukaan 30 - 60 % joutuu käymään huollossa ylikuumenemisen aiheuttamien ns. kuoleman valojen vuoksi. Uudemmissa malleissa, joissa on HDMI-liitin, nämä ongelmat on pääosin korjattu. Kannattaa myös huomioida, että verkkopelaamisesta saa täyden hyödyn vain ostamalla Xbox Live -kultajäsenyyden, joka maksaa 60 euroa vuodessa.

Kenelle: Perinteiselle pelaajalle, jolla ehkä on jo PS2 ja vanhempi Xbox.

Nintendo


Wii

Mallit ja hinnat:
Wii Sports Pack: Sisältää Wii Sports -pelin, noin 250 euroa

Miksi ostaa: Uusien konsoleiden ilopilleri on pikkuinen Wii, jonka valtti piilee erikoisessa ohjausmenetelmässä. Liikkeentunnistava ohjain pakottaa pelaajan liikkumaan ja sallii aivan uudenlaisen pelikokemuksen syntymisen. Wiin pelit ovat pääasiassa helposti omaksuttavia ja valikoimasta löytyy paljon myös perheen pienimmille soveltuvia urheilu-, eläin- ja tasohyppelypelejä. Myös vakavampaa viihdettä on tarjolla sotapelien ja synkkien seikkailupelien myötä. Vanhoja pelejä voi ostaa Virtual Console -palvelusta. Konsoli on uuden sukupolven edullisin. Gamecube-pelit toimivat.

Miksi ei ostaa: Wii ei toimi olohuoneen mediakeskuksena, sillä laitteessa ei ole teräväpiirto-ominaisuuksia tai DVD-elokuvien toistomahdollisuutta. Tekniikka on vanhempaa kuin Xbox 360:ssa tai PlayStation 3:ssa, joten pelit eivät näytä niiden rinnalla kovin kummoisilta. Nintendo on itse kehittänyt Wiille hienoja pelejä, mutta muiden valmistajien peleistä suurin osa on melko keskinkertaisia. Verkkopelaaminen ei ole kilpailijoiden tasolla.

Kenelle: Ensimmäiseksi pelikoneeksi, tytölle/naiselle, perheen yhteiseksi leluksi.

DS

Mallit ja hinnat:
DS: Yksittäiskappaleita jäljellä, 100 - 120 euroa
DS Lite: Useita värejä, noin 150 euroa

Miksi ostaa: DS on tämän hetken myydyin pelikonsoli. Se on onnistunut etenkin maailmalla laajentamaan markkina-alueensa perinteisistä pelaajista vanhempaan ikäryhmään tarjoamalla mm. aivojumppaa, ristikoita, koiranhoitoa, kokkausta ja muita konsolin kosketusnäyttöä hyödyntäviä aikuisten pelejä. Perinteisempiä pelaajia kosiskellaan laadukkailla tasohyppelypeleillä, kärjessä luonnollisesti Nintendon omat Mario-pelit. Laitteessa on ilmainen verkkopelituki ja pitkään kestävä akku.

Miksi ei ostaa: Väkivaltaa ja vauhdikasta toimintaa kaipaavan DS voi jättää kylmäksi. Pelit ovat luonteeltaan harkitsevampia, eikä konsolin tekniikka salli huikeita efektitykityksiä. Kuten Wiilläkin, moni ulkopuolinen valmistaja ei ole vielä onnistunut nostamaan kosketusnäytön käyttöä pelkän temppuilun yläpuolelle. Vanhempi konsoliversio, jos sitä jostain löytää, on halvempi, mutta saippualaatikon näköinen ja sen näytöt ovat varsin tummat.

Kenelle: Satunnaispelaajalle, tytölle/naiselle, ensimmäiseksi pelikoneeksi.


Sony


PlayStation 2

Mallit ja hinnat:
Slim (pstwo): alle 150 euroa, sisältää usein pelin/pelejä

Miksi ostaa: PlayStation 2 jyräsi kilpailijat alleen ja tanssii nyt niiden haudalla. Vuosituhannen vaihteessa julkaistu konsoli porskuttaa edelleen myyntilistoilla, ja tehon puutteesta huolimatta sille ilmestyy versioita lähes kaikista uutuuspeleistä. Tuhansien nimikkeiden tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, käytettyjen pelien markkinat ovat valtavat ja hinta sopii joka lompakolle. Tietokilpailu- ja laulupelit ovat suosittuja bileissä. PS2 toimii myös DVD-soittimena. PlayStation Network tarjoaa perustason verkkopelaamista ilmaiseksi.

Miksi ei ostaa: Ensinnäkin on todennäköistä, että lahjan saajalla on jo PS2. Toisekseen kone on suosiostaan huolimatta jo elämänsä ehtoossa. Vuoden-parin sisään pelitarjonta kuivahtaa satunnaisiin elokuvalisensseihin ja lasten peleihin. Samoin ulkonäöltään pelit kilpailevat korkeintaan rumempien Wii-teosten kanssa.

Kenelle: Nuoremmalle pelaajalle, pelikoneeksi bileisiin.

PlayStation 3

Mallit ja hinnat:
Starter Pack 60 Gt: Yksittäiskappaleita, noin 550 euroa, sis. pelejä
Starter Pack 40 Gt: noin 470 euroa

Miksi ostaa: PlayStation 3 on konsolivalinta niille, jotka tahtovat panostaa laitteen pitkään ikään. Konsolille on toistaiseksi vähemmän pelejä kuin kilpailijoilleen, mutta PS3:n voimavarat riittävät teoriassa pisimmälle tulevaisuuteen. Laite on myös kilpailijoitaan laadukkaammin rakennettu, eikä siinä ole ollut Xboxin kaltaisia kuumenemisongelmia. PS3:n pelit ovat pääasiassa paljon paneutumista vaativia, realistisia ja näyttäviä. Sota- ja väkivaltapelien ohella laitteelle on myös kevyempää koko perheen viihdettä, kuten karaokepeli Singstar ja kitarapeli Guitar Hero III. Laitteen monikäyttöisyyttä lisää sisäänrakennettu Bluray-soitin, joka mahdollistaa uusien teräväpiirtoelokuvien katselun. PlayStation Network tarjoaa verkkopelin ja ostettavia pikkupelejä sekä lisäsisältöä. Vanhempi versio osaa pyörittää joitakin PlayStation 2:n pelejä.

Miksi ei ostaa: Sonyn maailmanvalloitus ei lähtenyt liikkelle aivan suunnitellulla tavalla. Yli 700 euron hintainen kone ei käynyt kaupaksi, joten hintaa oli pakko laskea. Samalla putosi pois PlayStation 2 -pelien toimivuus, joten sitä halajavan tulee etsiä käsiinsä 60 Gt:n versio. Laitteen tehoetu Xbox 360:een nähden ei ole toistaiseksi realisoitunut. Ohjaimen liikkeentunnistuksen hyödyntäminen on tähän mennessä ollut varsin vähäistä tai keinotekoisen oloista, ja uusi versio ohjaimesta värinätehosteineen on vasta tulossa. PlayStation Network ei ole ilmaisuudestaan huolimatta likimainkaan niin suosittu ja toimiva verkkopelipalvelu kuin Xbox Live.

Kenelle: Perinteiselle pelaajalle, kotiteatteriharrastajalle.

PlayStation Portable (PSP)

Mallit ja hinnat:
PSP: Yksittäiskappaleita, noin 100 euroa
PSP Slim & Lite: alle 200 euroa

Miksi ostaa: PlayStation Portable tarjoaa tuttua PlayStation-menoa taskukoossa. Monet sen peleistä ovat käännöksiä PS2-nimikkeistä, ja yhdistämällä laitteen PlayStation 3:een sillä voi pelata vanhoja PlayStation 1:nkin pelejä. Uudessa Slim & Lite -versiossa on vanhaan verrattuna kestävämpi akku, nopeampi UMD-levyasema ja kevyempi ulkokuori. Näyttö on erittäin laadukas. Laitteen myynti onkin uuden version myötä piristynyt mukavasti, ja etenkin Japanissa, joka on pelituotannon jatkuvuuden kannalta tärkeä markkina-alue, PSP laittaa kampoihin jo Nintendollekin. Laitteella voi katsoa UMD-levyllä olevia elokuvia.

Miksi ei ostaa: Sonyn suuri suunnitelma oli tehdä UMD-levystä mobiiliviihteen uusi standardi, mutta toisin taisi käydä. Kilpailijaansa DS:ään verrattuna PSP kärsii uutenakin versiona pitkistä latausajoista sekä suurikokoisista levyistä. Pyörivä asema nostaa laitteen virrankulutusta verrattuna DS:n muistikortteihin. UMD-elokuvia taas ei tunnu ostavan juuri kukaan, joten niiden tuotannon jatkuminen on epävarmaa.

Kenelle: Tekniikkafanille, perinteiselle pelaajalle.

Mikko Heinonen & Matti Lintula

V2.fi | Mikko Heinonen
< Fatal1ty... Caylus Magna Carta &... >

Keskustelut (37 viestiä)

pal

07.12.2007 klo 13.53

30 - 60 % huollossa... melkoisia lukuja, ja pitääköhän paikkaansa...
lainaa
vemputin

Rekisteröitynyt 20.05.2007

07.12.2007 klo 14.22

Hyvä idea tehdä tällainen opas, pääsee vähän vertailemaan konsoleita ja valitsemaan niistä sitten mieluisimman... good job Mikko!
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 14.25

pal kirjoitti:
30 - 60 % huollossa... melkoisia lukuja, ja pitääköhän paikkaansa...


Eri sivustojen kävijätutkimuksissa on ollut vielä murskaavampiakin tilastoja. Toimitukseen ostetuista Xboxeista Saksan reissun on tehnyt kolme neljästä.
lainaa
Osiris

07.12.2007 klo 15.11

Mä nyt en tiedä onko Nintendon konsolit niinkään naisten ja lasten laitteita ;) DS:lle esimerkiksi on jo loppujen lopuksi räiskintää, verta ja väkivaltaa. Täytyy vain poimia helmet.
lainaa
Joopajoo

07.12.2007 klo 15.11

Noin yleensä ottaen hyvä juttu mutta noi "kenelle:" osiot ois voinu jättää pois. Ja varsinkin Wiin ja DS:n kohdalta voi lukea rivien välistä: "Kirjoittaja pitää Nintendoa lasten/satunnaispelaajien konsolina"
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 15.15

Joopajoo kirjoitti:
"Kirjoittaja pitää Nintendoa lasten/satunnaispelaajien konsolina"


Fanipoikakortti nostettu!

Meillä Wiillä pelaavat tytöt, ja mielikseen pelaavatkin. Itselle ei ole vielä kolahtanut Super Marioiden lisäksi kovin moni Wii-pläjäys, ja pidän itseäni perinteisenä pelaajana.
lainaa
Pal

07.12.2007 klo 15.17

Mutta onko näissä tutkimuksissa mukana oikeasti samassa suhteessa niitä konsolin omistajia joiden laite toimii?

Yleensähän näissä suhdelukema taitaa olla se klassinen 1/10. Harvemmin laitteeseensa tyytyväiset mainostavat asiaansa niin paljon kuin ne jotka eivät ole...

Henkilökohtaisesti en tunne vieläkään yhtään xbox omistajaa kenen konsoli olisi huollossa käynyt... (4) ja kaikkien ystävieni konsolit ovat jo päälle 1½ vuoden ikäisiä.
lainaa
dahakon

07.12.2007 klo 15.20

Anekdootit anekdootteina, kyllä xboxit hajoilee huomattavasti tiuhempaan kuin se normaali viitisen prosentin susiosuus.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 15.20

Pal kirjoitti:
Mutta onko näissä tutkimuksissa mukana oikeasti samassa suhteessa niitä konsolin omistajia joiden laite toimii?
...
Henkilökohtaisesti en tunne vieläkään yhtään xbox omistajaa kenen konsoli olisi huollossa käynyt... (4) ja kaikkien ystävieni konsolit ovat jo päälle 1½ vuoden ikäisiä.


Totta puhut, aina näissä on tilastoharhaa mukana, siksi annoin noinkin ison haarukan. MS on kuitenkin itse myöntänyt tämän ongelman sekä käytettyjen komponenttien huonolaatuisuuden, ja punarinkitakuu onkin jatkettu 2 vuoteen kaikille konsoleille. Jos hukkaprosentti olisi normaali, tällaisiin toimenpiteisiin ei olisi tarvinnut ryhtyä - tässä suojattiin selustaa ryhmäkanteelta.
lainaa
Ninstationpal

07.12.2007 klo 15.37

Joopajoo kirjoitti:
Noin yleensä ottaen hyvä juttu mutta noi "kenelle:" osiot ois voinu jättää pois. Ja varsinkin Wiin ja DS:n kohdalta voi lukea rivien välistä: "Kirjoittaja pitää Nintendoa lasten/satunnaispelaajien konsolina"


Yhdyn tähän. Turhaa yleistystä, ja kirjoittajalta taitaa puuttua kokemusta Nintendon konsoleista.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 15.48

Ninstationpal kirjoitti:
Yhdyn tähän. Turhaa yleistystä, ja kirjoittajalta taitaa puuttua kokemusta Nintendon konsoleista.


Jokainen Nintendon koskaan julkaisema konsoli on kaapissa ja niiden hittipelit pelattuna, Virtual Boyta myöten. Yhdellekään niistä ei ole niin paljon casual-pelejä kuin Wiille ja DS:lle, joten jos minulta kysytään mikä ensimmäiseksi pelikoneeksi tai satunnaispelaajalle, vastaus on Nintendo. Siitä huolimatta, että sille on muitakin pelejä.

Periaatteessa mikä vain kone sopii kenelle tahansa, mutta suosituslistalle otettiin kaksi tai kolme ensimmäiseksi mieleen tulevaa.
lainaa
Make

07.12.2007 klo 16.10

pal kirjoitti:
30 - 60 % huollossa... melkoisia lukuja, ja pitääköhän paikkaansa...

Omasta puolestani voin kyllä sanoa, että pitää paikkaansa. Oma boksini on ostettu noin vuosi sitten ja se on käynyt jo 3 kertaa Saksassa huollossa.
lainaa
Petri

07.12.2007 klo 16.16

Pal kirjoitti:

Henkilökohtaisesti en tunne vieläkään yhtään xbox omistajaa kenen konsoli olisi huollossa käynyt... (4) ja kaikkien ystävieni konsolit ovat jo päälle 1½ vuoden ikäisiä.

Onpas ihme sattuma, kun kaikkien minun tuntemani boksien omistajien (5) boksi on käynyt vähintään kerran Saksassa huollossa. Heistä kahden boksi on käväissyt Saksassa jopa 3 kertaa.

lainaa
Dix-Tracys

Rekisteröitynyt 22.04.2007

07.12.2007 klo 16.34

Ihan jees infopätkä, vaikkei ainakaan tähän talouteen tarpeellinen, kun molemmat boxit jo koristavat telkkaria.
Joistakin joulun suurhypepeleistä yms. halutuimmista olisi kiva saada seportaasi, jotta saisi jonkin sortin arviota, mikä olisi mitä mainioin joululahja.
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

07.12.2007 klo 17.06

Pelaamattomille vanhemmille (jos niitä tänne on tosiaankin eksynyt) olisi varmaan tehnyt hyvää pikku luettelo laitteiden oikeasti hyvistä pelistä. Tekee vaan pahaa, kun pelikaupassa näkee avuttoman vanhemman valitsemassa Harry Potterin ja vuoden animaatiopelin väliltä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 17.14

Peleistä on tulossa kokoavaa juttua, kunhan ehdimme sen kirjoittaa loppuun.
lainaa
jape

07.12.2007 klo 17.21

Mulla on kaksi boxia, ja molemmat on onneksi kestäneet hyvin :) Tosin olen tilastopoikkeuama kait muutenkin, koska esmes mun PS3 on kyllä käynyt huollossa :D
lainaa
Minä

07.12.2007 klo 17.21

Mutta edullinen 1500€ peli-pc puuttuu tästä listalta!
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 17.34

Minä kirjoitti:
Mutta edullinen 1500€ peli-pc puuttuu tästä listalta!


Jooh, totta, mutta peli-PC:stä on tulossa juttua muuten ennen joulua!
lainaa
kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

07.12.2007 klo 17.41

onko normi psp:n hinta muka noin alhalinen? hintavertailuissa se näyttää edelleen olevan 200e paikkeilla.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 17.52

kaktuz kirjoitti:
onko normi psp:n hinta muka noin alhalinen? hintavertailuissa se näyttää edelleen olevan 200e paikkeilla.


mm. Vapaa Valinta myi niitä taannoin 99 euroa kappale ilman ostorajoitusta. Laitetta ei ole oikein missään aktiivisesti myynnissä, kun sitä ei tehdä lisää.
lainaa
Killi

07.12.2007 klo 18.04

Tuon Arcaden hinta on tasan 269 euroa ja sitä myydään vain Citymarketissa. Kun ero on yli 30 euroa artikkelissa mainittuun hintaan, voisi ehkä korjata...? :)
lainaa
Peteyz

Rekisteröitynyt 13.04.2007

07.12.2007 klo 18.11

"Yhteistä näille on, että kannattaa välttää poistuvia malleja, pelilahjuksista huolimatta."

Uskonpa silti vaan että moni valitsee ennemmin 2 peliä kuin koneen ilman pelejä. Onhan siinä oma hommansa lähetellä konetta huoltoon hajoamisen sattuessa mut onhan sitä takuuta se pari vuotta sentään.

Ja mitä nyt on tullu lueskeltua ni on myös oma hommansa löytää falcon prosessorillinen kone (siis ns. vähemmän kuumenevaa mallia) kaikkien koneiden joukosta. Ei oo nimittäin jokaisessa hdmi-boxissa välttämättä falconia...

Itelle on kuitenki hommattu vanhempaa mallia oleva bundle kone nyt jouluks (hdmi:lle ei tällä hetkellä ole käyttöä mut se falcon prossu ois ollu ihan kiva). Mut täytyy tässä vaan toivoa ettei ihan heti joutuis tekemään mitään Saksan reissua. :|
lainaa
kakkerlak

Rekisteröitynyt 11.04.2007

07.12.2007 klo 18.40

Itselleni PS3 tulossa kestävyytensä ja laajan edullisen viihdepaketin tarjontansa takia. Vaikka X0:lla onkin paljon pelejä ja osa niistä hittejä, ei niistä suurin osa niistä kiinnosta kuten esim. Halo 3. Lisäksi 2008 tulossa paljon hyviä pelejä PS3:lle, X0:lle ei tietääkseni ainankaan itseäni kiinnostavia pelejä ole ensivuoden puolella tulossa.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 19.22

Killi kirjoitti:
Tuon Arcaden hinta on tasan 269 euroa ja sitä myydään vain Citymarketissa. Kun ero on yli 30 euroa artikkelissa mainittuun hintaan, voisi ehkä korjata...? :)


Päivitin samalla määrällä merkitseviä numeroita kuin muissakin hinnoissa.
lainaa
Likvor

Rekisteröitynyt 16.04.2007

07.12.2007 klo 20.38

Tietääkseni xbox360 myydään kiintolevyllisiä malleja ~300e ainakin gigantti myi. Voisiko saada tähän jonkunlaisen "Toimituksen valinta" jutskan?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.12.2007 klo 21.25

Likvor kirjoitti:
Voisiko saada tähän jonkunlaisen "Toimituksen valinta" jutskan?


Heh, se nyt vielä puuttuisi, itku ja rutina ei loppuisi lainkaan :D Yhtä oikeaa konetta ei oikein voi antaa, koska laitteissa on todella eroja. Siksi paras kone riippuu käyttötarkoituksesta.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

07.12.2007 klo 22.56

Ihan hyvä vertailu. Tämän tyylinen vertailu toimii paremmin kuin konsolien rankkaaminen eri osa-alueiden peruusteella, koska nämä ovat osaksi vain toimittajan omia mielipiteitä. Tälläisessä vertailussa lukija voi tehdä itse päätöksensä tarpeittensa ja omien mielipiteidensä peruusteella.
lainaa
BlindFinn

08.12.2007 klo 13.43

X360 takuu on ollut alusta alkaen 2 vuotta, laajennettu 3 vuoden takuuaika koskee vain 3 punaisen valon vikaa. Muut viat kuuluvat 2 vuoden takuun piiriin.
lainaa
Jaffakeksi93

Rekisteröitynyt 14.04.2007

08.12.2007 klo 14.41

Tietääkös kukaan, että laskeeko PS3:n hinta enää?
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

08.12.2007 klo 15.31

Jaffakeksi93 kirjoitti:
Tietääkös kukaan, että laskeeko PS3:n hinta enää?

Ei näillä näkymin, ellei edes näillä hinnoilla rupea myymään.
lainaa
lokki

Rekisteröitynyt 10.04.2007

09.12.2007 klo 00.36

Melko sovinistisesti laitettu nuo "naisille" kaikkiin tehottomimpiin / leluihin (Nintendo). :D

Muuten varsin hyvä artikkeli. Tälläisiä on mukava lukea. Hyvä hyvä!
lainaa
Zelica

Rekisteröitynyt 10.04.2007

09.12.2007 klo 12.22

Jeps hieno artikkeli "puolueettomin" silmin sillä en omista yhtäkään näistä konsoleista. X0 on ilmeisesti tulossa talouteen (?) joulun aikaan, vaikkakin pikkuveljille, mutta itseäni kiinnostaisi tuo ns. varma ja tehokas pleikkari. Wiitä olenkin koittanut kaverilla, eikä se itse asiassa koskaan iskenyt. Suppea pelitarjonta vielä vahvistaa näitä negatiivisia aistimuksia kun näin jälkikäteen kokemusani tunnostelen.
lainaa
Likvor

Rekisteröitynyt 16.04.2007

09.12.2007 klo 16.57

Tingle kirjoitti:
Jaffakeksi93 kirjoitti:
Tietääkös kukaan, että laskeeko PS3:n hinta enää?

Ei näillä näkymin, ellei edes näillä hinnoilla rupea myymään.

Sehän on jo nyt melko halpa kun ajattelee että siinä on kuitenkin voi toistaa blue-ray tavaraa kun taas normi blue-ray soitin on kalliimpi.
lainaa
Deux

10.12.2007 klo 23.28

lokki kirjoitti:
Melko sovinistisesti laitettu nuo "naisille" kaikkiin tehottomimpiin / leluihin (Nintendo). :D

Omasta mielestäni ei tuossa ollut mitään sovinistista. Avopuoliso ja kaikki naispuoleiset kaverit pitää Wii:stä mutta eivät välitä ollenkaan XO:sta tai PS3:sta. Wii ja sen pelit vaan kiinnostaa parempaa sukupuolta kilpailijoitaan enemmän. Hyvä artikkeli muutenkin. PS3 tulossa varmaan kuhan GTA4 ja MGS4 tulee.
lainaa
Tillu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.12.2007 klo 17.49

Wii tulee tänä jouluna pukinkontissa pikkusiskolle. :)
lainaa
Wili-Pertti

19.12.2007 klo 18.16

Kiitos hienosta yhteenvedosta eri konsoleista. Ei noista eri konsoleista oikein ota selvää, ei vaikka lapsia ei olisikaan ekakertalaista sotkemassa.

Olkootkin että pidän itseäni viriilinä ja siitoskykyisenä uroksena, kahden aikuisen talouteemme pukki tuo wiin. Argumentteina "ensimmäinen pelikone" pariinkymmeneen vuoteen ja "yhteiseksi leluksi".

Toivottavasti täyttää tehtävänsä perheen yhteisenä leluna.

t.w
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova