Tuorein sisältö

Ennakossa uusi Army of Two ja Fuse

Esa Toikkonen

22.02.2013 klo 21.19 | Luettu: 3471 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Tupla-annos maistiaisia
Jatketaan siitä, mihin Crysis 3:n ennakossa päästiin. Luvassa on siis lisää tunnelmointia peleistä, joihin V2.fi pääsi tutustumaan käydessään helmikuun alussa Electronic Artsin Ruotsin päämajalla Tukholmassa. Tällä kertaa tarjoillaan muutama sananen tulevista Army of Two: The Devil's Cartel ja Fuse-peleistä.

Army of Two: The Devil's Cartel



Testattu: Xbox 360
Kehittäjä: Visceral Games, EA Montreal
Pelin kotisivut
Alustava julkaisupäivä: 29.3.2012

Uutta Army of Two:ta oli mukava päästä kokeilemaan, koska sarjan aiemmat osat ovat tarjonneet hyvää toimintaviihdettä. Esittelydemossa liikuttiin suurimmaksi osaksi hautausmaalla, jossa vastarinta odotti ja laittoi uudet sankarimme Alphan ja Bravon tiukkaan tilanteeseen. Toimintaa pelistä ei puuttunut ja joka kulman takana tuntui odottavan uusi vihollislauma.


Erityisesti esittelyssä nostettiin esille erilaisten tappojen vaikutus pelissä ansaittavaan rahaan. Tämä olikin hauska tapa saada pelaaja keskittymään enemmän peliin, kun tarkalla työskentelyllä oli mahdollisuus ansaita enemmän - esimerkiksi headshoteista sai enemmän valuuttaa kuin normaalitapoista. Rahalla pystyi ostamaan esimerkiksi päivityksiä aseisiin ja pelihahmoille uusia maskeja.

Kaverin kanssa co-oppia pelatessa kaksikon väliltä valittiin voittaja jokaisen kohtauksen jälkeen sen mukaisesti, kumpi oli saanut aikaan taistelukentällä enemmän. Hauskoja tilanteita tuli vastaan pimeissä luolissa, joissa vain toisella pelaajista oli taskulamppu, ja sen kanssa pystyi käyttämän ainoastaan pistoolia. Käytännössä näissä kohtauksissa toinen näytti minne mennään ja toinen laittoi vastarinnan hengiltä. Pimeässä luolastossa tunnelma oli hetkittäin jopa pelottava, kun ei tiennyt, minkä kulman takana sinua odotetaan.


Kontrollit toimivat enimmäkseen sujuvasti, mutta esteiden taakse suojautuminen ja suojasta toiseen hyppiminen tuntui melko hankalalta. Tietokoneen ohjaamat vastustajat olivat melko tyhmiä, joten tekoälyssä riittää vielä viilattavaa. Peli näytti todella hyvältä ja kuulosti vielä paremmalta. Demossa huokui aiempia osia elokuvallisempi tyyli, joka onnistui vakuuttamaan.

Fuse



Testattu: Xbox 360
Kehittäjä: Insomniac Games
Pelin kotisivut.
Alustava julkaisupäivä: Q2 2013

Fuse oli ennalta mielenkiintoisin testatuista peleistä, koska siitä tiesin vähemmän kun muista ja pelin takana häärii monesta huippupelistä tuttu Insomniac Games. Peli on kolmannen persoonan toimintaräiskintä, jossa pääjujuna on erityisesti neljän pelaajan co-op. Kaikille neljälle pelaajalle on omat hahmonsa, joilla on omat erikoistaitonsa. Pelissä päästiin testaamaan tarinapeliä co-oppina toisen kanssa, sekä lisäksi Echelon-moninpelitilaa.


Neljä hahmoa on suuressa asemassa, vaikka peliä pelaisi yksin. Yksinkin pelattaessa koko neljän kopla on mukana, ja hahmoja voi vaihtaa millä hetkellä hyvänsä. Aluksi peli tuntui melko hankalalta, kiitos testiversion haastavuuden ja hahmojen monipuolisten ominaisuuksien. Hahmojen erikoisominaisuudet on muotoiltu sopiviksi tiimivetoiseen toimintaan, esimerkiksi yhden hahmon erikoiskykyyn kuuluu suojakilpi, jonka läpi ampuessa tiimikaverien luotien teho voimistuu. Muuten yksinpeli tuntui hyvin tutulta räiskeeltä.

Echelon-pelimuodossa samalla porukalla kokoonnutaan suhteelliseen pieneen kenttään, kun yhteensä 12 vihollisaaltoa yrittää pyyhkiä pelihahmot pois maailmankartalta. Erilaisia vihollisaaltoja on kourallinen ja peli arpoo, mikä aalloista milloinkin lähtee peliryhmän kimppuun. Vaikeusaste nousi nopeasti ja pelimuoto tuntui kaikessa vaihtelevuudessaan oikein koukuttavalta. Mahtavinta Echelonissa olivat sen herättämät ”vielä kerran” –fiilikset.


Teknisesti peli tuntui jo nyt todella laadukkaalta ja näyttikin erittäin hienolta. Kontrollit toimivat Xboxin ohjaimella todella sujuvasti ja peliä pelasi todellakin mielikseen. Lyhyen testirupeaman perusteella monipuolinen Fuse nousi odotetuimpien pelien listallani ihan kärkipäähän.

V2.fi | Esa Toikkonen
< Katso Sonyn tilaisuu... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova