Tuorein sisältö

NHL 17

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Urheilupelit
Pelaajia: 1-4, verkossa 2-12
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: EA Canada
Julkaisija: EA Sports
Julkaisupäivä: 15.09.2016
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

30.09.2016 klo 16.03 | Luettu: 6891 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Enemmän kuin pelkkä vuosipäivitys?
World Cup meni Suomen Leijonien osalta täysin vihkoon, mutta onneksi pelimaailmassa tilanteet voi elää uudelleen ja tappiot kääntää voitoiksi. Uusi Änäri lupaa tuttuun tyyliin uusimpien pelaajapäivitysten ohella ison kasan muita uudistuksia, joista näkyvin lienee World Cup -pelitilan mukanaolo. Pelaajat odottavat vuosittain isompiakin lisäyksiä, mutta EA:lla tunnutaan pelaavan varman päälle, onhan kilpailu jääkiekkopelirintamalla onnistuttu eliminoimaan.


EA:n Änärit ovat olleet jo vuosia erittäin sujuvia pelattavia ja tälläkin kertaa on päädytty vain pieniin petrauksiin, joita on vaikea edes huomata muutaman ensimmäisen pelin jälkeen. Maalinedustapeli on uusittu ja sen huomaa erityisesti konetta vastaan pelatessa. Enää maalille ei ajeta noin vaan ja kiekon toimittaminen takatolpalle on aiempaa vaikeampaa. Tekoälyn puolustustaitoja on hierottu huomattavasti ja se poimiikin melko helpon tuntuisesti nämä poikkisyötöt. Omassa päässä tämä tekoälyn parannus ei tunnu, vaan omat tekoälyn ohjastamat pakit ovat aiemmista vuosista tuttuun tyyliin vain pujottelukeppejä.

Kahinaa tolppien edustalla


Maalin edustalla tehtävät maalit painottuvat aiempaa enemmän ohjausmaaleihin ja niitä testin aikana tuli tehtyä selvästi enemmän kuin aiempina vuosina. Syöttelyä on myös hierottu haastavammaksi ja välillä tuntuikin, ettei mikään syöttö meinaa mennä perille. Ohjaimen ei tarvitse olla kuin hieman vinossa kädessä ja syötöt eivät osu lapaan. Vaikeammalla vaikeusasteella konetta vastaan pelattaessa alkaakin hieman ärsyttää, kun kone pistää syötöt toisensa perään lavasta lapaan ja itsellä pienikin notkahdus tatin asennossa viskaisee kiekon mihin sattuu. Tämä vaatii totuttelua, tai sitten voi tutustua pelin laajaan säätövalikoimaan, jossa voi esimerkiksi lisätä syöttöapua tai muuttaa kuinka helposti tietyn tyyppisiä jäähyjä annetaan.


Itse olen vuodesta toiseen pelannut selvästi eniten 1 vs. 1 -verkkopelejä. Näissä peleissä uudistukset edelliseen osaan ovat todella mitättömiä, mutta toisaalta huonompaankaan suuntaan ei ole menty. Verkkopuolelta löytyy myös tuttuun tyyliin maksimissaan 12-pelaajan moninpeli, jossa voidaan täyttää ihmispelaajilla jokainen pelipaikka. Muihin pelimuotoihin lukeutuu mm. HUT-korttipelimuoto ja Be a Pro –pelimuoto, jossa luodaan oma pelaaja ja eletään jääkiekkounelmaa häntä kehittäen. Täysin uutena muotona on Franchise -pelimoodi, joka on käytännössä vain lisäkilkkeillä varustettu Be a GM. Hodareiden hinnoittelun lisäksi voit saada potkut huonosta menestyksestä johtuen.

Lätkää maailman tyyliin


World Cup tuo peliin palan turnauksen tunnelmaa ja joukkueille viralliset peliasut oikeine kokoonpanoineen. Pelimuotoa on mainostettu isoon ääneen, mutta pelillisestihän se ei eroa peruspelistä. On kuitenkin kisahuuman ohessa mukava itse hypätä tapahtumiin mukaan ja viedä Leijonat edes jatkopeleihin.


Ulkonäöllisesti peli on hyvin samaa luokkaa viime vuotisen kanssa ja pelaajien kasvojen mallinnuksessa on onnistuttu vaihtelevasti. Laine näyttää Laineelta, mutta Barkovia en meinannut millään tunnistaa. Selostuskoppiin ovat astelleet tutut kaverimme Mike Emrick ja Eddie Olczyk, jotka hoitavat tonttinsa tuttuun tyyliin mallikkaasti. Välillä toki ote lipsuu ja kommentit eivät osu aivan yhteen kentän tapahtumien kanssa, mutta useimmiten tilanne on hallussa.

NHL 17 on parasta jääkiekkoa mitä pelilaitteille on saatavilla. Toisaalta se on vain melko kepeä päivitys viime vuodesta. Pienien uudistuksien vuoksi en lähtisi pelikauppareissua suosittelemaan satunnaispelaajalle, jolla on hallussaan jo viime vuotinen kiekkopainos. Aktiivipelaajille peli on toki pakkohankinta jo vähintään pelaajapäivityksien vuoksi.

Pelissä on suomenkieliset valikot ja kotimaisen Liigan joukkueet ovat pelattavissa.

V2.fi | Esa Toikkonen

NHL 17 (Playstation 4)

NHL 17 on paras virtuaalikiekkokokemus tähän mennessä, mutta samalla perusvarma suoritus, jossa turhia riskejä ei oteta.
  • Useita eri pelimuotoja
  • Erinomainen pelattavuus
  • Yksinpelaavan säätömahdollisuudet
  • Uudistusten vähäisyys
< Deadlight: Director'... ReCore... >

Keskustelut (5 viestiä)

Ace

30.09.2016 klo 16.49 1 tykkää tästä

Vielä kun olisivat saaneet muillekin maajoukkueille aidot pelipaidat ja jotain graafista uudistusta SM-liigaa pelattaessa niin hyvä olisi.
lainaa
vhpdsvphi

30.09.2016 klo 17.54 1 tykkää tästä

Kun tuo ydin nyt on ollut jo monta vuotta 100% kunnossa niin siihen kylkeen vois yrittää pultata jotain jääpallomoodia tai ropemoodia tai lätkäpelaajien kartingkisaa
lainaa
MrMickey

01.10.2016 klo 10.14 1 tykkää tästä

Ilman mitään disrespectiä arvostelijaa kohtaan , mutta vaikuttaa hieman ettei ole mikään änärin suurkuluttaja. Ei mitään mainintaa maalivahtipelistä mikä on esim saanut aikamoisen muutoksen tälle kaudelle. Esim. paljon enemmän syntyy vedoista "aidompia" jatkotilanteita.

Myöskin HUT muuttunut paljon.

Arvosana pelille kuitenkin ihan osuva :) Änärin suurkuluttajille hyvä vuosipäivitys!
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

03.10.2016 klo 14.30

MrMickey kirjoitti:
Ilman mitään disrespectiä arvostelijaa kohtaan , mutta vaikuttaa hieman ettei ole mikään änärin suurkuluttaja. Ei mitään mainintaa maalivahtipelistä mikä on esim saanut aikamoisen muutoksen tälle kaudelle. Esim. paljon enemmän syntyy vedoista "aidompia" jatkotilanteita.

Myöskin HUT muuttunut paljon.

Arvosana pelille kuitenkin ihan osuva :) Änärin suurkuluttajille hyvä vuosipäivitys!


Ootko ihan markkinointipäällikkö EA:lla vai vaan rivisissi?
lainaa
Teukka

21.04.2017 klo 20.55

Liiga joukkueille mainokset paitoihin niinku tsekin sarjan jiukkueilla.
lainaa

Kirjoita kommentti


722


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova