Tuorein sisältö

Listasunnuntai #187

Mikko Heinonen

05.05.2013 klo 17.03 | Luettu: 10674 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Remonttihommia
Kevään projektina ollut asunnon vaihto on edennyt siihen pisteeseen, että kävimme eilen ottamassa mittoja uudesta kodista. Niiden perusteella pitäisi sitten laskiskella tarvittavaa tapetti- ja lattiamateriaalimäärää ja löytää kohtuuhintainen remonttimies, joka tulisi iltaisin avuksi remppailemaan. Aloin miettiä, millä peleillä tätä riemua voisi kuivaharjoitella.

The Sims
Eniten sisustamispuuhia on varmaankin tullut harrastettua EA:n jättihitissä, jonka ykkösversiosta ihan innostuinkin aikanaan. Seinien pystyttäminen ja tapetointi oli peräti hauskaa, kun sen sai tehdä hiirellä. Sittemmin peliin on tullut mukaan jopa tosielämästä tuttuja huonekaluja ja muita esineitä.

Animal Crossing
Tätä taas on tullut seurattua eniten. Pelin tärkein sisältö on erilaisten asioiden kerääminen: rahan, hyönteisten, kalojen, fossiilien... ja kokonaisten sisustussettien. Niiden avulla unohtaa ainakin hetkeksi, kuinka paljon on velkaa Tom Nookille. Tietyn tyylin mukaan sisustetusta kodista saa myös hyvät arviot pelin sisäiseltä lautakunnalta.

Constructor
Tämä peli on tullut mainittua joskus aiemminkin rakentelulistalla, mutta ansaitsee tulla listatuksi tässäkin. Grynderinä hääräävän pelaajan täytyy pitää vuokralaisensa tyytyväisenä remontoimalla tiloja ja ylläpitämällä huoltovalmiutta. Ehkä pelin hupaisin ominaisuus on "Mr. Fixit", jonka voi lähettää kilpailijan rakennusten kiusaksi. Tämä remonttireiska kytkee piuhat pieleen ja toteaa "that'll do nicely". Peli on tekemässä paluuta ainakin tableteille.

Habbo Hotel
Yllätyin itsekin, kun luin ensimmäisistä virtuaalihuonekalujen varkauksista. Nykyisin freemium-rahoitusmallia ei kukaan edes ihmettele, mutta Habbo ehti sen kanssa eturintamaan ja sai vakuutettua (nuorille) pelaajille, että reaalielämän rahaa kannattaa maksaa virtuaalielämän omaisuudesta, jolla omasta huoneestaan saa sen kaikkein hienoimman. Nyttemmin Habbo on saanut kyseenalaista mainetta pedofiiliepisodien vuoksi.

Harvest Moon
Tavallisessa rivitaloasunnossakin on itselleni riittävästi remontoitavaa, joten en viitsi edes ajatella millaista olisi saada haltuunsa kokonainen ränsistynyt maatila. Harvest Moon -pelisarja kuitenkin saa moisen vaikuttamaan suorastaan mukavalta puuhalta, ja se onkin ilmestynyt jo useille koneille monena eri versiona.

Second Life
Second Lifessä voi tehdä muutakin kuin harrastaa kieroutunutta virtuaaliseksiä. Tonttimaan ostaminen ja erilaisten talojen rakennus (jopa myyntitarkoituksissa) ovat suosittuja puuhia, ja pelimoottorin joustavuus mahdollistaa monenlaiset rakenteet. Niitä meille esittelee hännällä varustettu lentävä mies.

Minecraft
Palikkarakentelujen ykkösnimi taipuu luonnollisesti myös sisustussuunnitteluun, jota tässä videolla esitellään. Ja jos itsestäsi ei juuri nyt tunnukaan siltä, että haluaisit tehdä kaiken alusta uudelleen, räjähtävän tehokasta SSSSSssssssisustusapua on aina tarjolla.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Lauantai-illan Kevyi... Magic: The Gathering... >

Keskustelut (7 viestiä)

anyC

05.05.2013 klo 21.22 6 tykkää tästä

Masa Mainio.
lainaa
sepe

05.05.2013 klo 21.34 1 tykkää tästä

anyC kirjoitti:
Masa Mainio.


Mitä ihmettä siinä Masa Mainion talonrakennuspelissä muuten tehdään? Auto-, vene- ja lentokonepeleissä pääsi kiertelemään maailmaa valmiilla härvelillä mutta istutaanko siinä sitten vaan olohuoneessa pelaamassa kimbleä?
lainaa
segment

05.05.2013 klo 21.46

Hei, oli lauantaina nro 113 ja trivia A113, ja nyt lista sunnuntai nro 187... eikä mitään erikois mainintaa? höh. murder death kill.
lainaa
VMV

05.05.2013 klo 22.47

Fallout 3. Skyrim. Aika vähälle se sisustelu noissa kuitenkin jäi. FO3:ssa tuli eniten panostettua kun sai heti alussa sviitin Tenpenny Towerista.
lainaa
beback

06.05.2013 klo 00.50 1 tykkää tästä

Constructor onkin unohtunut arkistoihin... pelaamaan...
lainaa
Työmies

06.05.2013 klo 05.34

Constructor on aivan mahtava peli edelleen. Lukemattomia kertoja on tullut aloitettua Build, build, build -peli ilman tietokonevastustajia ja rakennettua & rempattua sydämen kyllyydestä.

Voisikin tästä mennä aloittamaan seuraavaa..
lainaa
MainioPelaaja

06.05.2013 klo 11.36 1 tykkää tästä

Nyt joku näyttää oikeasti millanen se Masa Mainion Talonrakennuspeli on! Ainut Masa Mainio peli mitä ikinä en ole päässyt pelaamaan, kun en mistään löytänyt.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova