Tuorein sisältö

Frozen Synapse

Kati Alha

08.08.2013 klo 16.53 | Luettu: 1428 kertaa | Teksti: Kati Alha

Toimivaa taktista taistelua myös iPadilla
Näin Steamin alennusmyyntien loputtua tulee mietittyä, että pitikö sitä taas hamstrata pelejä, joita todennäköisesti ei kuitenkaan ehdi pelaamaan. Frozen Synapsen hankin varmaan jo melkein parin vuoden takaisesta joulualesta, jonka jälkeen se onkin sitten ollut virtuaalipölyttymässä aina tähän asti. Jo vuonna 2011 tietokoneelle julkaistu peli keräsi aikoinaan hyviä arvosanoja, ja kesän kynnyksellä se saapui vihdoin myös iPadille. Koska arvio pelistä jo löytyy, tämä artikkeli vilkaisee lyhyesti versioiden eroihin ja niiden keskinäiseen yhteensopivuuteen.

Tahdon tähän tutoriaalinNäennäisen yksinkertainen Frozen Synapse ei ole mikään helppo peli aloittaa. iPad-versioon on saatu tutoriaalivideoita aiempaa enemmän, mutta jostain syystä interaktiivinen tutoriaali on tiputettu kokonaan pois. Vaikka en yleensä ole mikään tutoriaalien ystävä, siirryin tässä kohtaa tietokoneelle, ja muutaman minuutin kokeilun jälkeen kaikki oli jo paljon helpompaa.

Siinä missä tietokoneella lähes kaikki komennot ovat menun takana, ovat ne iPadissä suoraan esillä. Tämä tekee käyttöliittymästä alkuun turhan sekavan, mutta kun siihen tottuu, iPadin versio toimii itse asiassa paikoin jopa paremmin. Vaikka peli toimii kosketusnäytöllä erinomaisesti, ei näytön käyttö sormin ole yhtä tarkkaa kuin hiiriohjaus. Siten esimerkiksi lähellä olevien kohteiden kanssa saattoi olla varsinkin alkuun pieniä hankaluuksia. Tästä huolimatta hetken pelaamisen jälkeen iPad-versio tarjoaa täysin kilpailukykyisen Frozen Synapse -kokemuksen tietokoneversioon verrattuna, ja siinä on lisäksi joitain selkeitä parempia puolia.


Paras etu on iPadin kannettavuudessa: pelata voi melkein missä tahansa. Tämä etu on ilmeisintä hotseat-pelaamisessa, kun ihmisten ei tarvitse vaihtaa paikkaa jatkuvasti tai siirrellä läppäreitä henkilöltä toiselle. iPad kiertää kevyesti kädestä käteen, eikä vastapelurin tarvitse kääntää selkäänsä jottei näkisi mitä kaveri vuorollaan tekee. Koska Synapsen online-pelit ovat tyypillisesti lyhyitä ja vuorot asynkronisia, on iPad helppo napata mukaan ja pelata vuorojansa vaikka junamatkalla.

Multiplatform toimii – online-pelissä


Parasta molempien versioiden omistamisessa on se, että samoja pelejä voi jatkaa eri alustoilla. Jos siis vaikka saa haasteen toiselta pelaajalta tietokoneella pelatessa, voi kyseistä peliä jatkaa myöhemmin iPadillä. Valitettavasti yksinpelikampanjaa ja muuta offline-sisältöä ei versioiden välillä ole jaettu. Pelin isoin vetovoima on toki moninpelissä, mutta oli silti harmillista että eri alustoilla olisi pitänyt pelata skenaariot erikseen.


Jos nyt pitäisi valita hankintalistalle toinen versio peleistä, se olisi iPad-versio. Peli vaatii alkuun vähän enemmän totuttelua, mutta sen jälkeen kosketusnäytön ja kannettavuuden edut vievät selkeästi voiton. Jopa pelkän tietokoneversion omistajana voisin harkita iPad-version ostamista rinnalle, joskin tällöin muutaman euron sijoitus saisi pohtimaan tupla-pelin hankintaa hitusen kauemmin.

Hinta App Storessa on 2,69 euroa.


V2.fi | Kati Alha
< Svea-mamman arcadet... Hobitti ja XCOM-agen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


766


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova