Tuorein sisältö

Marvel Heroes 2015

Kati Alha

19.07.2014 klo 11.20 | Luettu: 3162 kertaa | Teksti: Kati Alha

Uusi nimi, uudet kujeet?
Noin vuosi takaperin arvostelin Marvel Heroesin, enkä tällöin ollut hirveän vakuuttunut: peli sai 50 pistettä ja lupailin, että pelaaminen jäisi siihen. Peli on kuitenkin kuulemma kehittynyt vuodessa melkoisesti, joten tässä sitä kaikesta huolimatta ollaan. Miten Marvelin sankarit siis tällä hetkellä pärjäävät?

Arveluttavia arvosteluja



Ensimmäinen selvä asia, joka on muuttunut, on nimi. Peli on käytännössä sama, mutta jossain vaiheessa Gazillionilla päätettiin, että Marvel Heroesin sijaan parempi nimi olisikin Marvel Heroes 2015. Syytä nimenmuutokseen voi spekuloida. Yksi selvä seuraus on ollut se, että aiemmin arvosteluissa kehnosti pärjännyt peli sai tämän myötä uuden Metacritic-sivun.

Aiemmalla nimellä kriitikoiden antamat pisteet olivat 58 ja käyttäjienkin vain 6.6, kun vastaavat luvut uudella sivulla ovat 78 ja 8.4. Se, kuinka luotettavan kuvan uudet arviot lopulta antavat, on kyseenalaista. Suurin osa käyttäjäarvioista ilmestyi aikoinaan parin päivän sisään toisistaan, usein uusilta Metacritic-tunnuksilta, ja toisaalta kriitikoiltakin arvosteluja on kirjoittamishetkellä ilmestynyt vasta viisi.


Vaikka tämä maalaakin arveluttavaa kuvaa pelin nimenmuutoksen motiiveista, on todettava, että tämän kaltaiset, julkaisun jälkeen merkittävästi kehittyvät pelit, ovat sinänsä epäreilussa asemassa. Arvostelut keskittyvät pelin kehityskaaren alkupuoleen, ja suuriakin uudistuksia tekevä peli voi jäädä ikuisesti kehnon alkutaipaleen arvioiden tuomitsemaksi.

Roppakaupalla uutta sisältöä


No, onko peli sitten kehittynyt? Ovatko hyvät arviot paikallaan? Kyllä ja ei. Lisäsisältöä on tullut hurjasti, rahoitusmallia on kehitetty ja osaa ongelmakohdista on koitettu parantaa. Sankareita on tippunut mukaan jatkuvasti; viime laskemalla pelattavia hahmoja oli jo 35. Suurin osa niistä on tietenkin helpoiten saatavissa rahalla, ja melko kalliita hahmot ovat edelleen.


Jos rahaa ei halua käyttää, mutta tietty sankari kiinnostaisi, enää ei tarvitse odottaa satunnaisen hahmon sisältävää, superharvinaista esinettä. Mukaan on nimittäin tullut uusi pelin sisäinen valuutta, jolla voi ostaa kaikenlaista, mitä aiemmin sai ainoastaan maksamalla rahaa. Näitä Eternity Splintereitä tippuu vihollisten kuollessa aina tasaisin, muutamien minuuttien väliajoin, mutta kyllä “ilmaisen” sankarin eteen töitä tehdä saa. Esimerkiksi 7 euron arvoiseen sankariin saa valuuttaa kerätä 400 kappaletta, joita varten saa taistella helposti yli 40 tuntia.

Toinen mainittava uudistus on rinnakkainen, korkeampien tasojen hahmoille tarkoitettu tasonnousujärjestelmä. Mukana on myös uusia pelitiloja, joissa suoritetaan päivittäisiä haasteita tai taistellaan vihollisaaltoja vastaan, sekä “team-up”-sankareita, joita pelaajat voivat avata ja sitten kutsua rinnalleen taistelemaan.

Parempi, vaan ei hyvä



Monet ongelmakohdista ovat edelleen mukana: vaikka jokaisella sankarilla on oma taitopuunsa ja monia erilaisia hyökkäyksiä, ovat taistelut todella tylsää tahkoamista. Ruutu voi olla täynnä aktiviteettia, mutta se ei auta, kun toiminta on muutaman eri napin painamista rauhalliseen tahtiin. Toinen korjaamaton ongelma ovat ylenmääräiset dropit, jotka täyttävät sankarin taskut jo lyhyen seikkailemisen jälkeen. Suurin osa tavaroista on roskaa, mutta säilyttämisen arvoisten esineiden selvittäminen on vaivalloista, sillä varusteiden vertailu on hirveän työlästä.

Loppukaneettina voisi sanoa, että Marvel Heroes 2015 on kyllä parempi kuin Marvel Heroes. Sisältöä on nyt huomattavasti enemmän, eikä lempisankariaan varten ole pakko kaivaa kuvetta; sen eteen täytyy vain tehdä töitä. Marvel-kaanonia on fanille mukana niin paljon, että jo yksistään se voi saada viihtymään pitkäänkin pelin parissa, vaikka mekaniikat itseään toistaisivatkin. Monet uudistuksista ovat todella hyviä, mutta suurinta ongelmaa – pelimekaniikkojen tylsyyttä – ei ole saatu parannettua. Itse en ole ihan niin suuri fani, että jaksaisin aina edes lukea kaikkia turhan pitkiä dialogipätkiä, joten jätän Marvel Heroesin jälleen kerran rauhaan – tällä kertaa ehkä jopa lopullisesti.

V2.fi | Kati Alha
< Retrosunnuntai: Micr... Pixar-miehet pelimaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova