Tuorein sisältö

Taikajuomia ja dinosauruksia

Kati Alha

06.01.2014 klo 14.42 | Luettu: 3535 kertaa | Teksti: Kati Alha

Lisää Wonderbook-pelejä
Wonderbook, Playstation 3:n lisävaruste, on luvannut muuttaa olohuoneesi milloin miksikin nyt jo neljän pelin verran. Vielä pari ensimmäistä peliä onnistuivat tässä kohtalaisesti ainakin teknologian puolesta, mutta sitä hyvää peliä on edelleen odoteltu. Jälkimmäiset nelikosta yrittävät olla sitä taikajuomien ja dinosaurusten avulla.

Wonderbook: Book of Potions


Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 7+
Kehittäjä: SCE London Studio
Julkaisija: SCEE
Pelin kotisivutBook of Potions jatkaa ensimmäisen Wonderbook-pelin, Book of Spellsin, kartoittamalla tiellä. Harry Potter -maailmaan sijoittuvat pelit ottavat molemmat lähtökohdakseen konkreettisesti taikamaailman kirjan, jota luonnollisesti pelissä edustaa Wonderbook. Kuten edellisessäkin osassa, pelaaja on Tylypahkan oppilas, joka on löytänyt taikakirjan, jonka edesmennyt kirjoittaja lähtee opettamaan tälle taikuuden saloja. Siinä missä ensimmäisessä kirjassa opiskeltiin taikoja, toisessa syvennytään – yllätys, yllätys – taikajuomiin.

Jokaisella kirjan läpikäynnillä tehdään yksi loitsu. Toisinaan aineksiksi napsitaan kirjasta kasvavien kasvien osia, toisinaan kaivetaan vaikkapa maasta matoja kuopimalla Move-ohjaimella lattiaa kirjan ympäriltä. Ainesosat jatkokäsitellään esimerkiksi pilkkomalla ne veitsellä tai murskaamalla ne morttelissa. Kun ainekset ovat noidankattilassa ja sekoitettu, pitää seosta keitellä oikeassa lämpötilassa. Lopuksi valmistunutta loitsua kaadetaan viattoman koe-eläimen päälle, ja katsotaan mitä tapahtuu.


Sillä, onko toiminut oikein vai ei, ei ole mitään merkitystä, sillä juomaa ei voi pilata vaikka yrittäisikin. Jo yhden taikajuoman valmiiksi saamiseksi tulee samoja toimintoja tehtyä useampaan kertaan, joten toistoa kertyy melkoisesti. Vaihtelua yritetään tarjota pienillä tehtävillä, joissa loitsitaan esimerkiksi aineksia varastelevia olentoja taikasauvan heilautuksilla sekä pienillä tarinanpätkillä, joissa eletään kirjan kirjoittajan menneisyyttä.

Koska Book of Spellsin vahvuus oli uutuudenviehätyksessä ja teknologian toimivuudessa, sille antoi jonkin verran anteeksi sitä, ettei se ollut kummoinen peli. Mutta Book of Potionsin ilmestyessä teknologia on jo ollut olemassa jonkin aikaa. Olemme jopa nähneet vähän paremman pelinkin: Diggs Nightcrawlerin. Book of Potions tuntuu askeleelta taaksepäin. Teknologisesti Book of Potions ei lisää oikein mitään uutta, eikä se edes toimi sen paremmin kuin edeltäjänsä. Äänentunnistus ei vieläkään oikeasti tunnista mitään, ja toisinaan jos kirjaa käännellessä kamera kadottaa kirjan aukeaman, se nollaa sillä tapahtuneen edistyksen. Vaikka kohdeyleisöstä olisikin hauska heilutella Move-ohjainta taikasauvana, veitsenä ja lusikkana, samojen yksinkertaisten tehtävien tekemisen kerta toisensa jälkeen luulisi puuduttavan innostuneempaakin pikkuvelhoa tai -noitaa.

Lyhyesti: Tylsä, itseääntoistava jatke Book of Spellsille, eikä tarjoa oikein mitään aidosti uutta aiempaan verrattuna.

Pisteet: 50

- Ei tarjoa mitään uutta
- Toistaa itseään
- Ei haastetta

Wonderbook: Walking with Dinosaurs


Ikärajoitus: 7+
Kehittäjä: Supermassive Games
Julkaisija: SCEE
Pelin kotisivutToinen samaan aikaan kauppojen hyllyille ilmestynyt lisä Wonderbook-kirjastoon on siis Walking with Dinosaurs. BBC:n kanssa yhteistyössä tehty seikkailu esittelee ja seuraa samannimisestä elokuvasta tuttujen dinosaurusten elämää.

Pelaajan tehtävinä on esimerkiksi kaivaa ja puhdistaa dinosauruksen luita Move-ohjainta heilutellen, sijoitella niitä oikeisiin kohtiin dinosauruksen luurankoa ja tutkia erilaisten dinosaurusten ominaisuuksia. Isompi osuus on kuitenkin auttaa eläviä dinosauruksia niiden puuhissaan monissa eri tilanteissa, kuten pärjäämään vihollisia vastaan ja löytämään kumppani. Apua annetaan esimerkiksi heiluttamalla Move-ohjainta nopeasti oikeaan suuntaan, etsimällä ja valitsemalla dinoille oikeanlaista ruokaa tai karjumalla niiden puolesta pelottavasti. Tehtävät ovat usein yllättävän kivoja; tuntuu ihan sympaattiselta lähestyä nuorta dinosaurusta varovasti ja tarjota sille saniaisia syötäväksi, kun tehtävänä on selvittää mistä ruuista laji oikein pitää.


Peli tarjoaa lapsille ihan oikeasti opettavaista tietoa dinosaurusten elämästä, ja kun se on esitetty kiinnostavassa ja viihdyttävässä muodossa, se jää myös päähän. Tarkkaavaisuutta lisäksi testataan, sillä jokaisessa luvussa on myös kysymyksiä aiemmin selvinneistä tiedoista. Lisäksi pelaamalla ansaitaan dinosauruskortteja. Sen sijaan pelillisesti ei olla kovin vahvalla pohjalla. Tehtävät ovat hyvin helppoja eikä niissä voi käytännössä epäonnistua. Kyseessä onkin jälleen enemmänkin interaktiivinen tarina kuin varsinainen peli, mutta koska tarinakaan ei mitenkään erityisesti loista, jää kokonaisuus vähän heikoksi.

Lyhyesti: Toimii ihan hyvin kevyenä opettavaisena hupina, mutta pelinä se on kaukana hyvästä – aivan kuten oikeastaan kaikki Wonderbook-pelit tähän asti.

Pisteet: 68

+ Dinosaurukset toteutettu ihan hyvin
+ Opettavainen
- Pelillisesti heikko

V2.fi | Kati Alha
< Kirjasunnuntai 2: Se... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (1 viestiä)

Halvallahyvää

06.01.2014 klo 22.10

Eli nämä on näitä helposti vuoden päästä alelaarista napattavia pelejä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova