Tuorein sisältö

Toki Tori 2

Arvioitu: Wii U
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Two Tribes
Julkaisija: Two Tribes
Julkaisupäivä: 04.04.2013
Pelin kotisivut
Kati Alha

17.05.2013 klo 11.56 | Luettu: 3667 kertaa | Teksti: Kati Alha

Söpöä aivojumppaa
Toki Tori 2 on peli, joka ei paljoa ohjeista. Tutoriaalia ei ole, eikä peli sisällä käytännössä lainkaan tekstiä. Tarinasta pelaaja tietää alun perusteella vain, että metsään on tunkeutunut mustaa ainetta, joka epäilemättä tarkoittaa ikävyyksiä. Pelaaja ohjaa tipua, joka lähtee kulkemaan halki metsän tehdäkseen asialle... jotain. Tämä tipu osaa liikkumisen lisäksi ainoastaan kaksi asiaa: hypähtää ja vihellellä. Hahmo ei kehity, eikä siis saa matkan varrella uusia taitoja tai tarvikkeita. Näillä on pärjättävä, ja pelaajan tehtäväksi jää keksiä miten.


Jos hahmon kyvyt ovatkin suppeat, moninaisen pelistä tekee ympäristö. Metsä vilisee erilaisia olentoja, jotka kaikki reagoivat tipun tekemisiin omalla tavallaan. Esimerkkinä tästä on tasojen seinämissä kasvava marjamainen ötökkä. Sen voi tiputtaa maahan hypähtämällä, ja kun ötökän saattaa vielä sammakkomaisen olennon lähelle, tulee se syödyksi. Uusi hypähdys, ja täysinäinen sammakko röyhtäisee kuplan, jonka sisällä tipu voi leijailla lyhyitä matkoja. Lentää tipu ei nimittäin itse osaa pätkääkään.

Haastavia pulmiaViheltelemällä tipu voi usein houkutella olentoja luokseen, mutta myös muodostaa matalien ja korkeiden nuottien yhdistelmistä “koodeja”, joista peli esimerkiksi palaa edelliseen tallennuspisteeseen tai ottaa pelihahmoista “valokuvia”. Ympäristö tuo pelaajan eteen jatkuvasti uusia haasteita, ja peli on alusta asti mielekästä, ja varsinkin pidemmällä pelissä jopa varsin haastavaa.


Ohjeistusten puuttuminen on virkistävää ja tervetullutta, mutta toisinaan tekstittömyys ja asioiden selittämättä jättäminen johtaa epäselvyyksiin. Valikon ikonit eivät kaikki ole itsestään selviä, ja varsinkin karttatila ja tasojen välillä navigointi oli pitkään hämmentävää. Jos haluaa palata tutkimaan jotain ympäristöä tarkemmin, on paikasta toiseen liikkuminen vaivalloista, sillä usein se tulee tehdä kulkemalla jo pelattujen tasojen läpi – ja suorittamalla samalla myös tason pulmat uudestaan.


V2.fi | Kati Alha

Toki Tori 2 (Wii U)

Viehättävä pulmapeli tasohyppelyn muodossa. Yksinkertaiset mekaniikat yhdistettynä monipuoliseen ympäristöön tuottavat haasteellista ongelmanratkontaa ja löytämisen riemua.
  • Ei tutoriaalia!
  • Yksinkertaiset pelimekaniikat
  • Monipuolinen, viehättävä maailma
  • Haastavia pulmia
  • Ohjeiden puute aiheuttaa joitain epäselvyyksiä
  • Navigointi tasojen välillä turhan hankalaa

Pelikuvat

< NightSky... Far Cry 3 Blood Drag... >

Keskustelut (2 viestiä)

jusy

17.05.2013 klo 20.11 11 tykkää tästä

Suurin osa V2:n käyttäjistä ei pääsisi tätä eikä ensimmäistä osaa läpi katsomatta Internetistä Walkthrougheja.
lainaa
Wiijuu

Rekisteröitynyt 12.02.2013

18.05.2013 klo 11.33 8 tykkää tästä

jusy kirjoitti:
Suurin osa V2:n käyttäjistä ei pääsisi tätä eikä ensimmäistä osaa läpi katsomatta Internetistä Walkthrougheja.


Niin, nykypelit pitää päästä het läpi ekalla yrittämällä, ja jos on jotain haastetta niin se peli on paska. Ja sit ku peli läpi niin laitetaan se hyllyyn, ei pelata enää ikinä ja ostetaan kaupasta uusi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova