Tuorein sisältö

Seikkailua kolmella tapaa, kiitos

Manu Pärssinen

17.11.2014 klo 15.36 | Luettu: 2403 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Daedalicin tarjontaa vuodelle 2015
Saksalainen Daedalic Entertainment pyörähti Tampereella näyttämässä tulevia pelejään ja V2.fi raportoi seuraavassa näkemästään. Ensi vuonna luvassa on jatkoa strategiselle roolipeliseikkailulle sekä perinteisempää Daedalic-klikkailua moneltakin eri kantilta.

Blackguards 2


Ensimmäisessä Blackguardsissa oli paljon potentiaalia, mutta taustalla pyörivä monimutkainen sääntökirja ei tehnyt siitä kovin helposti lähestyttävää ja viilailua oli vähän muussakin toteutuksessa. Daedalicin PR-päällikkö Claas Wolter kertoi, että kaikki palaute on otettu vastaan ja jotakuinkin kaikki V2.fi:n arvostelussakin mainitut epäkohdat kuulostivat olleen korjauslistalla.Nähty demo oli vielä aikainen ja saksankielinen, mutta selkeästi oli otettu opiksi siinä, että ruudun tapahtumat oli helpompi ymmärtää, ja hahmon kyvynkehityskaaviosta oli karsittu ylimääräiset oksat pois. Peli on suoraa jatkoa ensimmäiselle ja sen pääosassa on ykkösosan aikana vankilassa virunut Cassia, jolle on kehittynyt pakkomielle Marvin-tyrannia kohtaan. Avukseen hän haalii tutun joukkion blackguardseja, joista osalla on omiakin motiiveja.Pahisten puolella lisäongelmia aiheuttavat hullut tiedemiehet ja heidän kehittämänsä chimera-olennot, jotka ovat osittain eläviä, osittain koneita ja osittain jotain yliluonnollista. Taistelut käydään edelleen perinteiseen tapaan heksaruutu-strategiaroolipelinä ja erilaisin viilauksin ja kikoin niistä on pyritty tekemään entistä monimuotoisempia. Vieläkin tosin tuntui tarvitsevan tietää täsmälleen, mitä missäkin taistelussa kannattaa tehdä, jotta eteneminen on helpompaa. Claas kertoi, että ykkösosaa paikoittain vaivannutta hankalaa taisteluiden ketjutusta ei kakkosessa niin paljon enää olisi.

Pelin julkaisuajankohta on tammikuun lopulla 2015 (PC).

blackguards-game.com

Silence - The Whispered World 2


Daedalicin perinteisempää linjaa eli point’n’click-seikkailua esittelytilaisuudessa edusti Silence - The Whispered World 2. Ensimmäistä osaa ei ole tarvinnut pelata, jotta seikkailuun pääse mukaan, sillä sen pääasialliset tapahtumat kerrataan alussa. Kun sota ja pommitukset uhkaavat Noah-poikaa Renie-pikkusisaruksineen, on ihan turvallista siirtyä mielikuvitusmaailmaan seikkailemaan - vaikkei sielläkään kaikki hyvin ole.Se, mikä Silencessä heti havahduttaa on sen ulkoasu - yllä oleva traileri on pelikuvaa. Rehellisesti voin sanoa, että se on yksi kauneimmista peleistä, joita olen koskaan nähnyt - jokainen esitellyistä maisemista (joita oli tosin vielä vain kourallinen) olisi sopinut seinälle kehyksiin. Kaikki näyttää käsin piirretyltä ja Claas Wolter selvittikin, että käytössä on teknologia, jossa 3d-mallin päälle projisoidaan 2d-taidetta. Lopputulos näytti hienolta, vaikka se tarkoittaakin kamerakulmien lukkiutumista.Seikkailua setvitään molemmilla pelihahmoilla, joilla on omat luonteenpiirteensä ja kykynsä. Noah on vahva ja vastuullinen nuorimies, Renie taas kuusivuotias utelias, urhea ja empaattinen rasavili. Apunaan heillä on jälleen muotoa muuttava Spot-olento. Vihollisista näimme vilauksen kiiltävistä seeker-olioista, joilta piti aina tarpeen tullen piiloutua. Tarkoituksena on päästä fantasiamaailmasta takaisin todellisuuteen ja ehkäpä saada se myös raiteilleen, mutta kun todellisuudessa odottaa sodan kurjuudet, niin mikä sitten onkaan paras paikka?

Pelin julkaisuajankohta on helmi-huhtikuu 2015 (PC, X1, ehkä muitakin konsoleita).

www.daedalic.de | Silence

The Devil’s Men


Daedalic kertoi Silencen sijoittuvan seikkailupelien kartalla perinteisten point’n’clickien ja Telltalen pelien puoliväliin. Kolmantena esiteltiin The Devil’s Men, joka sijoittuu sitten voimakkaammin sinne perinteisempään luokkaan. Ulkoasultaan se on myös perinteisempi; taustoista tulivat mieleen Disney-piirretyt ja hahmoista länsimaalaistettu anime. Ympäristönä on 1800-luvun lopun steampunk-Englanti ja maailmannäyttelyn rauniot. Astetta kunnianhimoisemman Daedalicin projektista tekee yksi seikka: tekijät pyrkivät siihen, että jokainen pelaajan tekemä päätös vaikuttaa pelin etenemiseen sekä heti jollain tavalla, että myös juonen etenemiseen kokonaisvaltaisesti.“The Devil’s Men” on ryhmä steampunk-tiedemiehiä, joiden ruumiita alkaa löytyä huolestuttavassa määrin. Mysteeriä alkavat tutkia colony-jengiin kuuluva Emily, joka todisti yhden murhan ja pelkää joutuvansa syytetyksi siitä, sekä kuuluisan etsivän tytär Adeleide. Hahmoilla vuorotellaan ja epälineaarisuudesta kerrottiin esimerkkinä muun muassa se, että jos Emily löytää tietyn esineen, peli etenee tietyllä tavalla, jos Adeleide löytää sen, peli etenee toisella tavalla ja jos kumpikaan ei löydä esinettä, tapahtuu vielä jotain muuta Taustalla pyörii toki kokonaisjuoni ja tapahtumien eteneminen on suunniteltu siten, että jos toinen hahmo tekee tiettyjä ratkaisuja, niistä saattaakin sitten koitua lisäongelmia toiselle. Muuten toiminta vaikutti perinteiseltä point’n’clickiltä: löydetyille esineille löytyy lopulta jokin käyttötarkoitus.Toinen nähty esimerkki juonen monimuotoisuudesta on vaikea kertoa spoilaamatta, mutta hyvin yksinkertainen keskustelu NPC-hahmon kanssa vaikutti ensisijaisesti siihen, kuinka paljon tämä hahmo pelaajaa työn alla olleessa pulmassa avusti, mutta myös siihen, mikä NPC-hahmon kohtalo koko pelin kaaressa oli. Pieni asia johti toiseen pieneen asiaan, jolla olikin lopulta isoja seurauksia. Nähtäväksi jää, kuinka monimutkaiset tarinapolut peliin on saatu kehitettyä, mutta näiden parin esimerkin perusteella Pirun äijät vaikutti ihan lupaavalta.

Peli on tulossa kesällä 2015 PC:lle, ehkä myös konsoleille.

www.daedalic.de | The Devils Men

V2.fi | Manu Pärssinen
< Listasunnuntai #222... Esikatselu: Settlers... >

Keskustelut (1 viestiä)

TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

19.11.2014 klo 00.37 1 tykkää tästä

The Whispered World 2 kiinnostaa kyllä paljon. Joku voi tästä nyt vetää herneen nenään, mutta toivon että peliä hieman helpotettaisiin tai annetaan apuja jos jää jumiin. Ykkösessä oli välillä vaikeata edetä kun omat tyhmät aivot eivät hoksailleet asioita niin piti turvautua internettiin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova