Tuorein sisältö

V2.fi testasi: SteelSeries Rival 500

Manu Pärssinen

04.11.2016 klo 22.15 | Luettu: 5255 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tärisyttävä pelihiiri
Vaikka olemme V2.fi:ssä arvostelleet jos jonkinlaisia hiiriä parikympin rimpuloista 200 euron eSports-hiiriin, nyt testiin saapui ensimmäistä kertaa SteelSeries-logolla varustettu peliväline. Rival 500 on hieman alle sadan euron hintaluokkaan sijoittuva hiiri, joka on tarkoitettu mainoslauseiden mukaan erityisesti MOBA- ja MMO-pelaajille.


Ensivaikutelma Rival 500:sta on, että se on melko iso. Laitteesta löytyy toki 15 painiketta, ja johonkin ne on mahdutettava, mutta korkeusprofiililtaan se on yksi kookkaimmista viimeaikoina käyttämistäni hiirulaisista. Rival 500:n pintamateriaali on miellyttävää ja molemmilta reunoilta löytyy teksturoitu, hieman kumimaisempi alue, joten käpälä pysyy tukevasti kiinni. Hiirimatollani (HyperX Skyn) se liukui koostaan huolimatta kevyemmän tuntuisesti kuin tämänhetkinen jokapäiväinen työkaluni Razer Deathadder, joten pohjamateriaali on hyvin valittua.

Monissa MOBA-hiiriksi itseään mainostavissa hiirihirviöissä on reunallaan jopa kokonainen numeronäppäimistö, mutta R500:sta moista ei löydy. Sen sijaan siihen on varsin luonteikkaasti ja ergonomisesti lätkäisty kaikkiaan kuusi näppäintä peukalon paikan ympärille. Peukalon alapuolelle sijoittuu kaksi isohkoa liuskamaista painiketta, alle yksi ja yläpuolelle sormen muotoja mukaillen kolme painiketta. Varsinkin alempia on varsin helppo napautella peukalon syrjällä. Muita lisäpainikkeita löytyy vasemman ja oikean hiirinäppäimen reunoilta. SteelSeriesillä on selvästi pohdittu käytännön ja käytön kannalta käteviä nappisijoituksia ja mielestäni siinä on myös onnistuttu. Alla olevasta kytkimestä alareunan painikkeet saa myös fyysisesti lukittua, jolloin ne toimivat vain peukalon alustana.


Hiirtä ensimmäistä kertaa kiinni kytkiessäni jouduin miettimään aistejani kahdesti, sillä minusta kuulosti ja tuntui siltä, kuin hiiri olisi värähtänyt saadessaan USB-virtaa sisäänsä. Niin kuitenkin oli, sillä Rival 500:aan saa säädettyä erilaisia värinöitä ja tärinöitä vaikka sen mukaan, mitä pelissä tapahtuu. Tärinä on sen verran keskelle sijoitettu ja vaimea, ettei se kuitenkaan liikuttele hiirtä itsekseen tai häiritse millintarkkoja klikkauksia. Ominaisuus on ehkä hieman kikkailua, mutta mikäli sen käyttöön tottuu, niin ehkä siitä saattaa olla jopa etua MOBAilun tuoksinnasta, kun värähdys varoittaa vaikka terveyspalkin hupenemisesta.

Muutenkin kustomointipuolelta löytyy kaikki, mitä nykyajan pelihiiren listalta kuuluukin. Värivalot saa hehkumaan koko väripaletin laajuudella, DPI-herkkyyden kaksi pika-asetusta saa säädettyä SteelSeries Engine 3 -ohjelmistolla juuri haluamikseen, niinkuin toki eri näppäinten toiminnotkin. Makrot, pollling ratet ja muut ovat mukana. Sensorin speksit kertovat CPI:n olevan välillä 100 - 16 000. Taas ehkä turhana, mutta hauskana yksityiskohtana hiiren takana olevan kumisen logopalan voi irrottaa ja sen tilalle voi 3D-tulostaa oman logonsa. Tarvittavat tiedostot löytyvät hiiren kotisivulta.

Kaikki eivät välttämättä tarvitse hiiressään 15 painiketta ja moniin muihin hiiriin verrattuna erikoinen näppäinasettelu vaatinee vakavasti pelaavilta jonkin verran tottumisaikaa. Lievää isokokoisuutta lukuunottamatta Rival 500:sta on vaikea kuitenkaan löytää vikoja.


Lisätietoa: SteelSeries
Hintaluokka: 90-95 euroa

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataaaaargh: Etern... Pelataanpa: Hugo, jo... >

Keskustelut (3 viestiä)

RottaPlasteri

04.11.2016 klo 23.53 1 tykkää tästä

tämäpä voisikin olla kokeilemisen arvoinen kapistus kokonsa puolesta, usein hiirulaiset on suunniteltu aika pieniin kätösiin.
lainaa
pikkuarska

Rekisteröitynyt 20.03.2008

05.11.2016 klo 11.03

Harmi että Logitechin vapaasti pyörivä rulla on sen verta kätevä ettei ihan vain sen takia tule edes katsottua muiden valmistajien hiiruja. Näppäinasettelun kannalta vaikuttaa kyl mielenkiintoiselta uutuudelta.
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

07.11.2016 klo 18.02

pikkuarska kirjoitti:
Harmi että Logitechin vapaasti pyörivä rulla on sen verta kätevä ettei ihan vain sen takia tule edes katsottua muiden valmistajien hiiruja. Näppäinasettelun kannalta vaikuttaa kyl mielenkiintoiselta uutuudelta.

Nähtävästi Logitech on siis se valmistaja, jonka rullista en pidä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova