Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Yooka-Laylee Toybox (PS4)

Manu Pärssinen

28.01.2017 klo 12.46 | Luettu: 2453 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kamelepakkonttivälipala
Yooka-Laylee (ukulele) oli Kickstarter-menestys - se keräsi miljoona dollaria nopeammin kuin mikään muu peliprojekti. Sellaisissa peleissä ja niiden valmistumisessa on aina riskinsä, mutta ainakin Yooka-Layleen juuret olivat selkeästi nähtävillä: jos Yooka-kameleontin vaihtaa Banjo-karhuksi ja Laylee-lepakon Kazooie-linnuksi, meillä on käsissämme Banjo-Kazooie-pelien jatko-osa. Pelin kehittäjä Playtonic Games koostuukin osittain Rare-pelistudion keskeisistä hahmoista.


Luvassa on siis perinteistä 3d-tasoloikkaa ja kun testiin tulleen Toybox-demon latausruutu pamahti näyttöön, pelkäsin, että vanhan lumoissa on pysytty liiankin tiukkapipoisesti - niin ysärivaikutteista meno oli. Valitettavasti Toyboxin perusteella ei voi sanoa itse pelistä juuta eikä jaata. Lehdistötiedote kertoo sen olevan “spoileriton leikkikenttä”, jossa peliin voi tutustua, mutta oma mielikuvani oli enemmänkin, että kyseessä olisi tekniikkademo, jota on saatettu esitellä potentiaalisille julkaisijatahoille pelinkehityksen alkuhetkinä.


Yooka ja sen pään päällä keikkuva Laylee heitetään tutoriaali-tyyliseen virtuaaliympäristöön, jossa voi loikkia, juosta, pyöriä, leijua, uida ja kerätä 100 höyhentä. Vihollisista ei ole vaaraa ja ainoa varsinainen muu hahmo on inforobotti, jonka repliikeissä voi aistia hitusen Raren huumorintajua, mutta vain hiuksen hienosti. Tulevathan tässä toki pelin kontrollit tutuiksi ja normaalien tasoloikkaliikkeiden lisäksi mielenkiintoinen idea oli liike, jossa Yooka menee rullalle ja pyörii eteenpäin kiikkerän yksipyöräisen tyyliin. Uskon, että sitä yhdistelemällä oikein ajoitettuihin loikkiin ja Layleen liitelyyn saadaan ovelia tasoloikkaetenemispulmia. Toyboxista haastavia pulmia ei juuri löydy ja vaikka ensin melkein innostin itseni keräämään kaikki höyhenet, lopulta touhu jäi kesken.


Toyboxin ympäristö on enimmäkseen yksityiskohdattomia laatikoita, musiikki ihan miellyttävää, ääniefektit ikävän ärsyttäviä ja pelattavuus kohtuullista. Muutaman kerran kamera kiepahti aivan väärään suuntaan ja inasen löysät kontrollit aiheuttivat tipahtamisia. Kun kyse on vain leikkikentästä, kuolemat eivät haittaa, mutta missään ei ole myöskään tallennuspisteitä, joten jos lipsahtaa alas vaivalla ylös kiipeämältään kuutiovuorelta, joutuu koko touhun tekemään uudelleen.


Maistiainen on maistiainen, mutta eipä Toybox juuri minulle selventänyt, haluanko pelata lopullista peliä vai en. Yhdistettynä julkaistuihin trailereihin… vahva ehkä. Peli on tulossa huhtikuussa (PC, X1, PS4, myöhemmin Switch).

Kickstarter-osallistujat saivat Toyboxin PC-version jo kauan sitten, nyt sen saavat myös konsoliennakkotilaajat.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataanpa: Dreamcas... Pelataanpa: Amstrad ... >

Keskustelut (1 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

31.01.2017 klo 14.38

Olipa (ilmeisemmin aineiston köyhyyden takia) mitäänsanomaton artikkeli. o_O
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova