Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Cross -kuulokemikrofoni

Manu Pärssinen

19.02.2017 klo 11.02 | Luettu: 2913 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kohtuuhinnalla kaikenlaiseen käyttöön
Roccatin uusimmat pelikuulokkeet kuuluvat halvempaan hintaluokkaan, sillä niitä saa alle 70 eurolla. Vaikka niiden ensikosketuksesta saa tuntuman vähän hempuloista, halvasta materiaalista tehdyistä kuulokkeista, paljastaa parin viikon kokeilu vallan pätevän kokonaisuuden.


Crossit ovat päässä mukavan kevyet ja pehmeät. Ne myös eristävät ääntä hyvin sekä kuuntelijalle, että ulospäin. Monikäyttöiseksi kuulokkeet tekee kaksi erilaista mukana tulevaa piuhaa: toisessa on mobiiliheadsettien tyylinen pieni mikrofoni nappuloiden kera kiinni johdossa ja toisessa on taas liittimestä haarautuva, käänneltävä pieni puomimikki PC- ja konsolikäyttöön. Vasemman kuulokkeen takaa löytyy myös kätevästi peukalolla pyöriteltävä äänenvoimakkuuden säädin, jota kaipaisin päivittäisiin musiikinkuuntelu-kuulokkeisiinikin.

Kuulokkeita testatessani olen yleensä painottanut enimmäkseen kuuntelemaani elektronista musiikkia, muutamalla akustisemmalla ja rokimmalla vakiokappaleella höystettynä. Vaikka Crossien kanssa ei puhutakaan hifikuulokkeista, vaan jokaiselle-jotakin-jokapaikan höylästä, kuuntelin tällä kertaa testijakson aikana musiikkia melkoisen laidasta laitaan. Koska Roccat on pelaajakansan merkki, toki mukana oli myös muutamia pelejä.


Crossit korostavat bassoja lievän kumisevasti, mutta kokonaisvaikutelma on silti ihan passeli, vaikka pientä kapeutta äänialassa siellä täällä onkin havaittavissa. Akustisemmassa musiikissa iskut ovat tarkkoja ja keskiäänet jopa oikein hyviä, mutta jos kappaleessa tapahtuu yhtä aikaa paljon keski- ja yläalueella, ääni ruuhkautuu. Kaiken kaikkiaan kuulokkeiden äänentoisto kuitenkin yllätti minut varsin positiivisesti. Keskiäänten hyvä erottuvuus ulottuu myös äänichatin puolelle peleissä ja bassot jytisevät mukavasti toimintamäiskeessä.

Pienistä puutteistaan huolimatta Roccat Crossit sijoittuvat yhdessä kategoriassa hyvin korkealle listallani: hinta/miellyttävyys -suhteessa. Reilun kuudenkympin hinnalla näin hyvin omaan päähäni sekä moneen käyttötarkoitukseen sopivia kuppiluureja saa hakea, enkä välttämättä toisia löydä. Pelkästään musiikin audiofiilistelyyn on sitten eri hintaluokan vekottimet.Hintaluokka: 60-70 euroa
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Lenov... Pelataanpa: Girl Zon... >

Keskustelut (1 viestiä)

Yazu

19.02.2017 klo 15.55

Mielenkiintoiset kuulokkeet. Olisiki mahdollista joskus saada pari/joukko vertailu hiiristä tai kuulokkeista? :)
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova