Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Hearthstone: Knights of the Frozen Throne

Kati Alha

05.09.2017 klo 17.56 | Luettu: 3118 kertaa | Teksti: Kati Alha

Kalmojen kuningas saapuu korttipöytään
Hearthstone on ehtinyt jo kunnioitettavaan kolmen vuoden ikään ja saanut useita laajennuksia, jotka ovat lisänneet peliin milloin uusia kortteja, milloin yksinpelisisältöä. Vaikka paljon erilaisia ideoita on jo nähty, peli pystyy vielä yllättämään. World of Warcraftin Wrath of the Lich King -lisälevyn jalanjäljissä kulkeva lisäosa tuo peliin mukavasti uutta sisältöä, uusia mekanismeja ja vaihtoehtoista tarinaa.

Kuolonritarit ja muuta kivaaUusin laajennus tuo peliin kaikkiaan 135 uutta korttia kerättäväksi. Suurimpana erikoisuutena ovat hahmoluokkakohtaiset kuolonritarikortit. Nämä kortit muuttavat sankarin epäkuolleeksi ja sieluttomaksi Lich Kingin seuraajaksi, mutta isolla edulla. Kortin pelaamisen yhteydessä tapahtuu ensin kertaluontoinen efekti, jonka lisäksi sankari saa vähän panssaria turvakseen. Samalla sankarin ulkonäkö ja erikoiskyky muuttuu. Vaikutus on sen verran mittava, että tämä saattaa usein muuttaa pelin kulun täysin.

Erikoiskyvyt ovat kuitenkin toisistaan hyvin erilaisia ja myös teholtaan – ja siten myös maksultaan – vaihtelevia. Esimerkiksi hunterin muuttuessa deathstalkeriksi tehdään ensin kaikille vihollisille kaksi vahinkoa, ja uutena ominaisuutena pelaaja voi muodostaa “zombeastejä” yhdistämällä beast-otuksia keskenään. Sen sijaan vaikkapa warlock tuo takaisin pöydälle kaikki pelin aikana kuolleet omat demonit, ja saa uudeksi pysyväksi erikoiskyvyksi kolme vahinkoa tekevän ja saman verran sankaria parantavan taian.


Uudet kortit tuovat myös jäädytyksen ja elinvoiman varastamisen aiempaa suurempaan rooliin. Lifestealiksi nimetty ominaisuus palauttaa sankarille pisteitä aina kun kyseinen kätyri tekee vahinkoa, kun taas jäädytys estää hahmoa hyökkäämästä yhden vuoron ajan. Keräiltävien korttien lisäksi peliin tulee mukaan uusia kuolonritari -luokan kortteja, joita ei voi suoraan lisätä pakkaansa. Näitä voimakkaita kortteja voi kuitenkin generoida käteensä parin kortin, kuten The Lich Kingin, avulla.

Ilmaista seikkailua


Aiemmin Hearthstoneen on ilmestynyt maksullisia sooloseikkailuja, mutta tällä kertaa päivitys toi uuden seikkailun kaikille ilmaiseksi pelattavaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa kevyellä mutta humoristisella tarinalla varustettuja taisteluita erilaisia Lich Kingin alaisia ja lopulta kuolleiden ruhtinasta itseään vastaan. Palkinnoiksi voitoista saa kortteja, ja heti ensimmäisestä, melko helposta prologitaistosta saa yhden legendaarisista kuolonritareista. Siten pääsee leikkimään uudella epäkuolleella, vaikkei korttionni muuten kävisikään.


Jokainen pahis yrittää tehdä taistelusta mahdollisimman vaikeaa omalla tavallaan. Esimerkiksi heti ensimmäisessä varsinaisessa soolotaistelussa Lord Marrowgarin erikoiskyky on parantaa jokaisella vuorollaan itsensä kokonaan. Täten taistelu tulee voittaa lopulta tekemällä kaikki 30 vahinkopistettä yhden vuoron aikana. Itselleni juuri tämä ensimmäinen taisto oli yksi kaikista haastavimmista, ja saattaa helposti lannistaa ensimmäistä kertaa soolopelejä kokeilevan. Haastavuus tuo mukanaan kuitenkin myös palkitsevuutta.

Itse pidän kuolonritareista huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi edellisen laajennuksen tehtäväkorteista. Uusin laajennus myös parantaa joidenkin pakkatyyppien toimivuutta erityisesti aggropakkoja vastaan. Eteen on tullut jo kiinnostavia pakkaviritelmiä, ja internet toki on jo pullollaan erilaisia ehdotuksia parhaista pakoista ja niiden halvemmista budget-versioista. Kaikkiaan uusin laajennus on kiinnostava, toimiva ja jo pelkän ilmaisen sooloseikkailunsa myötä hyvä syy palata pelipöytien ääreen.


V2.fi | Kati Alha
< Pelataanpa: Burger K... V2.fi pelasi: Crawl,... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova