Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Khan Pro -pelikuulokkeet

Manu Pärssinen

15.11.2017 klo 05.00 | Luettu: 6146 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Perus vai Pro?
Yleensä, kun saan kuulokkeiden paketin tai itse kuulokkeet käsiini, niistä muodostuu välittömästi jonkinlainen mielipide - oli kyse sitten niiden tuntumasta kätösissäni, paketin designista tai vaikka painosta. Roccat Khan Pron kanssa mitään tällaista ei jostain syystä tapahtunut - kuulokkeet ovat varsin perinteisen näköinen pelaajille tarkoitettu headset, joka saapui mustassa erinomaisen geneerisessä laatikossa. Pidän kyllä aina punotusta piuhasta ja pitkän piuhan mukana tuli kätevä jatkopala, jolla kaksi erillistä kaapelia (mikrofoni ja kuuloke) saa yhdistettyä vaikka kännykkää varten yhdeksi pistokkeeksi - niistä nyt vähän alkuplussaa ainakin. Hintalapuksi kerrottiin vähän yli sata euroa, joten pakkohan se oli selvittää, mikä näistä tekee “Pro:t”.


Musiikin kuuntelussa havaitsi heti kättelyssä kuulokkeiden pääasiallisen käyttötarkoituksen: kommunikointi. Keski- ja alemmat yläalueet ovat erinomaisen kirkkaat ja ilmavat, tietynlaisessa musiikissa jopa niin kirkkaat, että musiikin kuuntelu ilman lisäekvalisointia oli jossain määrin ärsyttävää. Akustista kitara/laulu-soitantaa näillä kyllä yhden työpäivän kuunteli mutkitta. Halvan tuntuinen, mutta toimiva äänensäätörulla löytyy vasemman korvakkeen takaa, mikä on omasta mielestäni paras ja ainoa oikea paikka moiselle.


Roccat mainostaa Khaneja ensimmäisinä kuulokkeina, jotka ovat saaneet “Hi-Res-Audio”-sertifikaatin, mutta vieläkään minulle ei ole käynyt täysin selväksi, mitä moisen kunnian ansaitakseen pitää tehdä. Ilmeisesti se liittyy jotenkin siihen, kuinka nopeasti kaiutinelementit liikkuvat, jotta pelatessa kuulee pienimmätkin yksityiskohdat - erityisesti ne vihollisten liikkeistä johtuvat äänet - ilman viivettä. Lupaukset syvistä bassoista jäivät mielestäni toteutumatta, mikä saattaa syödä pelatessakin vähän räjähdysten ja jytinöiden tunnelmaa.

Päässä Khan Prot ovat mukavat ja vaikka niiden rakenne tuntuu luotettavan tukevalta, ne ovat hämmästyttävän keveät (230 gr). Khaneista ei siis aiheutunut korvalehdille tuskaa pidemmässäkään sessiossa ja ne sopivat isompaankin päähän. Ne myös eristävät ulkopuolisia ääniä riittävästi ja “real-voice”-lisänimikkeellä lätkäisty mikrofoni toimi testitilanteissa oikein hyvin, ansaiten tittelinsä. Yllättävää pelikuulokkeille ja Roccatille on se, että kuulokkeissa ei ole värivalon värivaloa. Taidan ottaa sen positiivisena asiana.


Roccat Khan Prot ovat perusolemuksestaan huolimatta omassa pelikuulokeasteikossani vähän keskitason yläpuolella. Ne ovat mukavat päässä, sopivat pelilaitteeseen kuin -laitteeseen ja kommunikointi suuntaan jos toiseenkin on erinomaisen selkeää. Jos nämä kriteerit ovat tärkein syy valintasi tekemiseen elektroniikkaliikkeen kuulokerivistön edessä sadan euron peliluureja pohtiessasi, ota sormi suustasi ja laita se lompakkoon. Ainakin viimeistään, jos Khanit ovat parin kympin alennuksessa.Roccat Khan Pro

Hintaluokka: 100 euroa
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Thea T... Pelataanpa: Retromyy... >

Keskustelut (2 viestiä)

TiberiusJaames

15.11.2017 klo 13.35 2 tykkää tästä

KHAAAAAAAAAAAAAN! (Kirk Star Trek II:ssa).
lainaa
Jaha

26.03.2018 klo 22.02

Kesti perus käytössä 4kk ja meni poikki sanka siitä kohdasta josta säädettiin kuulokkeiden korkeutta. Harmittaa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova