Tuorein sisältö

Little Inferno

Arvioitu: Wii U
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Tomorrow Corporation
Julkaisija: Tomorrow Corporation
Julkaisupäivä: 30.11.2013
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

07.03.2013 klo 20.13 | Luettu: 5545 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pyromaanin päiväuni
Esa kirjoitteli tuossa aiemmin, kuinka kivien heittely kaivoon pienenä muksuna oli terapeuttisen hauskaa touhua. Sekään ei kuitenkaan vedä vertoja nuotioon, kokkoon tai takkatuleen tuijotteluun ja satunnaisten käpyjen tai tuohenpalasten heittämiseen liekkien tanssin syötäväksi. Tähän ideaan perustuu World of Goon tekijöiden viimeisin indiepeli Little Inferno. Tosin peli itsekin sanoo heti aluksi, ettei se mikään peli ole. Takkasimulaatioksi kutsuminenkaan ei pidä aivan paikkansa, sillä joitain pelinomaisia tavoitteita virtuaaliroihun ääressä istujalle tarjotaan.


On aivan sama pelaako peliä Wii U:n ohjaimen ruudulta vai television kautta, sillä näkymä molemmissa on sama, mutta sohvan nurkkaan käpertyneenä Control Padin kanssa Little Inferno tarjoaa stressittömän rentoutumishetken. Tavoitteena on polttaa takassa erilaisia tavaroita. Polttamisesta saa rahaa, jolla voi taas ostaa uusia, hienompia tavaroita. Tavarat käyttäytyvät liekeissä eri tavoin, esimerkiksi räjähtävät tai sinkoavat tulipalloja eri suuntiin ja jotkut aineet syttyvät herkemmin kuin toiset. Valikoimaa on leluautoista planeetoihin.


Liekkeihin tuijottelun lomassa voi rasittaa aivohernettä keksimällä esineistä yhdistelmiä, joihin kombolista vihjaa. Se ei suoraan kerro, mitkä kaksi tai kolme liekkeihin työnnettävää tavaraa oikean reaktion synnyttävät, vaan kombon nimen sanaleikin päättelemällä niitä pystyy keksimään. Kun tietty määrä oikeita yhdistelmiä on täynnä, aukeaa uusi katalogi täynnä poltettaviksi ostettavia asioita. Katalogista ostettuja tavaroita ei saa heti poltettavaksi, vaan niiden toimitus kestää. Toimitusta voi nopeuttaa komboista saatavilla lipukkeilla, joten jos haluaa hillittömän roihun, pitää vähän strategioidakin. Mitään syytä sille ei kuitenkaan ole, sillä liekin sammumisestakaan ei rankaista. Muuta kuin sillä, että peli solvaa pelaajaa turhanpäiväisestä ajantuhlauksesta.


Kaiken ohessa kulkee myös pieni tarina, jota seurataan saapuvien kirjeiden kautta. Se on hellyttävän surumielinen ja kiinnostavaa pohdittavaa kiehtovan omituisella tavalla. Siinäpä se sitten melkein onkin. Parin-kolmen tunnin naputtelun jälkeen rahamäärä kilahtaa maksimiin 999:ään ja siinä vaiheessa, kun kombot menevät sille tasolle, ettei niitä keksi kuin kaikkia yhdistelmiä koettamalla, touhu pysähtyy. On kuitenkin kunnioitettavaa, ettei Little Infernon kanssa touhuaminen ole lainkaan niin tylsää, kuin luulisi.

Nintendo Wii U eShop

Hinta: 9,99 euroa

V2.fi | Manu Pärssinen

Little Inferno (Wii U)

Tulitikuilla ei saa leikkiä, tällä voi.
  • hurmaavaa outoutta
  • rentouttavaa epäpelaamista
  • täysin turhaa touhua, mutta peli tietää sen itsekin
  • pari euroa halvempi voisi olla

Pelikuvat

< Splash or Crash... Castlevania: Lords o... >

Keskustelut (1 viestiä)

CutterSlade

07.03.2013 klo 23.45 2 tykkää tästä

Peli sisältää kaikenlaisia piilomerkityksiä.
http://www.youtube.com/watch?v=f8nwRCW-tJU
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova