Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer BlackWidow Elite

Nanne Kukkura

13.10.2018 klo 12.00 | Luettu: 5541 kertaa | Teksti: Nanne Kukkura

Näppäimistö tuhdimpaan makuun

Razer on uudistanut BlackWidow -mallistoaan jatkuvasti kuluneiden vuosien aikana. Uusin BlackWidow Elite on edelleen kehitelty versio BlackWidow Chroma V2 -mallista, johon on yhdistetty ominaisuuksia sarjan vanhemmasta näppäimistöstä, BlackWidow X Tournament Edition Chromasta.

Elite on perinyt varteenotettavan noin 1,7 kg painonsa Chroma V2:lta, joka jää silti näistä kahdesta kevyemmäksi 1,5 kg painollaan. Metallirunkoinen näppäimistö lepää suurehkojen kumitassujensa päällä vakaasti paikoillaan, eikä liiku siitä, mihin sen laskee. Muotoilu on sievää ja vakuuttavan oloista, sillä täysikokoisesta näppäimistöstä jää silti siro vaikutelma .

Makronäppäinten rivi on jätetty vasemmasta päädystä pois ja reunoilta on vähennetty tyhjää tilaa. Makroja on mahdollista asettaa kuitenkin muihin näppäimiin oman makunsa mukaan Synapse-ohjelmistossa, jossa onnistuvat myös muun muassa pelitilatoiminnon säätäminen sekä laiteasetusten pelikohtainen muokkaaminen.

Mekaaniset kytkimet on asetettu rungon päälle, samaan tapaan kuin X Tournament Edition Chroma -mallissa. Tämä on toisaalta estetiikan ja puhtaanapidon näkökulmasta hyvä juttu, mutta metallinen runkomateriaali on – ainakin Razerin vihreillä kytkimillä varustetun testikappaleen tapauksessa – hirvittävän äänekäs. Elitestä on tosin tarjolla myös versiot sekä oransseilla että keltaisilla kytkimillä, joiden pitäisi olla, ainakin valmistajan mukaan, hiljaisempia kuin vihreän mallin vastaavat.

Näppäimistön merkkiledit on sijoiteltu nuolinäppäinten yläpuolelle, mistä ne näkyvätkin loistavasti korkeaprofiilisesta muotoilusta huolimatta. Oikeaan yläkulmaan jäi siis tilaa valaistuille ja makean näköisille mediapainikkeille, joihin lukeutuu myös äänenvoimakkuuden säätörulla. Pienehkö säädin pyörii sujuvasti pykälältä toiselle, ja muotoiltu pinta tuntuu sormenpäissä tukevalta. Rullan keskeltä löytyvä vaimennus sekä viereiset kelaus- ja play/pause-painikkeet napsahtavat painalluksesta varman tuntuisesti. Rullan voi myös ohjelmoida Eliten muiden näppäinten tapaan haluamilleen valinnoille.

Näppäinhatut ovat sen sijaan selkeästi heikko kohta, sillä ne kiillottuvat käytössä valitettavan nopeasti. Niiden pinta jää aika liukkaaksi, mutta alla olevat kytkimet painuvat täsmällisesti. Sivuttaista liikettä on pyritty eliminoimaan muotoilulla, joka jakaa painalluksen tasaisemmin näppäinhatusta kytkimen pohjaan saakka. Tämä ominaisuus tuntuu toimivan, enkä havainnut erityistä näppäinten vaappumista. Laadukkaasti toteutettu ja suhteellisen tasainen RGB-valaistus näyttää hyvältä, sillä saturaatiota ja kirkkautta on riittävästi vaativaankin tarpeeseen ja valojen ohjelmointi Razerin Chroma-ohjelmiston kanssa toimii ongelmitta.

Eliten vasemmalta sivulta löytyvät USB 2.0 -portti sekä kuulokemikrofoneillekin sopiva 3,5 mm yhdistetty kuuloke- ja mikrofoniliitin. Käytin USB-porttia enimmäkseen langattomien kuulokkeiden lataamiseen. Johdot näppäimistön sivulla pysyvät hallinnassa, mutta sen oma paksu ja tönkkö kahden USB-liittimen kaapeli vaatii suostuttelua taipuakseen pöydällä pois silmistä. Se asettuu kuitenkin rungon alapuolisiin, kolmeen suuntaan vieviin uriin kohtuullisen hyvin.

Näppäimistön mukana saa myös magneeteilla kiinnittyvän rannetuen. Tuki on päällystetty pehmeällä keinonahalla ja pohjasta löytyvät samanlaiset suuret kumitassut, kuin muunkin näppäimistön alta. Rannetuen loiva kulma sopii yhteen näppäimistön ylä- ja ala-asentojen kanssa, sekä helppo kiinnitys ja irroitus sallivat tuen käytön myös esimerkiksi ohjaimella pelatessa.

BlackWidow Eliten ylistäminen olisi muuten helppoa, mutta mainitut rungosta kaikuva näppäinmelu ja muovin kiillottuminen ovat miinuksia, etenkin hintaluokkaan nähden. Tukevasta ja kytkimiltään pitkäikäisestä RGB-näppäimistöstä pyydetty hinta ei ole kuitenkaan nykymittapuulla mitenkään tavaton. Näppäimistöuutuutena Elite ei erotu massasta suurilla erikoisuuksilla, mutta tarjoaa siitä huolimatta rahalle tyylikästä vastinetta.Razer BlackWidow Elite

Hintaluokka: noin 180 euroa
Lisätietoja: https://www.razer.com/gaming-keyboards-keypads/razer-blackwidow-elite

V2.fi | Nanne Kukkura
< V2.fi pelasi: Super ... V2.fi pelasi: Call o... >

Keskustelut (2 viestiä)

NäppäiMr

14.10.2018 klo 21.24

mikäs nyt sitten olis semmonen näppis missä ei ole mitään valittamista?
lainaa
Nanne

15.10.2018 klo 23.55

NäppäiMr kirjoitti:
mikäs nyt sitten olis semmonen näppis missä ei ole mitään valittamista?


Siitä on jokaisella varmasti oma mielipiteensä, riippuu myös pääasiallisesta käyttötarkoituksesta. Itse en ole törmännyt täydelliseen näppäimistöön, mutta toivottavasti sellainenkin osuu vielä joskus kohdalle. Näppisostoksia suunnitellessa kannattaa näiden V2.fi:n arvostelupläjäysten lisäksi katsoa esim. Amazonin käyttäjäarvosteluja (jos englanniksi lukeminen ei ole ongelma), sillä niistä saa usein hyvän kuvan tuotteiden vahvuuksista ja heikkouksista, etenkin pidemmän käyttöjakson jälkeen.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova