Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Trials Rising keulii iloisesti ja tuntuu taas tuoreelta

Jukka O. Kauppinen

21.02.2019 klo 17.00 | Luettu: 4722 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Kaksin on kivempaa, kahdeksistaan jo kaaosta

Suomalaisen Redlynx-studion Trials-pelisarja on ilahduttanut jo tuolta aivan vuosituhannen alkupäästä saakka. Vaikka sen mopotemppuilu onkin ollut aika tasaisen kivaa pörinää, niin tiettyä taantumaa oli jo havaittavissa Fusionin (2014) kohdalla. Trials Rising kuitenkin keulii sen verran kivasti, että se nappasi mukaansa iloisen pirtsakasti.

Onhan se yhä Trials. Mopoilla ajetaan ja kikkaillaan. Moninpelinä meno on tietysti tosi jeesiä. Kaverien radalla kiitävät haamut ja reaaliaikaisesti päivittyvät ajat yllyttävät kisaamaan rajun tosissaan, minkä lisäksi 2-8 pelaajan kisat netissä ja samalla ruudulla ovat perinteisesti kaikkein suurinta ilottelulystinpitoa. Mutta millä keinoin Trials Rising vakuuttaa pelaajat siitä, että peli on muutakin kuin sitä meille kaikille tuttua vanhan koulukunnan pärinää, joka on koettu jo muutamassakin pelissä?

Kivoilta kuulostavia juttuja ovat ainakin hassu uusi tandem-kaksinpelitila, joka tarjoaa oikein veikeää co-op-pärinää, sekä isolla kädellä uudistettu pelaajien tekemien kenttien valikko- ja hakusysteemi. Todelliseen maailmaan etäisesti pohjautuvat mielikuvitukselliset kentät ovat nekin kelpo idea, joka tuo ympäristöihin ja ratojen suunnitteluun oikein tervetullutta uutta meininkiä. Mutta mitäpä noista ylimääräisistä krumeluureista, jos pelaaminen itsessään on kökköä. Onneksi ei ole.

Sukelletaanpa Trialsin maailmaan itse kaikkein suurimman Trials-tietäjägurun kera. Redlynxin Antti Ilvessuo, kaiken pahan ja vähän hyvänkin alkujuuri kertoo meille mistä aineksista Trials Rising on vuoltu.


Suora linkki: https://youtu.be/ae8lW7Pnkgk
Yksi suomalaisen pelihistorian pitkäaikaisemmista pelisarjoista on helsinkiläisen Redlynx-studion Trials, joka saa reipasta jatkoa helmikuussa 2019. Melkomoisen viilailun lomassa peliin on tehty aivan uutena hassuiluna tandem-pelitila, jossa ajetaan tandem-moottoripyörällä hulluja temppuja tehden. Redlynxin luova ideanikkari Antti Ilvessuo kertoo haastattelussa tandem-pöristelystä ja mitä kavalaa IRL-hulluutta sen kaveriksi onkaan keksitty.


Suora linkki: https://youtu.be/bprsnLpE8Vs
Mitä Trials Risingin ytimestä löytyy, muutakin kuin budjetin leikkaamista ja Suomen pelastamista? Entä mikä innostaa Redlynxin palaamaan aina uudelleen Trialsin pariin? Keskustelemme myös pelin uudesta maailmankarttatilasta ja ympäri maailmaa kiertävästä Trials-kisailusta. Tai onko peliin nyt saatu jostain, josta on jo haaveiltu kauan? Pitkässä keskustelussa puntaroimme myös pelimoottorista ja teokseen upotetuista loputtomista detaljeista sekä ennen kaikkea pelin pitkän tähtäimen tulevaisuudesta.


Suora linkki: https://youtu.be/0MlqxVvzLQ4
Redlynxin Antti Ilvessuo avaa todelliseen maailmaan pohjautuvaa kenttäsuunnittelua sekä ratasuunnittelun haasteita. Trials Risingissa on myös työstetty oikein huolella uusiksi rataeditoria sekä kenttien lataamista verkkopalvelusta. Edistystähän on tapahtunut rutkasti ensimmäiseen uudemman sukupolven Trialsiin verrattuna.
Mutta missä tulee Risingin radanrakennuksen raja vastaan?


Suora linkki: https://youtu.be/ouwkhBVLo30
Niin, Switch-versio. Rajoittaako se isojen koneiden versioita vai toimivatko pelit nätisti yhteen? Miten musiikit? Saati sitten ne kaikkein ninjoimmat pelaajat ja radanrakentajat, jotka tekevät kilpaa toisilleen mahdollisimman vaikeita ratoja ajettavaksi. Missä menee pelin painotus?


Suora linkki: https://youtu.be/tEJKbVfiLik
Mitä oravat tekevät? Mitä ne voisivat tehdä?


Suora linkki: https://youtu.be/H3Eu6ebwRuY
Otsikko kertoo kaiken kysymyksestä. Asia on vakava. Ei naurata yhtään, ketään.

Ivessuo itse, harvinaisena tyynenä hetkenään.
Vanhan koulun mopo-äijjä.

Lopuksi vielä ripaus 4K-pelikuvaa kokonaisvaltaisen Trials-elämyksen viimeistelemiseksi.Rexlyndin tekemä Trials Rising -peli ilmestyy PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch -alustoille 26. helmikuuta 2019.
Lisätietoja: https://www.ubisoft.com/en-us/game/trials-rising
Linkki: lisää Trials-videoita

Komeaa pelitaidetta ovat tehneet.
Internet ei ole valmis kuulemaan mitä Cartmanille tapahtui.


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Säätämö: Monster Joy... Pelataanpa: Hiihtolo... >

Keskustelut (1 viestiä)

Senor

23.02.2019 klo 10.10

Editorissa ei voi tehdä multiplayer ratoja niinkö?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova