Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Neljät kuulokkeet kesäksi

Manu Pärssinen

08.06.2019 klo 12.00 | Luettu: 3256 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kolmet pelaajille, yhdet kätevästi korviin
Eikö vielä ole keksittynä hyvää lahjaideaa nuorelle, joka valmistui oppilaitoksestaan, suorittaa rippikoulun tai täyttää merkittäviä vuosia? V2.fi testasi neljät kuulokkeet, joiden hinnat vaihtelevat kolmesta kympistä 80 euroon.

Turtle Beach Battle Buds

hintaluokka: 30 euroa
lisätietoa: Turtle Beach

Testin kevyimmästä päästä ovat kilpparirannikon taistelunuput, joista V2.fi:n toimitukseen saapuivat Nintendo Switchille brandatyt sinivalkoiset kuulokkeet. Toki heti laatikosta käy ilmi, että Budit sopivat myös mobiililaitteille, Xbox Onelle ja PS4:lle. Testin molempien Turtle Beach -kuulokkeiden laatikoissa on myös “Built for Battle Royale”-leima. Onko kyseessä vain sanahelinä, jolla kauppaan astellut vanhempi saadaan toteamaan “hei, eikös se meirän muksu jotain batölrojalee pelaa”?


Miten sinivalkoisia kuulokkeita testataan? No tietenkin sinivalkoisella musiikilla! Testisessiossa esiintyivät Kemopetrol, Darude, Pariisin kevät ja muutamia muita. Battle Budsien alapään äänissä on miellyttävän lämmin sävy, mutta yksityiskohtaisuutta vähän äänestä puuttuu koko matkalta, yllättäen myös keskialueelta, ellei äänenvoimakkuutta lisää reilusti. Tämä vaikuttaa myös hieman äänichättäilyn selkeyteen, mutta toisaalta: 30 euroa. Mikrofonin saa irti, mikä on plussaa matkustellessa, mutta äänenvoimakkuus/mute-säädin jää ikävästi hyvin lähelle leukaa, joten sitä on hankala operoida.

Kuten olettaa saattaa, materiaali on Kindermuna-muovia ja totuuden nimissä - eivät nämä kovin näteiltä näytä näissä väreissä. Ellei repussa ole todella ahdasta Switchin kaverina tai ei halua reppua edes mukana raahata, kyllä nämä kannettavan pelivehkeen kaveriksi sopivat. Itse ehkä sijoittaisin kuulokerahastoon vitosen lisää ja jatkaisin tämän artikkelin lukemista.



Turtle Beach Recon 70

hintaluokka: 35 euroa
lisätietoa: Turtle Beach

Turtle Beachin toiset testikuulokkeet ovat nekin Switch-brandatyt (nämä tosin punakoristeiset), samoin lisämaininnoin alustoista kuin Battle Budsitkin - ja samalla “Built for Battle Royale”-merkinnällä. Väritykseltään ne ovat punamustat ja täytyy sanoa, että kun alustavasti tutkin laatikkoa sekä pitelin luureja käsissäni, olin hieman yllättynyt niiden hintaluokasta. Luksuspurjeveneiden kuvat eivät alkaneet häilyä mielessäni, selvästi kyseessä ovat halvemman hinnan kuulokkeet, mutta silti mielessäni kävi ajatus “ai, tähän hintaan (35 eur) saa nykyään tällaisia”.


Mitä sillä hinnalla sitten saa? Pintamateriaaleiltaan halvan tuntuiset, mutta yllättävän pätevät peruskuulokkeet moneen tarkoitukseen. Kuten aina, aloitin testin puolen päivän mittaisella musiikinkuuntelusessiolla ja olin positiivisesti yllättänyt. Hinta/laatusuhde kallistuu laadun puolelle ja vaikka mistään hifi-elämyksestä ei voida puhua, musiikki kuulosti Recon 70:stä tulviessaan miellyttävältä työpäivän taustalle. Ne puristuvat korvien päälle melko napakasti, mikä blokkaa tehokkaasti ulkopuolisia ääniä, mutta pidemmissä jaksoissa alkaa hieman painaa mukavasta tyynymateriaalista huolimatta. Johtuen halvahkosta (mutta ihan kestävän oloisesta) muovirakenteesta Reconit ovat myös kevyet.

Reconien toisessa kupissa on kyljessä kiinni melko pieni mikrofoni, joka hiljennettään kääntämällä se yläasentoon - ja sekin on parempi kuin hintalappu antaa odottaa. Battle Royale -leimaa oikeuttaa ehkä hieman se, että räjähdykset eivät peitä kaikkea alleen, joten vihollisten aiheuttamat muut äänet (askeleet yms.) kuulee paremmin. Trendin ehdolla on tehty siis joitain kompromisseja, mutta kaiken kaikkiaan paketti on saatu pidettyä hyvin kasassa. Hinta-laatu-suhde-aistini osoittaa näille neljää tähteä.



Roccat Noz

hintaluokka: 70 euroa
lisätietoa: Roccat

Sitten loikataankin tuplasti kalliimpaan hintaluokkaan - mikä sekään ei vielä kovin paljon tosin ole. Hillityn musta laatikko mainostaa kuulokkeita “saksalaisella insinööritaidolla”, sekä kertoo niiden äänen olevan luonnollinen, kuppien ergonomiset ja rakenteen kestävä. Painoa Nozeilla on kuitenkin vain 210 grammaa, mikä herätti suurimman kiinnostuksen. Ne ovat mukavat päässä, eikä puolen päivän yhtämittainen kuuntelusessio jättänyt siltä osin toivomisen varaa.


Suurimman kummastuksen herättikin sitten luurien äänenlaatu, joka ei musiikkia kuunnellessa kovin korvia hivellyt - puutteita oli joka osa-alueella ja paikoitellen jopa ikävän jogurttipurkkimaista fiilistä. Selkeästi Nozit on suunniteltu pelin tiimellyksessä kommunikointia varten ja siihen tarkoitukseen ne ovat riittävät hintatasoonsa nähden. Mikrofoni ei vaikuta olevan rakenteeltaan aivan sitä kurahalvinta laatua ja keskitaajuuksilla peli/puheäänet ovat kuitenkin tarkkoja sekä kirkkaita.

Nozien ulkoasu on miellyttävän yksinkertainen, tosin eivät ne juuri erotu puolta halvemmista kuulokkeista sillä(kään) saralla. Plussaa on, että taipuisalla varrella ja miniplug-liittimellä varustetun mikrofonin saa irti ja se, että luurit toimivat jotakuinkin kaikkien laitteiden kanssa. Ei Roccatin paras suoritus.



Skullcandy Indy

hintaluokka: 80 euroa
lisätietoa: Skullcandy

Applen Airpodit aloittivat langattomien bluetooth-nappien isomman trendin, varsinkin kun kilpailijat tajusivat, että lähes 200 euroa maksavat omenakuulokkeet jättävät mukavan markkinaraon halvemmille vastaaville. Siihen koloseen iskee 80 euron hintalapulla nyt myös Skullcandy, jonka Indy-kuulokkeet ovat ulkomuodoltaan testaamistani lähimpänä Airpodeja - tosin ne ovat pikimustat. Pikimusta on myös luurien laatikko: luksuspartaveden pakkauksen mieleen tuovasta ulkoasusta tuskin erottaa Skullcandyn logoa, jos kallokuvio ei ole tuttu. Kallokarkkien halvimmat kuulokkeet kustantavat edelleen alle 10 euroa, mutta halpismerkin imagoa ravistellaan taas tyylikkäästi - ja onnistuneesti - pois.

Ensimmäinen kuuntelupäiväni loppui lyhyeen: kuulokkeet olivat rasiassaan työpöydälläni aamupäivän, sen latausvalot näyttivät täyttä, mutta bluetooth-yhteys (jonka muodostaminen kävi ongelmitta) kännykässä kertoi, että akkua oli 60% ja kahden tunnin kuuntelun jälkeen tapahtui yllättävä POWER OFF -ilmoitus, josta ei ennakkoon paljon varoiteltu. Toisena testipäivänä otin Indyt suoraan latauksesta, jolloin puhelin kyllä totesi 100% ja valmistajan ilmoittama 4 tuntia piti aika lähelle paikkansa. Kotelon avulla Indyt saa vielä ladattua kolme kertaa uudelleen, joten pidempäänkin reissuun näiden kanssa uskaltaa lähteä. Puhelimen ollessa työpöydälläni pystyin kävelemään asuntoni joka nurkkaan yhteyden katkeamatta.


Paketissa tulee mukana kolmet eri kokoiset “korvasovittimet”, mutta omiini vakiona paikoillaan olleet sujahtivat sopivasti ja tukevasti. Pään heiluttelu tai kontrollien käyttö ei saanut niitä korvista putoamaan, eikä pidempiaikainenkaan kuuntelu epämukavalta tuntunut. Indyjen äänenvoimakkuutta saa nostettua kätevästi hyvin hienoisella kosketuksella oikeaan kuulokkeeseen ja laskettua vastaavasti vasemmalla. Nopea tuplanapu on pause ja pidempi kosketus hyppää seuraavaan/edelliseen kappaleeseen. Yllättävän intuitiivista ja toimivaa, vaikka pari kertaa tulikin tilanne, jossa ihmettelin miksei mitään kuulu, kun olin pistänyt musiikin pauselle.

“Crisp highs and warm lows without distortion” lupaa Indyjen mainospuhe ja käytännössä se pitää paikkansa. Elektronista musiikkia kuunnellessa yläpään äänet kuten vokaalit, clapit ja hihatit erottuvat (kappaleesta riippuen välillä hyvin) selkeästi, mutta alapää on hieman liiankin lämmin, vieläpä koko matkalta. Lopputulos on jossain määrin mumiseva ja melko korostunut bassopuoli. Äänentoistoltaan kuvailisin Indyjä sanoin “ei mahtavat, mutta pärjäilee”. Ulkoiset äänet napit suodattavat tehokkaasti. Kun 80 euron hintaan otetaan huomioon nappien kosteuden- ja pölynkesto (IP55) sekä takuu siitä, että hukkuneen napin tilalle saa uuden alehintaan, alkaa hinta/ominaisuus-suhde olla keskitason paremmalla puolella. Ja siitähän minä tunnetusti palkitsen tähdillä. Hieman pitää kuitenkin jättää varaa sille, että vielä paremmat versiot ovat tulossa.


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Rocca... Pelataanpa: Jälleen ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova