Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Kova AIMO

Nanne Kukkura

04.06.2019 klo 20.35 | Luettu: 5062 kertaa | Teksti: Nanne Kukkura

Budjettipelaajan kevyt ja säädettävä pelihiiri
Roccat päivitti jo aikaisemmin julkaistun Kova-hiirensä ymmärtämään älykkääksi kutsuttua, useita sarjan laitteita kerralla tukevaa AIMO-valaisujärjestelmäänsä. Kova AIMO onkin täten yhdistelmä molempikätistä Kova-pelihiirtä ja RGB-valojen iloista räimettä. Lisäksi uusi hiiri tukee toki vanhasta versiosta tuttuja Roccat TALK FX- ja Alien FX-valaistusefektijärjestelmiä.

Monia ominaisuuksia kapeassa paketissa


Kokonsa puolesta Kova AIMO on hyvin saman oloinen, kuin suurin osa muistakin 50-75 € hintaluokan pelihiiristä. Muotoilu on molempikätisyyden vuoksi symmetrinen ja kapeahko. Painoa laitteelta löytyy 99 g, mikä jättää tuntuman ehkä muovisen kevyeksi, mutta muotoiluun yhdistettynä riittävän miellyttäväksi. Molempien käsien käyttöä tukeva muoto jättää otteen himpun verran kevyeksi pikkusormen ja nimettömän puolelta. Kovin pienelle kädelle ote voi olla pituussuunnassa hankala, mutta keskikokoinen ja sitä hiukan suurempi käsi asettunee hiirelle paremmin.


Kuoren matta pintamateriaali vaikuttaa muovikerroksena ohuelta verrattuna lisäpainikkeisiin, joissa on tukevampi tuntuma. Kuori tuntuu melko nahkealta käden hikoillessa, mutta ylimääräinen kosteus haihtuu pois pinnalta todella nopeasti, kun käpälän nostaa pois. Pohjasta löytyvät tassut liukuvat alustalla ongelmitta ja hiiri liikkuu tasaisen vakaasti. 1,8 m pitkä USB 2.0-kaapeli on taipuisa ja kapea, asettuen hiiren johtopidikkeeseen täydellisesti. Päällyspunos on todella liukas, sileä ja käytännössä takertumaton, mistä valmistaja ansaitseekin kiitosta. Kokonaisuutena hiiren ulkonäkö on tavanomainen, ehkä jopa tylsä, mutta RGB-valoissa on on sävyjä, kirkkautta ja särmää useimpien harrastajien tarpeisiin. Värialueet on sijoiteltu hiiren rullaan sekä raidaksi hiiren takana olevaan vaakatasoiseen syvennykseen.


Kova AIMO sisältää Pro-Optic R6 -brändätyn 3500 DPI:n optisen sensorin, jolle saavutetaan ohjelmallisella kiihdytyksellä 7000 DPI:n tarkkuus. Tosiasiallinen käytännön tarkkuus kärsii kuitenkin hiukan kiihdytyksestä, joten parhaimmillaan hiiri vaikuttaisi olevan 3500 DPI:n alapuolelle asetettuna. Kaikkia pelaajia kiihdytetty huipputarkkuus ei varmasti haittaa, mutta paljon vaativalle on tarjolla myös laadukkaammilla sensoreilla varustettuja korkean DPI:n hiiriä. Lähetystahti on maksimiasetuksilla 1000 Hz ja vieritysnopeutta sekä muita yksityiskohtaisempia asetuksia pystyy säätämään ladattavan Roccat Swarm -ohjelmiston kautta.

Painikkeita moneen tarpeeseen


Niin 1- ja 2-painikkeiden kuin hiiren rullankin klikkaukset tuntuvat ongelmattoman ryhdikkäiltä ja selkeiltä. Kumipäällysteisen rullan vieritys on sopivan tukeva ja se naksahtelee hyvin pykälältä toiselle. Muut seitsemän painiketta on sijoiteltu seuraavasti: DPI:n säätöpainike löytyy perinteiseltä paikaltaan rullan takaa, selauspainikkeet molemmin puolin hiiren sivuja peukaloiden ulottuvilta ja ylimääräiset FPS-pelaamiseen tarkoitetut sivupainikkeet 1- ja 2-painikkeiden molemmilta puolilta. Kaikki seitsemän nappia napsahtavat hiukan pehmeän puoleisesti, mutta joka tapauksessa kytkimen kontaktipisteen tavoittaessaan selkeästi. Oletuksena hiireen ohjelmoiduista toiminnoista löytyvät mm. Roccatin Easy-Aim, joka laskee asetetun pistetarkkuuden toisesta vasemmanpuoleisesta selauspainikkeesta 200 DPI:hin tarkkoja tähtäyksiä varten sekä Easy-Shift[+], jolla käyttöönsä saa toisen setin makroja yhden painikkeen takaa. Muokattavuus ja ominaisuudet ovat kaiken kaikkiaan mainiot ja monipuoliset sekä sopivat peliin kuin peliin. Myös makrot ja valaistusasetukset ovat muokattavissa ja tallennettavissa laitteeseen Roccat Swarm -ohjelmiston välityksellä.

Kova AIMO on käytännössä sama hiiri kuin aikaisempi Kova, joten AIMO-valaistuksen tarpeellisuus ja sen myötä uusi hiirituote vaikuttavat hiukan kyseenalaiselta: oliko tätä syytä julkaista erikseen? Kova AIMO on kuitenkin toimivilla ominaisuuksilla ja hyvällä muokattavuudella varustettu perusmallin pelihiiri, joka on kohtuullisessa hintaluokassaan kova (heh) suoritus.Hintaluokka: 60 €
Lisätietoa: Roccat


V2.fi | Nanne Kukkura
< Pelataanpa: Vanha ku... V2.fi testasi: Neljä... >

Keskustelut (4 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.06.2019 klo 20.45 1 tykkää tästä

Arvosteluun olivat lipsahtaneet väärät kuvat, nyt korjattu.
lainaa
Kepulikeke

04.06.2019 klo 20.45 1 tykkää tästä

Tainnut luiskahtaa väärät kuvat artikkeliin. tai sitten Roccatilla on kehitetty jotakin aivan uutta hiirimarkkinoille!
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

05.06.2019 klo 01.04 4 tykkää tästä

asadsads kirjoitti:
manu kirjoitti:
Arvosteluun olivat lipsahtaneet väärät kuvat, nyt korjattu.

Mitä kuvia siinä sitten oli? Toimituksen henkilökohtaisia lomakuvia?

Missasinko Manun saunakuvat?
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

05.06.2019 klo 07.47 5 tykkää tästä

Oliko kuvassa kova-Aimo, xbox-miesten saunaillasta?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova