Tuorein sisältö

Speedlinkin pelivermeet

Manu Pärssinen

23.02.2009 klo 11.00 | Luettu: 7934 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Arvioitavana lisävarusteita


SpeedLink (www.speed-link.com) ei ainakaan vielä ole kovin tunnettu pelikoneiden lisälaitteiden valmistaja, Suomen markkinoille on saapunut lähinnä muutamia peliohjaimia. V2.fi:n toimitukseen ilmaantui kuitenkin kasa SpeedLinkin tuotevalikoimasta ja osansa saavat niin PS3, X360, Nintendo DS kuin PSP:kin.

SpeedLink Secure Skin for Xbox 360 ja PS3


Secure Skin on erinomainen lisävaruste kumifetisisteille, mutta sen pääasiallinen tarkoitus on mitä ilmeisimmin suojata ohjainta ja parantaa sen käsissä pysymistä. Paketin tausta julistaa myös 'vihdoinkin väriä ohjaimiin!', mikä on hieman hassua ottaen huomioon, että molemmat testiin tulleet kappaleet olivat mustia. Verrattuna joskus kokeilemiini Wii-kapuloiden vastaaviin on Secure Skinien pintamateriaali miellyttävämmän tuntuinen, aikaisempi kokemukseni oli liukkaammasta ja jauhoisen tuntuisesta materiaalista.

Aluksi ilmapallon hypistelyyn verrattava tuntuma paranee parin pelisession jälkeen ja myönnettävä on, että ehkä se pitävyys käsissäkin on hieman parempi - viikon jälkeen tuntui jo luonnolliselta, että ohjaimissani oli kumisempi pinta.. Suurta hyötyä en näistä kumiasusteista havainnut saavani, mutta ainakin valkoista X360-ohjainta se suojaa likaantumiselta. Jos tapanasi on napata pari kourallista rasvaisia perunalastuja jokaisen lataustauon aikana, voi Secure Skinin hankinta olla järkeväkin päätös.

Hinta: n. 10 euroa

SpeedLink Flexible Arm for PSP Slim & Lite


Flexible Arm on kahdesta kohtaa taittuva teline PSP:lle ja vaikka sen pakkauksessa mainitaankin Slim & Lite -malli, kyllä aivan originaalikin käsikonsoli napsahtaa siihen tukevasti paikalleen. Laitteen tarkoitus on pitää PSP sopivassa katseluasennossa joko pöydällä tai autossa, kun vehkeen ruudulta katsellaan vaikkapa GPS-ohjeita tai UMD-elokuvaa.

Muovinen teline tuntuu hieman liian keveältä, mutta kuitenkin melko tukevalta ja nivelet saa kiristettyä sopivaan asentoon. Sen sijaan jalan imukupissa olisi toivomisen varaa. Vaikka telineessä onkin vipu, jolla se kiristetään pintaan / irrotetaan pinnasta, en ainakaan omasta huoneestani löytänyt yhtään huonekalua, jossa se olisi tiiviisti pysynyt.

Hinta: n. 10 euroa

SpeedLink NOX Touch & Store


NOX Touch & Store tarjoaa Nintendo DS Liten omistajille tyylikkään pöytätelineen isompaankin kouraan sopivalla kynällä varustettuna. Valkoisesta telineestä DS on helppo napata kouraan ja isolla kynällä kosketusnäytön käyttäminen on mukavaa - kunhan kyseessä on peli, jossa kynäkädellä ei tosiaankaan tarvitse välillä nappeihin koskea. Itse siirryin käyttämään DS:ni kanssa ainakin toistaiseksi tätä kosketusvälinettä, vaikka itse teline siirtyikin nopeasti pöydältä laatikon suojiin.

Hinta: n. 13 euroa

SpeedLink Carry Case Style


Carry Case Style on sarja kuvioinneilla varustettuja DS Litelle tarkoitettuja säilytys-/kuljetuskoteloita, joista toimitukseen saapui alligaattorin silmällä koristeltu vihreä versio. Vahvantuntuisesta pehmomuovista valmistettu kotelo on aivan riittävän tyylikkään näköinen ainakin meikäläisen silmälle, eikä murtunut päälle astumisesta. Jos sisällä olisi ollut DS Lite, se olisi tosin ehkä ollut vaarassa. Carry Case on nimensä mukaan tarkoitettu laitteen suojaksi, kun se heitetään reppuun tai matkalaukkuun. Pikarääkissä vetoketjutkaan eivät hajonneet, niinkuin moisten kanssa usein käy. Kotelon sisäpuolelta löytyy myös pieni tasku pelikasettien säilyttämiseen.

Hinta: n. 8 euroa

Speedlink Mini Chat-Board for PS3


Mini Chat-Board on pieni näppäimistö, jonka voi kiinnittää PS3-ohjaimeensa viestien kirjoittamista ja vaikka webbisurffailua varten. Yllättäen paketissa lukee, että homma toimii myös Xbox 360:lla, Wiillä, Macilla ja PC:llä. Kyseessä on siis geneerinen langaton näppis, vain pienemmässä koossa. Vastakappaleena toimii 2.4 Ghz USB-palikka, joka toimi kyllä testattaessa kaikissa edellä mainituissa laitteissa. PS3-spesifisen tästä yksilöstä tekee se, että mukana tulee kiinnityslipakkeet, jotka on muotoiltu juuri PS3-ohjainta varten.

Noin C-kasetin (vieläkö joku muistaa?) kokoista QWERTY-näppäimistöä testatessani kirjoitin PS3-selaimeen osoitteeksi www.v2.fi huomattavasti nopeammin ohjaimen ja virtuaalinäppäimistön avulla kuin Mini Chat-Boardilla. Tämä johtui siitä, että etsin numeron 2 tulostavaa näppäinyhdistelmää pari minuuttia - se ei nimittäin tullut lainkaan sieltä, mistä näppäimistön mukaan olisi pitänyt. Eikä tullut piste-merkkikään, jonka piti olla shift+B ja olikin shift-G.

Yhteydenotto valmistajaan paljasti, että SMILE+A -näppäinyhdistelmällä laitteesta löytyy vaihtoehtoinen näppäinmappaus, jossa numerot ovat kohdillaan ja ääkkösetkin löytyvät, vaikkei niitä ole näppäimiin merkittykään. Normaalisti Smile-näppäimen avulla Chat-Boardin yläreunasta saa naputeltua valmiita hymiöitä.

Englanninkielistä tekstiä (ilman numeroita) Speedlinkin vekottimella kyllä pystyy järkevän nopeasti tuottamaan. Kumiset näppäimet ovat peukalonpäihin sopivan kokoisia ja shiftin kanssa jopa PS3:n valikoissa liikkuminen onnistuu. Sen sijaan tähänkin laitteeseen on tungettu noin 3000 W:n (silmämääräinen arvio) teholla loimottava sininen ledivalo, joka piti pyrkiä aina kämmenen reunalla peittämään, ettei kirjoittaessa sokeutunut.

Speedlink Mini Chat-Boardia voi suositella myös vaikkapa multimedia-PC:lle, kun muuta langatonta ei ole saatavilla. Jos se olisi vielä halvempi verrattuna PS3:n laadukkaaseen bluetooth-pikkunäppikseen kosketuspintoineen ja erikoisnäppäimineen (50 euroa), olisi markkinarako vielä parempi. Nyt vaikkapa MadCatzin vastaavaa saa kympin halvemmalla.

Hinta: n. 30 euroa

Speedlink Charging Kit Station


Wiille jalustaksi ja ohjainlaturiksi tarkoitettu Charging Kit Station on eittämättä saapuneen laatikon hyödyllisin väline. Itselläni oli entuudestaan kiinalainen vastaava laite, joka vei tv:n vierestä lisätilaa, joten pidin ratkaisusta, jossa Wii asetetaan laturin keskelle. Mukana tulleet akut olivat 600 mAh tehoiset, kun vanhat olivat olleet 2800 mAh (ainakin merkintänsä mukaan - totuus voi olla toinen). Käytännössä akut kuitenkin kestivät päivän pelaamisen mukisematta ja olivat aamulla taas valmiina ladattuina.

Tässäkin laitteessa on kaksi kirkasta lediä, jotka paistavat punaisina, jos ohjainten akut eivät ole täynnä ja kirkkaan sinisinä, jos näin on. Mikäli elät sinisen valon voimasta, voit vielä kytkeä päälle jalustassa olevan tuulettimen ja sen mukana koko alareunaa kiertävän valon. Minä päätin elää ilman sitä. Kahden viikon käyttötestin aikana Charging Kit Station on ollut jotakuinkin hintansa arvoinen, tosin turhan ronkeli sen suhteen, että WiiRemote on täsmälleen oikeassa kohdassa kolosessaan.

Hinta: n. 30 euroa

Speedlink LightSword Kit


Speedlink LightSword Kit on pieni muovinen kilpi, jonka voi kiinnittää Nunchuk-ohjaimeen ja muovinen miekan terä, jonka voi kiinnittää Wii-Remoteen.

Miekkaan tulee sininen valo.

Jee.

Hinta: n. 20 euroa
V2.fi | Manu Pärssinen
< Flower... Amiga Classix Compet... >

Keskustelut (6 viestiä)

aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

23.02.2009 klo 13.06

luin ensilukemalta "spedelinkin". :|

Mites toi "Jee." tuossa miekassa vaikuttaa jotenkin niin positiiviselta ja innostuneelta? :)
lainaa
Nahkis

24.02.2009 klo 10.26

Tahdon nähdä V2-videoarvostelun tuosta miekasta :D
lainaa
AnXa

Rekisteröitynyt 09.06.2008

25.02.2009 klo 21.11

c-kasetti...

Muistuu mieleen Metallican Master of Puppets kasetti jonka sain ja Commodore 64n hienoimmat pelit ikinä jotka ladattiin C-kasetilta. Ja sitten monet muut hienot ääninauhurit ja illat radion ääressä kun venattiin hyviä biisejä tulevaksi ja nauhoiteltiin niitä sitten.
lainaa
Marq

Moderaattori

Rekisteröitynyt 25.01.2008

02.03.2009 klo 00.45

Tällaiseltakin ledivihaajalta kuin minä menee nykylaitteiden kanssa aina puoli tuntia, kun teippaa kaikki silmään loimottavat valonheittimet umpeen. Varmaan ledit on jotenkin cool jonkun mielestä, mutta mieluummin pidän huomion siinä itse tekemisessä.
lainaa
GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

02.03.2009 klo 04.53

Speedlink LightSword Kitistä kyllä jäin kaipaamaan tarkempia tietoja...

Tai sitten en.
lainaa
Pyyhekumi

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.04.2007

03.03.2009 klo 04.38

Huutaa pienoismallimaaleja :)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova