Tuorein sisältö

V2.fi avasi laatikon ja testasi: Astro Gaming C40 TR -peliohjain

Manu Pärssinen

13.12.2019 klo 12.35 | Luettu: 2175 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Palikoista rakensin minä peliohjaimen
Jokin aika sitten yhden viikon aikana sähköpostiini saapui kaksikin lehdistötiedotetta, joissa hehkutettiin konfiguroitavaa peliohjainta, joka muuntuu käyttäjänsä tarpeiden mukaan. Toinen niistä oli Thrustmasterin eSwap Pro Controller ja toinen jo testiimme asti ehtinyt Astro Gamingin (jonka omistaa Logitech) C40 TR. Molemmat toimivat sekä PS4:llä että PC:llä. Oma lempiohjaimeni on X1:n Elite, mutta Astrolla oli silloinkin näppinsä pelissä, kun Microsoft tarvitsi apuja sen isän, eli X360:n ohjaimen suunnittelussa. Alla olevalla videolla avaan C40 TR:n laatikostaan ja esittelen sen ominaisuuksia - erityisesti sitä modulaarisuutta.Parin viikon pelailun jälkeen on todettava, että kyllä C40 TR hyvä ja erittäin kestävän oloinen ohjain on. Sen pintamateriaali tuntuu edelleen vähän liukkaammalta kuin tarvitsisi, mutta pidän liipasinten sekä ristiohjaimen tuntumasta ja muutenkin ohjain on muotoilultaan omiin kouriini erinomaisen sopiva. Joskus tarvikeohjainten kanssa pitää totutella pitkäänkin, mutta ei tämän. Painoeroa on omissa maksimissaan 2-3 tunnin pelisessioissa aika mahdoton havainnoida - ehkä jos pelaisin ensin 10 tuntia tällä putkeen ja seuraavana päivänä 10 tuntia DualShockilla, jotain rasituseroa voisi tuntea jälkeenpäin, mutta siltikin mentäisiin aika mutu-tuntumalla.


Modulaarisuus-ominaisuus on kieltämättä kyllä vähän kertakäyttöinen, sillä kun kerran pistin napit haluamaani järjestykseen ja mieluisat tatit paikoilleen (niiden irrottaminen vaati muuten lähes yli-inhimillisiä sormivoimia), eipä niiden vaihtaminen tullut enää mieleenikään. Myös ohjaimen sisäreunan lisäpainikkeet (jotka osuvat sopivasti keskisormiin) ovat miellyttävämmät kuin missään muussa ohjaimessa, joissa moisia olen kokeillut. En pelaa kovin paljon räiskintöjä, mutta kyllä sitä oppi nopeasti ottamaan reloadin oikean käden keskisormella.


Astron sivustolta ladattavalla ohjelmistolla (PC ja Mac) kaikki C40 TR:n painikkeet saa ohjelmoitua haluamikseen (paitsi kosketuslevyä, joka toimii vain PS4:llä). Softalla voi myös säätöä mm. liipasimia, valoa ja tärinää, sekä varmistaa, että tatit varmasti toimivat kunnolla sen jälkeen, kun niiden paikkoja on vaihdellut (kannattaa tosiaan katsoa, missä se punainen viiva on, ja että ruuvit on kiristetty). Kahden profiilin välillä voi vaihtaa lennosta ohjaimessa olevalla kytkimellä. Vakiona PC:ssäni kiinni ollut micro-USB-piuha (!) ei mahtunut ohjaimen syvennykseen, joten Astron mukana tuleva, perusletkua laadukkaamman oloinen kaapeli kannattaa pitää tallessa. Astro tosiaan toimii myös piuhallisena. Langattomana akkukesto tuntui olevan luvatut noin 12 tuntia, omilla marras-joulukuun pelaamisillani latausta kaivattiin pari kertaa testijakson aikana.


Jos minun pitäisi tällä hetkellä listata nykylaitteiden lempiohjaimeni, olisi X1:n Elite edelleen ykkösenä, C40 TR:n ja DualShock 4:n kisatessa kakkossijasta. C40:n hinnalla saa toki sen yli kolme DualShockia, joten omaan käyttöön tätä ei tule hankittua. Kolmisen vuotta sitten testasin Razerin Raijun ja saman hintaluokan Astro jätti nyt itselleni huomattavasti positiivisemmat tunnelmat.Astro Gaming C40 TR

Hintaluokka: 200 eur
Lisätietoa: Astro Gaming

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Final ... Pelataanpa: Sharp X1... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova