Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Steelseries Apex 3 -näppäimistö

Vieras

21.03.2020 klo 17.31 | Luettu: 4589 kertaa | Teksti: Vieras

Näppituntuma edellä
Käytettävyyttä ja luotettavuutta pidetään arvossa pitkälti kaikissa työvälineissä. Laatustandardeina nämä ovat tietenkin tulkinnanvaraisia ja riippuvaisia välineillä tehdyistä asioista. Näppäimistöä hankkiessa kannattaa valita sellainen, millä voi tehdä asioita mahdollisimman monipuolisesti.


Steelseries Apex 3 on hiljaiseksi väitetty mekaaninen pelinäppäimistö. Sen mukana tulee magneetilla kiinnittyvä, kevyt mutta jämäkkä rannetuki. Näppäimistön taustavalo loistaa trendin mukaisesti oletusarvoisesti sateenkaaren väreissä, ja sitä voi muokata vaikka näppäin kerrallaan Steelseriesin sovelluksella. Apex 3 luvataan veden- ja pölynkestäväksi IP32-standardin mukaisesti.

Näppäinten pinta on sileä ja aavistuksen mattamainen, samoin kuin rannetuen. Pinnassa on sileydestä huolimatta riittävästi pitoa, eivätkä sormet siten lipeä liian helposti näppäimiltä vaikkapa kiperässä pelitilanteessa. Pinta menettää osan mattamaisuudestaan muutaman viikon aktiivisella käytöllä. Se ei kuitenkaan haittaa käyttöä saati vie hyvää tuntumaa pois.

Tämän näppäimistön kohdalla olen pääosin hämmästynyt, sillä tässä ei tunnu olevan mitään vikaa. Asetettuani näppäimistön työpöydälleni sujahdin välittömästi siihen mielentilaan, missä kirjoittaminen on helppoa ja näppäimistön voi melkeinpä unohtaa. Tuntuma on pehmeä mutta tarkka. Rannetuki antaa vakautta hillityllä muotoilullaan, eikä sen pinta tunnu ikävältä edes talven kuivaa ihoa vasten.

Hiljaisuus taas on suhteellinen käsite. Apex 3 vaikuttaa monia muita mekaanisia näppäimistöjä hiljaisemmalta, ja näppäilyn äänen taajuus kuulostaa yleisesti matalammalta. Se ei kuitenkaan saavuta käsitystäni oikeasti hiljaisesta näppäimistöstä, kun katsotaan näppäimistöjä yleensä. Tällainen matalampi ja hillitympi naputus on hyödyksi erityisesti silloin, kun sen ei haluta kuuluvan häiritsevästi läpi kuulokemikrofonista tai vaikkapa oman huoneen ovesta.

Pelikäytössä Apex 3 suoriutuu moitteitta. Näppäimet ovat selkeärajaiset, mutta eivät liian terävät, jolloin tottuneen pelaajan ei tarvitse juurikaan kiinnittää huomiota näppäinten asetteluun. Nopeatempoisen räiskinnän tuoksinassa aikaa reagointiin on sekunnin sadasosia. Silloin ei ehdi haromalla hakea oikeaa näppäintä, vaan niiden on oltava täsmällisessä lihasmuistissa. Myös näppäimistön on taivuttava nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Ketterä näppäimistö on omiaan myös digipiirtäjän apuna. Vaikka piirtopöydän omiin nappuloihin voi säätää mitä vain näppäinkomentoja, on oikea näppäimistö silti aina ollut näitä nappeja parempi. Apex 3 vastaa tähänkin haasteeseen. Se antaa responsiivisuudellaan näppäinkomentojen käyttäjälle mielenrauhaa. Lisäksi ergonomia näppäimistön käytössä paranee huomattavasti, kun säätää rannetuen tukemaan myös piirtoalustan yläreunaa. Rannetuki toimii myös itsenäisesti irrallaan näppäimistöstä, ja sen irroittaminen ja takaisin paikalleen laittaminen on magneetin ansiosta vaivatonta. Se tarjoaa näin joustavuutta niin piirtäjälle kuin pelaajallekin.

Näppäimistö on ulkoisesti varsin hillitty: siinä on kaikki tarpeellinen eikä mitään ylimääräistä. Volyymisäätö ja multimediakontrolli oikeassa ylänurkassa ovat varsin toimivia tarkoituksiinsa. Oikeastaan hankalimmaksi puoleksi näkisin roskien nopean kerääntymisen näppäinten väleihin. Tämä johtuu korotetuista näppäimistä, jotka ovat vielä hieman muihin näppäimistöihin nähden enemmän irrallaan toisistaan. Siispä sama ominaisuus, mikä tekee käytöstä mukavaa, tekee siistinä pitämisestä hankalampaa. Onneksi tästä syystä myös puhdistaminen on helpompaa, kun näppäinten väleihin pääsee käsiksi.

Tätä näppäimistöä voi suositella erityisesti kirjoittajille, koodaajille ja pelaajille. Apex 3 sopii sellaiseen käyttöön, jossa näppäimistöä tarvitaan jatkuvasti.Hintaluokka: noin 80€
Lisätietoa: Steelseries

Teksti: Mitol Meerna

V2.fi | Vieras
< V2.fi haastatteli: F... V2.fi ennakoi: Coman... >

Keskustelut (1 viestiä)

otuzzz

05.05.2020 klo 08.10

Tämän näppäimistön kytkimet eivät ole mekaanisia :(

lainaa

Kirjoita kommentti


982


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova