Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach Stealth 600 G2 -kuulokkeet

Anne Kukkura

14.09.2020 klo 15.36 | Luettu: 4281 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Langatonta konsolipeliääntä seuraavassa sukupolvessa
Turtle Beachin yleisesti kunnollisina pidettyjen konsolipelikuulokkeiden sarja kasvaa tänä syksynä uusien Stealth 600 - sekä 700 Gen 2 -mallien myötä. Stealth 600 G2 muistuttaa edeltänyttä 600-mallia ulkonäkönsä puolesta ja on edeltäjänsä tapaan langaton. Testatun PlayStation 4 -mallin saa pleikkarin lisäksi toimimaan telakoidun Nintendo Switchin sekä tulevaisuudessa myös PS5-konsolin kanssa. PC-käytössäkin kuulokkeet toimivat mainiosti, mutta pian tarjolle tuleva Xbox One-malli tarjoaa Windows 10 -käyttäjälle myös Windows Sonic -tilaäänen ilot.


Mattamustat, sinisillä yksityiskohdilla koristellut kuulokkeet ovat muovisuudessaan mukavan kevyet, mutta tukevan tuntuiset. Saranat ovat myös muovia, joten tietyllä varovaisuudella kannattaa toki suhtautua, mutta laatu vaikuttaa ainakin suoraan paketista oikein käyttökelpoiselta. Korvakuppeja reunustavat halvan tuntuiset, verkkopäällysteiset pehmusteet, jotka tuntuivat yllättävän viileiltä ja hengittäviltä tuntienkin käytön jälkeen, myös silmälasien kanssa. 15 tunnin akku tuntuu riittävän satunnaisillakin latauksilla hyvin. Edellisten Stealth-sarjalaisten tyylisesti säätyvyys eri käyttäjille on hyvä ja sekä säätönamiskat että mikrofoni on laitettu vasemman kupin puolelle. Alimmaiseksi on sijoiteltu USB-C-latausportti ja sen yläpuolelle virta- ja ekvalisaatioasetuspainikkeet sekä mikin monitorointi- ja äänenvoimakkuusrullat. Painikkeiden ja säätörullien tuntuma on molemmissa selkeä ja napakka.

Valmiit ekvalisaatioasetukset sisältävät tuttuun tapaan tasapainoisesti soivan signature soundin, bass boostin, bass + treble boostin sekä vocal boostin. Basson lisäys on käytännössä kuitenkin todella vähäinen, mikä tekee eri asetuksista melko saman kuuloisia keskenään. Keski- ja yläpäädyn äänentoisto onnistuu 50 mm elementeiltä kuitenkin miellyttävän värikkäästi ja selkeästi, jolloin mitään erityisen tärkeää ei pelikäytössä jää kuulematta. Musiikin ja podcastien kuuntelukin taittuu arkiseen malliin ihan hyvin, mutta basson vajaus vähentää haluja kuunnella lempibiisejä näillä kuulokkeilla. Ekstralisänä on Superhuman Hearing -tila, joka kuulostaa vahvistavan keskiääniä voimakkaasti ja lisäävän niihin keinotekoista erottelua. Tila on tarkoitettu FPS-pelien faneille, mutta omaan mieleeni se ei lopulta suppeudessaan ollut.


Mikki toimii ala-asennossa ollessaan ja vaimenee automaattisesti, kun varren nostaa takaisin ylös. Varsi taipuu hiukan pystysuunnassa sisäänpäin, mutta en nähnyt tätä varsinaisesti hyödylliseksi ominaisuudeksi, sillä vaikutus äänenlaatuun on olematon. Mikrofonin ääni kuulostaa riittävän selkeältä äänichattailuun pelin aikana, mutta se on liian etäinen, kohiseva ja ponneton esimerkiksi striimaamiseen tai muuhun puhetallennekäyttöön. Vaihtelevaa äänenvoimakkuutta mikrofoni kuitenkin sietää ja käsittelee hyvin, joten pieni innostuminen chatissa ei särje ääntä eikä pelikaverien korvia.Ainoa varsinainen ongelma tuntui olevan USB-donglen ja kuulokkeiden keskinäisen parituksen kanssa. Suoraan paketista paritus toimi tietokoneeseen yhdistettynä, mutta pleikkariin yhdistettäessä paritus piti tehdä uudestaan muutaman kerran, jonka jälkeen kuulokkeet toimivat molempien laitteiden kanssa. Käynnistettäessä kuulokkeet miettivät joskus paritusta kymmenisen sekuntia ja joskus ne piti jopa uudelleenkäynnistää ennen automaattista yhdistymistä. Ongelma voi tietysti olla vain kyseisen, testatun laitteen kanssa, mutta on kuitenkin mainitsemisen arvoinen juttu. Muuten voisin valittaa, että kuulokkeet ovat isot ja oudon näköiset, mutta kolho muotoilu on todennäköisesti kepeän muovin lujuudesta ja kestävyydestä maksettava vastine. Maksamisesta puheen ollen, hintakin on suhteellisesti äänenlaatuun ja langattomuuteen nähden mielestäni hyvä, jos konsolispesifit pelikuulokkeet hyvällä mukavuudella ovat tarpeen.Hintaluokka: n. 100 euroa
Lisätietoa: Turtle Beach

V2.fi | Anne Kukkura
< Pelataanpa: Shootter... V2.fi pelasi: The Wa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova