Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: El Hijo - A Wild West Tale (PC)

Jere Tienhaara

28.12.2020 klo 17.00 | Luettu: 1338 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Leppoisaa hiiviskelyä kauniissa pelimaailmassa
El Hijo - A Wild West Tale on HandyGamesin julkaisema ja Honig Studiosin sekä Quantumfrogin yhteistyössä kehittämä hiiviskelypeli. Se voitti vuoden parhaan indiepelin palkinnon Gamescomissa 2019 ja ilmestyi Stadialle sekä PC:lle nyt joulukuun alussa 2020 (konsolijulkaisuitakin on lupailtu). Pelikokemus on sympaattinen, mukava sekä positiivinen. Vielä kun lisätään, että peli on lokalisoitu suomeksi, niin tulee heti kättelyssä mieleen, kuinka hyvin se toimii koko perheen pelinä yhdessä lasten kanssa pelattavaksi tai muuten vain nuorempien gamereiden pelilistalle.

Villin Lännen seikkailu lapsen silmin


El Hijo - A Wild West Tale -nimen kuultuaan ei tarvitse leikkiä yllättynyttä siitä, että kyseessä on villiin länteen sijoittuva tarina. Länkkäritarinoita on nähty lukuisia, myös videopeleissä, mutta tällä kertaa menneen ajan länttä tutkitaan lapsen näkökulmasta. Pelissä ohjataan 6-vuotiasta poikaa, joka lähtee munkkiluostarista etsimään äitiään. Matkalla pitää vain olla tarkkana, ettei joudu munkkien tai muiden aikuisten näkökenttään tai matka tyssää lyhyeen.


Peliin on saatu erittäin kaunis graafinen tyyli, joka näkyy kenttiä ympäröivissä maailmoissa, hahmoissa sekä myös käyttöliittymässä. Peli ei ole graafiselta anniltaan mitään uskomatonta realististen valojen ja 4k-tekstuurien juhlaa, mutta hyvin miellyttävä, sympaattinen, taiteellinen ja yhdenmukainen kokonaisuus. Nättien visuaalien kaverina on erittäin hyvin suunniteltu ja toteutettu äänimaailma taustamusiikkeineen ja ääniefekteineen.

Pysyttele varjoissa


Tarina on simppelinpuoleinen ja samaa linjaa jatkaa pelattavan sisällön puoli. El Hijo on klassista hiippailua, varjoissa pysymistä sekä muutamien työkalujen käyttämistä vihollisten hämäämiseen hyvin lineaarisesti suunnitteluissa kentissä. Sniikkailu on peruspalikoiltaan kunnossa, mutta ei missään nimessä mitään genren mullistavaa.


Käytettävissä olevat kikat alkavat pian toistaa itseään, eikä vaihtelua etenemiseen ole luvassa liikaa. Kontrollit voisivat myös toisinaan olla vielä toimivammat, sillä kyykistely ei aina toimi niin sulavasti kuin toivoisi ja työkalujen käyttämiseen tarvitaan erikoisia näppäinvalintoja. Pelin ja kenttien tavoite on hyvin suoraviivainen: tupsahda kenttään ja saavuta sen loppu, niin tarina jatkuu. Matkan varrella voi myös käydä moikkaamassa muita lapsia joita kentistä löytyy. Valinnainen lisätavoite tuo mukaan pientä lisähaastetta ja -sisältöä.

Mukavaa lomapelattavaa


Sellaisille hiiviskelypelien ystäville, jotka ovat kaikki genren mestariteokset jo kolunneet läpi, ei El Hijo tarjoa mitään uutta. Jos on helposti lähestyttävän, hyvän mielen hiiviskelypelin tarpeessa ja vielä länkkäriteema sattuu miellyttämään, niin voin lämpimästi suositella 20 euron hintaista El Hijo - A Wild West Tale -peliä. Tästä saa leppoisaa lomapelailtavaa kaikenikäisille pelaajille ja viimeistään alennusmyynnistä peli on erittäin hyvää vastinetta rahalle.Arvostelussa käytetyn PC:n tiedot: Nvidia GTX 1070, Intel Core i5-7600K, DDR4 2666 MHz 16 Gt

Lyhyesti: Erinomaisen mukava hiiviskelyseikkailu, jota voi pelata perheen pienimmätkin videopelien ystävät.Hyvää
  • Erittäin miellyttävä graafinen tyyli ja toteutus
  • Erinomainen peli koko perheelle / nuoremmille pelaajille, koska lokalisoitu, ei liian vaikea ja kiva teema
  • Vastinetta rahalle piisaa 70 tason verran
  • Hiiviskely on yksinkertaisuudessaan mukavan toimivaa ja helposti lähestyttävää
  • Leppoisaa tarinaa kerrotaan kivasti välivideoiden avulla, jotka eivät ole kuitenkaan liian pitkiä
Huonoa
  • Pelattavuus sisältää toistoa, eikä muutenkaan mitään täysin uutta olla keksitty
  • Kontrollit voisivat olla vielä hiotummat

V2.fi | Jere Tienhaara
< V2.fi:n JOULUKISA 5 ... V2.fi pelasi: Kosmok... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova