Tuorein sisältö

NBA 2K22

Arvioitu: Playstation 5
Genre: Simulaatiot, Urheilupelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Visual Concepts
Julkaisija: 2K Sports
Julkaisupäivä: 10.09.2021
Pelin kotisivut
Jere Tienhaara

27.09.2021 klo 17.44 | Luettu: 2850 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Taas donkataan
2K Gamesin julkaisema ja Visual Conceptsin kehittämä NBA 2K -pelisarja on viime vuodet kerännyt osakseen runsaasti kohua varsin aggressiivisista mikromaksuistaan. Tänä vuonna onneksi näyttää siltä, että NBA 2K22:ta kehittäessä Visual Concepts on käyttänyt enemmän aikaa itse pelin hiomiseen kuin rahankeruutapojen lisäämiseen. Pelimuotoja on uudistettu ja koriskentälle on tuotu parannuksia niin puolustukseen kuin hyökkäykseenkin. Testasimme uutuuskorista Playstation 5:llä.

Oletko manageri, koristähti vai korttihai?


Virtuaalikoris pyörii tänäkin vuonna pitkälti kolmen pelimuodon ympärillä: MyCareer, MyTeam ja MyNBA. Näistä jälkimmäisin on niin sanottu franchise-pelimuoto, jossa pelaaja hyppää seurapomon saappaisiin ja pyrkii rakentamaan omalle seuralleen dynastian. Tästä pelimuodosta on ollut viime vuosina mukana myös naisten koriksen versio, MyWNBA, joka on erittäin hyvä lisä, mutta harmittavasti ei pelimuotona yhtä pitkälle viety toteutus. Toivottavasti lähivuosina MyWNBA pitää sisällään kaikki samat ominaisuudet kuin miesten versiokin.


MyTeam on nykysporttipelien tuttu ystävä, eli korttikeräilyn avulla toteutettu, verkkopelipainotteinen pelimuoto, vastaava kun EA Sportsin Ultimate Team -konseptit. Mikromaksut löytyvät kaikista vahvimmin tästä pelimuodosta.
Eniten uudistuksia saanut pelimuoto on tänä vuonna MyCareer, joka on pelisarjan tunnetuin ja suosituin pelimuoto. NBA 2k22:n pelaajien, sekä kiireisen peliarvostelijan, onkin syytä tehdä oma valintansa siitä, mitä kolmesta pelimuodosta haluaa pelata, sillä kaikki ovat itsessään sen verran suuria kokonaisuuksia, että useampaan uppoutuminen samaan aikaan ei ole mielekästä. Itse panostin nimenomaan MyCareeriin.

Kaupunki haltuun


MyCareer on tarinavetoinen pelimuoto, jossa luodaan oma koristähti, lähdetään valtaamaan korismaailmaa ja jahtaamaan menestystä. Pelimuoto teki debyyttinsä pelisarjaan vuonna 2013 ja on sen jälkeen ollut vuosittain mukana, aina hieman erilaisella tulokulmalla. Tunnetuin variaatio lienee NBA 2k16 -pelin uratila, jonka ohjasi tunnettu elokuvaohjaaja Spike Lee.


Tällä kertaa MyCareer sekoittaa soppaan mukaan avointa kaupunkialuetta ja roolipelimäisiä tehtäviä useilta eri tehtävän antajilta. Korisuran ohella voi vaikuttaa esimerkiksi muodin, musiikin tai räpin maailmassa. Kaupungilla voi niin ikään skeittailla, käydä parturissa, ottaa tatskoja, pelata katukorista ja vaikka mitä.

Ura koristähtenä alkaa tällä kertaa tärkeällä valinnalla - lähteäkö alkuun yliopistosarjaan, NBA:n farmiliigaan G Leaguehen vai tähtääkö suoraan NBA:n draftiin? Uratilan hahmoeditori on myös varsin kiinnostava ja monipuolinen. Fyysiset ominaisuudet rajoittavat tiettyjen taitojen potentiaalia ja taitotasot taas määräävät mitä “badgeja” pystyy avaamaan hahmolleen tuomaan lisäapuja kentälle. Kaiken kaikkiaan MyCareer tarjoaa todella paljon sisältöä pelaajalleen sekä vapautta valita itse mitä haluaa tehdä ja millaista uraa jahtaa.

Pallo pyörii ja parketti kiiltää


Laajempien pelitilojen ulkopuolella korismatseja pystyy tietenkin pelaamaan yksittäisinä otteluinakin, yksin tai kaverin kanssa ja lokaalisti tai verkossa. Varsinainen koripallon pelaaminen on hyvin miellyttävää touhua tämän vuoden pelissä. Hyökkäys on sulavaa, heittomittaria on paranneltu dynaamisemmaksi, kuljettaminen on monipuolisempaa ja erinomaisen lisän hyökkäämisen balanssiin tuo uudistettu kuntomittari. Puolustaminenkin on saanut runsaasti parannusta, niin tekoälyn puolustustyöskentely kuin myös omat mahdollisuudet pallonriistoihin ja blokkeihin. Peli on monipuolista, sopivan realistista, olematta kuitenkaan ylitsepääsemättömän vaikeata uudemmille pelaajille.


Presentaation laatu ja graafinen ilme ovat huippuluokkaa, joskaan eivät radikaalisti poikkeavia viime vuodesta. Tunnetuimpien pelaajien hahmomallit ovat näyttävän aitoja, valaistukset nättejä, peli on sulavaa, yleisö on monipuolista ja areenojen fiilis huikeaa.

Pelien kommentaattorit ovat urheilupelien parhaasta päästä ja mukana on uutuutena kaikkien 30 NBA-joukkueiden viralliset matsikuuluttajat, mikä on loistava lisä vahvistamaan autenttista immersiota erityisesti seurojen faneille. Pelin soundtrack on erittäin hyvä kokoelma ajankohtaisia ja teemaan sopivia kappaleita.


Pelin mikromaksut onnistuu sivuuttamaan, kun hakee korispelikokemuksia itsekseen, eikä kaipaa uratilaan nopeutuksia. Jos peliin todella haluaa panostaa ja ennen kaikkea kilpailla kanssapelaajia vastaan korkeimmalla tasolla, tulee vastaan ikävästi maksumuureja, joiden yli pitäisi kiivetä lompakkoa avaamalla. Muuten NBA 2k22 on tämän hetken paras korispeli - ilman aggressiivisia mikromaksuja kyseessä olisi helposti parhaita urheilupelejä.

V2.fi | Jere Tienhaara

NBA 2K22 (Playstation 5)

Kenties paras korispeli vuosiin sisällön, pelattavuuden, immersion ja presentaation puolesta. Kolme erilaista laajaa pelimuotoa tarjoavat jokaiselle jotakin, mutta mikromaksuja on harmittavasti edelleen aivan liikaa mukana.
  • MyCareerissa hurjasti uutta sisältöä
  • Pelattavuus on kunnossa hyökkäystä sekä puolustusta myöden
  • Graafinen taso taattua laatua uuden sukupolven konsoleilla
  • Kaikkien areenojen oikeat kuuluttajat tuovat autenttisuutta
  • Kolme laadukasta, laajaa ja keskenään erilaista pelimuotoa
  • Energisoiva ääniraita
  • Erinomainen selostus
  • Mikromaksuja edelleen aivan liian aggressiivisesti
  • Naisten MyWNBA-pelimuoto on kevyempi sisällöltään kuin Miesten MyNBA
< Car Mechanic Simulat... Kena: Bridge of Spir... >

Keskustelut (2 viestiä)

destev

28.09.2021 klo 01.49 1 tykkää tästä

Hämmentävää miksi naisten sarja on jätetty puolitiehen, kun pelkästään työmäärässäkin kahden erilaisen sarjan tekeminen on työläämpää kuin saman sarjan kopioiminen puhumattakaan siitä että on varmasti ollut etukäteen tiedossa sarjan hanycappaamisestä aiheutuva negatiivinen palaute. Ei ole olemassa yhtään rationaalista syytä kyseiselle valinnalle.
lainaa
Jere_T

Moderaattori

Rekisteröitynyt 02.11.2020

29.09.2021 klo 16.15 1 tykkää tästä

destev kirjoitti:
Hämmentävää miksi naisten sarja on jätetty puolitiehen, kun pelkästään työmäärässäkin kahden erilaisen sarjan tekeminen on työläämpää kuin saman sarjan kopioiminen puhumattakaan siitä että on varmasti ollut etukäteen tiedossa sarjan hanycappaamisestä aiheutuva negatiivinen palaute. Ei ole olemassa yhtään rationaalista syytä kyseiselle valinnalle.

Jep, samaa mieltä! Olisiko sitten vuosittain julkaistavista peleistä tuttua "let's säästellään juttuja ensi vuodelle" meininkiä..
Muokannut: Jere_T 29.09.2021 klo 16.16 lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova