Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Tesla Force (PC)

Jere Tienhaara

31.12.2020 klo 16.00 | Luettu: 1975 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Ammuskelua tieteen nimissä
Tesla Force on tamperelaisen 10tons Ltd:n kehittämä ja julkaisema peli, joka on inspiroitunut keksijä Nikola Teslasta ja kirjailija H.P. Lovecraftista. Tesla Force on ylhäältä kuvattu roguelite-räiskintä, jonka pelaamista voi jatkaa loputtomiin. Peliä on mahdollista pelata myös näppäimistöllä ja hiirellä, mutta selkeästi parhaiten se pelittää ohjaimella pelattuna, ns. twin-stick shooterina.

Pidä vauhti ylläPeli on selvää jatkumoa saman kehittäjän Tesla vs Lovecraft -pelistä ja keskeinen pelattavuus on hyvin samantyylistä ammuskelua. Muutoksena edelliseen Tesla Forcessa on roguelite-ominaisuuksia. Kentät muodostuvat satunnaisesti ja läpipelattavat maailmat koostuvat pienistä kentistä, jotka pitää saada kerralla pelattua läpi tai progressio nollaantuu. Jos näitä yrittäessä kuolee, palautuu aina "kotikentälle", jossa voi päivittää hahmoaan ja ostaa parannuksia seuraavaa yritystä varten.


Itse gameplay Tesla Forcessa on erittäin hyvää, liikkuminen on nopeaa, aseet tehokkaita ja niitä on miellyttävä käyttää. Erilaisia erikoiskykyjä löytyy paljon ja neljä erilaista pelihahmoa sekä niiden kehitysmahdollisuudet tuovat kivaa vaihtelevuutta pelikokemukseen. Lisähaastetta peliin tuo tuomipäivän kello, joka tikittää jatkuvasti ja tuo vihollisille lisävoimia aina täyden kierroksen päätteeksi.

Audiovisuaalista tykittelyä


Genrelleen uskollisena Tesla Force on kaikkine efekteineen todellista silmäkarkkia. Peli vyöryttää kenttään huikeita määriä vihollisia kerrallaan ja huikeimmat näyt syntyvät, kun näitä suuria joukkoja saa tuhottua näyttävillä erikoisaseilla. Siinä missä kaikki mahdolliset efektit ovat hyvin näyttäviä, tekstuurit oikein kelvollisia ja mallit muutenkin, niin animaatiosta ei voi sanoa että olisivat ihan täyttä priimaa. Pelihahmon ja vihollisten animaatiot ovat harmittavasti melkoisen tönkköjä ja yksinkertaisia.


Tönköt animaatiot ovat kuitenkin pikkuvikoja tämän budjettitason pelissä ja faktahan on se, että tätä peliä pelataan hyvän, tykittelevän ammunnan ja actionin takia! Sitä pohjustaa vallankin hyvä äänisuunnittelu, erityisesti ääniefektien puolella. Aseiden ja erikoiskykyjen äänitehosteet ovat hyvin kutkuttavia ja tunnelmaa luovia. Musiikkina pelissä ja valikoissa soi raskaamman puoleinen rock-musiikki, kuten peligenreen hyvin sopii.

Faneille ja uusille tulokkailleTesla Force on tällä hetkellä saatavilla PC:lle, Playstation 4:lle ja 5:lle sekä Xbox Onelle ja Xbox Series X:lle. Sitä voi pelata yksin tai 2-4 pelaajan co-opina. 15 euron hintaan Tesla Forcea voi helposti suositella erityisesti niille kaikille, jotka pitivät jo Tesla vs Lovecraftista ja haluavat lisää, mutta myös mahdollisesti genren uusille ystäville, jotka haluavat kokea vauhdikasta, överiä ja näyttävää twin-stick ammuskelua huokeaan hintaan.

Arvostelussa käytetyn PC:n tiedot: Nvidia GTX 1070, Intel Core i5-7600K, DDR4 2666 MHz 16 Gt

Lyhyesti: Tesla Force on vauhdikasta, haastavaa ja ennen kaikkea näyttävää twin stick -ammuskelua roguelike-ominaisuuksilla.Hyvää
  • Ammuskelu on hyvää tykittelyä
  • Silmäkarkkia näyttävien grafiikoiden ja efektien muodossa
  • Hyvät ääniefektit
  • Ihan kivasti sisältöä hintaan nähden
Huonoa
  • Ei kovin suurta uudistusta edelliseen osaan
  • Paikoittain tönköt animaatiot
  • Tekeminen alkaa toistaa itseään harmittavan nopeasti

V2.fi | Jere Tienhaara
< V2.fi pelasi: Skully... V2.fi pelasi: Puyo P... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova