Tuorein sisältö

V2.fi virtualisoi: Oculus Quest 2

Mikko Heinonen

17.02.2021 klo 11.33 | Luettu: 5618 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Kansankakkulat

HTC Vive Cosmos Elite -juttuun tuli VR-harrastajilta paljon kommentteja, joissa mainittiin Oculus Quest 2 edullisena lähtötason VR-laitteistona. Kiinnostuin tästä siinä määrin, että päätin hankkia silmikon itselleni, joten tässä hieman pohdiskelua siitä, Facebookista ja koko teknologiasta.Oculus Quest 2
Hintaluokka: 350 eur
Lisätietoa: Oculus

V2.fi | Mikko Heinonen
< V2.fi pelasi: Valhei... V2.fi pelasi: The Da... >

Keskustelut (5 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.02.2021 klo 12.06 2 tykkää tästä

Jatkan vielä ajatusta tästä Facebook-kulmasta, kun siitä heräsi keskustelua toisaalla. Uskon, että Facebookin isoin koukku tässä on a) houkutella palveluun lisää (nuorempia?) käyttäjiä ja b) parantaa käyttäjien pysyvyyttä. On eri asia poistaa tilinsä, jos sen mukana menee kaikki mitä on Oculus Storesta ostanut.

Sisätilojen kuvaaminen kameralla ja sen datan käyttö johonkin on toki etäisesti mahdollista, mutta on myös vaikea nähdä miten siitä ei jäisi jossain vaiheessa kiinni JA miten tästä ei sitten seuraisi aivan käsittämätöntä backlashia. En sano ettei näin voi olla, mutta sanon että se on epätodennäköistä.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

17.02.2021 klo 18.12

(En [vielä] katsonut videota) Ei vissiin kannata tehdä uutta facebook-tiliä vain questia varten, ainakin jokin aika sitten ihmisiä bannattiin sen takia ja laite meni käyttökelvottomaksi. Kuinka laillista tuollainen sitten olisi EU:ssa? Kuitenkin boikotoin tuollaisia yhdistelmiä, vaikka facebook kyllä löytää keinot yhdistää tunnukset toisiinsa. Ja se HTC Vivekin on ollut taas vähällä käytöllä.
lainaa
make

17.02.2021 klo 18.17

Täällä toinen likinäköinen ja PSVR:n omistaja. Enpä muuten ole koskaan aiemmin tullut ajatelleeksi tuota, että VR-setin näytöt ovat sen verran lähellä, että voisi nähdä ihan hyvin myös ilman laseja. Pitääpä koittaa tuota ensi kerralla, kun kaivaa VR-setin esiin. Kiitos vinkistä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.02.2021 klo 18.24

Näkeminen ilman laseja on tosi yksilöllistä. Jos on paljon miinusta, todennäköisesti ei näe VR:lläkään kovin hyvin, silmä ei vain toimi oikein suhteessa siihen. Mutta itse näen Vivestä ja Questista ihan hyvin ilman laseja.
lainaa
Lalli_Leipäjuusto

18.02.2021 klo 11.21 1 tykkää tästä

Hyvä video ja informatiivista pohdintaa.

Muistaakseni jossain Questin "Terms & Conditions" tekstissä oli maininta, että Facebook ei tällä hetkellä kerää kameradataa. Se voi tosin muuttua koska vain, kuten vuosi sitten ei vielä tarvittu Facebook tiliäkään.

Itsellä ei Quest 2:sta ole, mutta moni sitä on kehunut. Ehkä itsehillintä pettää jossain vaiheessa ja tilaan sen Facebookista huolimatta. Se kuitenkin vaikuttaa olevan ensimmäinen VR-laite joka on lyömässä kunnolla läpi.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova