Tuorein sisältö

V2.fi testasi: HyperX Alloy Origins 60 -näppäimistö

Nanne Kukkura

02.04.2021 klo 18.00 | Luettu: 2350 kertaa | Teksti: Nanne Kukkura

Pelaajan oiva pikkunäppäimistö
HyperX:n uusin lisäys pelinäppäimistöperheeseensä on pikkuinen mutta puhdikas n. 60% tyypillisestä näppäimistön koosta kattava Alloy Origins 60. Kuten pikkunäppäimistöjen TKL (tenkeyless) -asetteluun kuuluu, numeronäppäimistö on jätetty oikealta puolelta pois, mutta sen lisäksi myös erillinen funktionäppäinten rivi sekä numeronäppäimistö insert-, home- ja delete-painikkeiden nippuineen on upotettu viiteen perusnäppäinten riviin. Jäljelle jää siis paljon työpöytätilaa ja hyvin kohtuullisesti näppäimistöä, mikä on etenkin minimalististen tyylin noudattajien mieleen.


AO 60:n runko on tukevaa lentokonetasoista alumiinia, mikä antaa sille mukavan ominaispainon, johtoineen 781,5 grammaa. Yhdessä painon kera näppäimistön alla olevat kumitassut pitävät sen kiitettävän hyvin paikallaan pöydällä missä tahansa asennossa. Irroitettava USB-C/USB-A-johto on 1,8 metriä pitkä ja se on mukavan joustava. Päällä on liukkaan tuntuinen punos, joka sopii maltilliseen ulkonäköön hyvin. Johto napsahtaa näppäimistön päässä paikalleen, mutta portin ympärys on hieman ahdas, joten jos piuhan haluaa vaihtaa, joutuu etsimään erityisesti kyllin kapealla liittimellä varustettua korvaajaa. Kuljetettavuuden kannalta irrotettava johto on kuitenkin kiva juttu.

Näppäimistössä on kolme erilaista valittavaa kallistuskulmaa: 3°, 7° ja 11°. Näistä ensimmäinen on oletuskulma ja kaksi muuta korotusjaloilla valittavaa asetusta. Valinnanvara tuntuu sopivalta tämän kokoiselle näppäimistölle, etenkin, kun rannetukea ei ole. Näppäimet ovat korkealla rungon päällä, mikä paljastaa rungon mukavan ilmavasti paitsi siivoamisen, myös RGB-valoirrottelun näkökulmasta. Kytkinten seinämät ovat kirkasta muovia ja tehty hyvin valoa läpäiseviksi, jolloin valoshow’sta saa halutessaan todella näyttävän. Huono puoli on tosin se, että kirkkaimmilla asetuksilla valo saattaa suuntautua näyttöön ja heijastua siitä. Kirkkauden säätäminen alaspäin auttaa hiukan. Alumiinirunko resonoi painalluksia hiukan, muttei kuitenkaan voimakkaasti kilisten tai kolisten. Painallusten ääni ja voimakkuus on siedettävällä tasolla verrattuna esimerkiksi joihinkin muihin alumiinirunkoisiin, täysimittaisiin näppäimistöihin.


Valo paistaa melko tasaisesti läpi myös tuplasti valetuista PBT-näppäinhatuista. Laadukkaampi muovivalinta ilahdutti, koska sormituntuma on huomattavan mukava ja kestävä. Hattujen alta löytyvät lineaariset HyperX Red -kytkimet, joissa on 45 g vastus ja 1,8 mm aktivoitumismatka. Vaikka lineaarinen kytkintyyppi ei olekaan oma suosikkini ja päivittäinen valintani, tuntuivat näppäimet erityisen mukavilta pelatessa. Mukana paketissa tulevat myös näppäinvedin, yksi HyperX-logolla varustettu pieni vaihtohattu (esimerkiksi ESC-näppäimen tilalle) ja vaihtoehtoinen välilyönti. Näppäinhatut ovat valitettavasti heikkolaatuisempaa ja herkästi kiillottuvaa ABS-muovia, mikä on harmillista.

Oletusasetuksilla AO 60 on pelaajalle sopiva, mutta enemmän näppäimistöstä saa irti editoimalla nk. tasoja. Tavallisen, ensisijaiseksi merkityn näppäintoimintojen tason “alla” ovat kaikki FN+-toiminnot, kuten nuolinäppäimistö, medianäppäinten rivi, näppäimistön kirkkaus ja asetusprofiilit sekä G-logolla merkitty pelitila, joka estää Windows-näppäimen ja joidenkin pikatoimintojen käytön. Näitä voi muokata lähes vapaasti uusiksi siten, kuin itse haluaa ja vaihtaa vaikkapa kerrosten toimintoja ristikkäin. FN-painike on kuitenkin alhaalla oikeassa kulmassa, eikä sen paikkaa voi vaihtaa. NGENUITY -ohjelmiston kautta asetusten muokkaaminen ja tallentaminen on melko yksinkertaista ja laitteessa itsessään on tilaa kolmelle eri asetusprofiilille, mikä riittääkin varmasti useimmille pelaajille hyvin.

Työskentelyyn näppäimistö ei oikeastaan omalla kohdallani soveltunut, mutta laadukkaan ja hyvin pohditun tuotteen fiilis on mielestäni kiistaton. Läpivientejä tai muita hienouksia ei löydy, sillä tuote on selvästi kehitetty täyttämään juuri tietynlainen tarve ja siinä se onnistuukin. Medianäppäimiä sai hiukan haeskella katseellaan, ennen kuin sijoitteluun tottui mutta FN-toimintojen oletusmerkinnät ovat sen verran helposti luettavat ja selkeät, ettei lihasmuistinkaan kehittymiseen kauaa mene. 60% näppäimistöjen markkinat ovat minulle ne vieraammat, vaan kehtaan silti väittää, että 120 euron hintaan laite on vertailukelpoinen haastaja saman kokoluokan näppäimistöille.Hintaluokka: n. 120 €
Lisätietoa: HyperX

V2.fi | Nanne Kukkura
< Helpot ohjeet: Tee A... Pelataanpa: Eri tavo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova