Tuorein sisältö

V2.fi testasi: LIFX Lightstrip -valonauha

Manu Pärssinen

07.07.2021 klo 21.25 | Luettu: 2005 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

RGB:tä pöydän reunaan
Jokin aika sitten erilaisia pelaajille suunnattuja valoja valmistava LIFX yksinkertaisti tuotteidensa nimivalikoimaa ja hinnoittelua sekä buustasi niiden tarjoamaa lumen-määrää, eli valon kirkkautta. Aiemmin olemme testanneet LIFX A19 - ja Mini Colour -älylamput (arvio) ja täytyy sanoa, että vaikka erinäisistä syistä johtuen asunnostani löytyy nykyään kolmen eri valmistajan älykkäitä valoja, LIFX on se, jonka kanssa on ollut vähiten ongelmia. Ne ongelmat ovat myös aina selvinneet. Uusitusta valikoimastaan LIFX lähetti nyt testiin pelaajien ykköstuotteen, RGB-valonauhan.


Kuvassa nauha on pöydän takareunaan asennettuna.

Saapuneesta laatikosta löytyy kiinnityspintojen puhdistamiseen tarkoitettu liina, ohjekirjasia, kaksi metrin mittaista valonauhan pätkää sekä virtalähde. Virtalähteen kaapeli, jossa myös Wi-Fi-kontrolleri on kiinteänä, on mukavan pitkä (kaikkiaan 2,5 metriä) ja taipuisa. Itse muuntajakin tuntuu hyvin rakennetulta ja painavalta, eikä millään lailla epämääräisen rimpulalta. Laatikon mainostekstit lupaavat, että nauhan käyttämiseen ei tarvita siltauksia tai keskittimiä, vain wi-fin, ja että nauhaa voi lisäpalasilla jatkaa jopa 10 metrin mittaiseksi. Lisäksi 2 metrin LIFX Light Stripin voi jakaa 16 eri värialueeseen (1 metrin kahdeksaan). Valotehoa sillä on 1400 lumenia (90W), värilämpöä voi säätää välillä 1500-9000K ja värisävyjä on ihan riittävät 16 miljoonaa.

LIFX:n sovellus minulla kännykässäni jo olikin (siitä löytyy sekä iOS että Android), joten aloitin suoraan kytkemällä toisen johdon puolikkaan virtalähteeseen. Kaapelin pystyi kiinnittämään siihen vain yhdellä tavalla, mikä on parempi ratkaisu kuin joillakin kilpailijoilla. Valonauha syttyi heti kirkkaan valkoisena. Uuden laitteen lisääminen sovelluksesta oli yksinkertaista (paina +-symbolia - New Device - New Light) ja siellähän valonauha jo odottelikin, tosin vanhalla Z-tuotenimellä. Kuten kaikki (?) älyvalot, tämäkin toimii vain 2.4 GHz langattomassa verkossa ja sitten tulikin pieni mutka, kun sovellus ei antanut valita kotiverkkoani. Otsanläpsäyksen (ja kännykän samaan verkkoon yhdistämisen), pienen odottelun ja päivityslatauksen suorituksen jälkeen pääsinkin sitten jo säätämään värisävyjä.

Valkoisen sävyjen, valmiin paletin ja vapaasti valittavan värin lisäksi sovelluksessa on valmiita väriteemoja (mm. “Powerful” ja “Cheerful”). Animoidut valoefektit ovat appissa hieman hankalasti löydettävässä paikassa yläreunassa, mutta niitäkin on monenlaisia, muun muassa appin kautta ääntä (musiikkia) kuunteleva valoshow. LIFX Lightstrip tottelee myös Alexaa, Hey Googlea, Apple Homekitiä ja SmartThingsiä.

LIFX Lightstrip tekee sen, mitä paketissa seisoo ja ainakin minun testeissäni ongelmitta. Sille luvataan pitkää käyttöikää ja siinä on runsaasti säätöominaisuuksia, mutta hintalappu on melko reilu kilpailijoihin nähden (noin 90 euroa). Maksaisinko enemmän (jopa tuplasti) avustajayhteensopivuuksista, käyttövarmuudesta (omalla testiotoksellani) ja laadukkuudesta? Ehkä, siksi verotan vain tähden verran.

PS. Nauhan liima on jämäkkää, joten kannattaa pistää kerralla suoraan. Vinkkinä vaan.



LIFX Lightstrip (2m, 2021)
Hintaluokka: 90 eur
Lisätietoa: LIFX

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: HP ZB... V2.fi testasi: HTC V... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova