Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Logitech G435 LIGHTSPEED -kuulokkeet

Jarkko Rotstén

23.09.2021 klo 14.10 | Luettu: 686 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Kierrätysmuovia korvillesi
Testiin saapuneet langattomat mustikan ja vadelman väriset Logitech G435-kuulokkeet säväyttivät heti kättelyssä rajulla synthwave-henkisellä värityksellään. Laitettuani kupit ensimmäisen kerran päähäni, vaimo purskahti nauruun ja 10-vuotias poikani puolestaan tuomitsi ne ”halvan näköisiksi”. Keveytensä puolesta voisikin kuvitella, että G435:t myös tuntuisivat halpiksilta. Suunnittelijat ovat kuitenkin saaneet onnistuneilla materiaalivalinnoilla kuulokkeisiin yllättävän laadukkaan fiiliksen, kun ne ovat päässä. Kuulokkeet eivät liiemmin hiosta, ja keveytensä (165g) ansiosta niitä jaksaa pitää päässään mielellään pitempiäkin aikoja kerrallaan. Joustavan sankamekanisminsa johdosta kuulokkeet sopivat mukavasti niin aikuiselle kuin muksuillekin. Kaikkein isopäisemmille yksilöille suosittelen kokeilemaan kuulokkeita ennen ostopäätöstä.


Langattomuus tarkoittaa kuulokkeissa yleensä erilaisia kompromisseja. Ääntä joudutaan hiukan pakkaamaan, että se kulkisi ilmojen halki mahdollisimman nopeasti. Toisaalta se ei kuitenkaan kulje koskaan yhtä ripeästi kuin johdollisissa kuulokkeissa. Peleissä muutaman kymmenen millisekunninkaan viive äänessä ei aiheuta erityisen havaittavaa ongelmaa, mutta vähänkään vakavampaan musiikin tuottamiseen en suosittelisi langattomia kuulokkeita missään tapauksessa. G435-kuulokkeissa hyödynnetään hieman paradoksaalisesti nimettyä LIGHTSPEED-tekniikkaa. En osaa äkkiseltään sanoa, miten se eroaa perinteisestä 2,4 gigahertsin tekniikasta, josko mitenkään, mutta se on kuitenkin himpun verran Bluetoothia ripeämpi. LIGHTSPEEDiä hyödynnettäessä tietokoneseen tai Playstation-konsoliin on kytkettävä USB-palikka.

Kuulokkeet voi kytkeä myös Bluetoothin avulla esimerkiksi puhelimeen. Saattaa johtua jostakin codecistakin, mutta jostakin syystä tietokoneella Bluetoothin kautta toistettuna musiikki kuulosti omaan korvaani marginaalisesti paremmalta, vaikka käsittääkseni 2,4 gigahertsin tekniikan pitäisi nimenomaan ”pilata” ääntä vähemmän. Ääni pätki satunnaisesti LIGHTSPEED:n kanssa, kun musiikki soi Spotifystä ja selasin nettiä. Pelatessa en ollut pätkimistä havaitsevinani.


Kuulokkeiden keveys heijastuu niiden sointiin. Soundi on hieman keskiäänipainotteinen, ponneton. Ylimmät diskantit tuntuvat jäävän jonnekin matkan varrelle, mutta basso toistuu kohtuullisesti, mutta enemmän pelimäisellä tavalla kuin hifisti. Mikäli mikrofoni, langattomuus tai muut peliominaisuudet eivät ole erityisen tärkeitä, tähän rahaan saa kyllä paremmankin kuuloisia kuulokkeita. Pelikäytössä kuulokkeet ovat kuitenkin parhaimmillaan, ja siihenhän ne on tietysti suunniteltukin. Stereokuva on miellyttävä, niin kuin toki pelikuulokkeilta sopii toivoakin. 3D-efektin olisi kuitenkin suonut olevan huomattavampi. Kuulokkeiden mainostetaan olevan myös Dolby Atmos-yhteensopivat, mikä sinänsä hymähdytti, koska Dolby Atmos-ympäristö mainostaa puolestaan olevansa yhteensopiva kaikkien kuulokkeiden kanssa.

Kuulokkeiden mainostetaan olevan Logitechin kaikkien aikojen keveimmät, edullisimmat ja ympäristöystävällisimmät langattomat pelikuulokkeet. En kuitenkaan löytänyt tietoa, saako sisäisen akun vaihdettua, vai muuttuvatko kuulokkeet aikanaan ongelmajätteeksi akun tullessa tiensä päähän. Kuulokkeiden sisäänrakennetun akun saa ladattua USB C-liitännän kautta. Akkukestoksi lupaillaan miellyttävää 18 tunnin käyttöaikaa per lataus.


Ilahduttava piirre G435:ssä on se, että kuulokkeesta ei törrötä sankaa, vaan keilanmuodostustekniikkaa hyödyntävä(t) mikrofoni(t) on sisäänrakennettuna toisessa kupissa. Kuulokkeissa on myös sisäinen limitteri, jolla maksimiäänenvoimakkuuden saa säädettyä turvalliselle tasolle. Vähäiset säätönamiskat on sijoitettu selkeästi toiseen kuppiin.

Suosittelisin näitä kuulokkeita keveytensä puolesta erityisesti nuoremmille pelaajille, jos nimenomaan halutaan kuulokkeiden olevan langattomat. Tietynlainen wow-efekti näistä puuttuu, mutta toisaalta hintakin on melko kohtuullinen langattomille pelikuulokkeille. Myönnettäköön, että itse en ehkä kehtaisi liikkua nämä päässä julkisella paikalla. Logitech G435-kuulokkeita saa onneksi myös hillitymmissä väreissä (valkoinen/vaaleansininen ja musta/keltainen).Logitech G435 LIGHTSPEED
Hintaluokka: 80 eur
Lisätietoa: Logitech

V2.fi | Jarkko Rotstén
< V2.fi ennakoi: Marve... Retro Rewind: Segain... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova