Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach Recon 200 Gen 2 - ja Roccat Syn Buds Core -kuulokkeet

Jarkko Rotstén

24.03.2022 klo 16.20 | Luettu: 2050 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Litteämmän lompakon pelikuulokkeita
Aina ei budjetti veny kalliisiin pelikuulokkeisiin. Omien kokemuksieni mukaan huokeammassa hintaluokassa kannattaa yleensä luottaa merkkituotteeseen. Tarkastellaanpa minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla Turtle Beachin ja Roccatin valikoiman huokeammassa päässä.

Turtle Beach Recon 200 Gen 2


Recon 200 Gen 2 on ladattava, mutta johdollinen kuulokemikrofonisetti. Kaapeli on kiinteä, joten luonnollisesti sitä on syytä olla liikaa nykimättä pidemmän keston nimissä. Teknisesti erikoiselta ratkaisulta kuulostaa se, että johdollisuudestaan huolimatta Recon 200 Gen 2:ssä on silti akku, jonka voi ladata USB-C-liitännän kautta. Akkukestoksi luvataan 12 tuntia tiivistä peliaikaa, joka ei ole lupauksena mitenkään yliampuva. Kuulokkeita voi käyttää myös ilman virtaa, mutta mikrofoni ei valmistajan mukaan välttämättä pelitä ja toistoalue kutistuu huomattavan ohueksi. Virtaratkaisu tuntuu tosiaan vähintäänkin kummalliselta, mutta sentään tässä Gen 2:ssa ei tarvitse enää puljata paristojen kanssa, mikä oli ensimmäisen sukupolven taakka. Harmillisesti kuulokkeiden käyttäminen ei tullut oikein kyseeseen lataamisen aikana erittäin voimakkaan häiriöäänen vuoksi. Toisaalta mukana toimitettava alle 70 cm latauskaapeli ei oikein samanaikaiseen pelaamiseen veny muutenkaan.


Kuulokkeiden pääsangassa on säätövaraa, mutta rajallisesti. Kaaren muoto venyy kyllä sivuttaissuunnassa, mutta ei anna paljoakaan periksi ylöspäin. Tästä johtuen kuulokkeet aiheuttivat ikävää jomotusta päälakeen hiukankin pidemmissä sessioissa. Leveähkön rakenteen ansiosta silmälasien käyttö on miellyttävää. Kuppien pehmusteet ajavat asiansa, mutta nekään eivät innosta kovin pitkiin pelirupeamiin. Sisäänrakennetusta akustaan huolimatta setti ei ole erityisen painava. Kevyt, muovinen rakenne antaa ehkä vähän osviittaa hintaluokastaan, mutta on kuitenkin melko kestävän tuntuinen. 90-luvun ATK:n kanssa lapsuuttaan eläneelle kuulokkeiden säätörullat tuovat jotenkin kalsean nostalgisen fiiliksen vanhasta PC-raudasta.

Koska Sony ja Microsoft ovat speksanneet kuulokelähtönsä hieman eri tavoilla (koska miksipä ei), on kuulokkeissa klipsu, jolla voi valita kumman firman tuote on käytössä. PS-namiska buustaa äänenvoimakkuutta noin 6 desibeliä Xboxiin verrattuna. Keskiasento puolestaan kytkee kuulokkeiden bassokorostuksen pois päältä, ollen vaihtoehdoista ulosanniltaan vaatimattomin.

Kuulokkeet ovat suljettua tyyppiä, mutta eivät erityisen tiiviit, joten mahdollisesti pelaajan ympärillä tapahtuva elämä vuotaa jonkin verran sisäänpäin ja toisaalta kuulokkeiden tuottama materiaali kuuluu myös herkästi vierustoverille. Äänenlaatu ei tässä hintaluokassa ole hifiä nähnytkään, mutta toimii erityisesti pelaamistarkoituksissa tai etäkokouksissa. Akkuvirran tuottama bassokorostus herättää vähintäänkin ristiriitaisia tunteita. Ilman korostusta äänenlaatu on mallia erittäin käppäinen alapään puuttuessa käytännössä kokonaan. Päällä ollessaan bassoa on taas suhteessa aivan liikaa. En voi olla kuin kummissani - millä logiikalla tätä erikoista ratkaisua on jatkojalostettu jo toiseen sukupolveen. Passiivisia kohtuuhintaisia kuulokkeita, joissa on aivan asiallinen bassotoisto ilman turhia hilavitkuttimia, on tehty maailman sivu.

Kiinteästi asennetun mikrofonin voi tarvittaessa nykystandardien mukaisesti mykistää loksauttamalla sen yläasentoon. Äänenlaadullisesti mikrofoni leikkaa diskanttipuolta raskaalla kädellä, mikä mössöttää “ässät” tehokkaasti. Tämä noudattaa Recon 200 Gen 2:n yleistä linjaa. Noin 59 euron hintaluokassa ne täyttävät kyllä tehtävänsä, mutta eivät loista millään osa-alueella. En voi mitenkään hehkuttaa niiden hinta-laatusuhdetta, mutta kyllä ne varmasti tuntemattomampien kiinamerkkien halpisratkaisut voittavat.Hintaluokka: 60 eur
Lisätietoa: Turtle Beach

Roccat Syn Buds Core


Nappikuulokkeet ovat varsin mainio vaihtoehto liikkuvalle pelaajalle, jota kiehtoo myös mahdollisuus pitää napit korvissaan vaikkapa lenkille lähtiessään. 10 mm elementeillä varustetut Syn Buds Coret tuottavat yllättävän jytkyn bassotoiston. Äänenlaatu ei ole mitään uskomatonta korvakarkkia, mutta omien kokemusten perusteella vastaavan tyyppisiin nappikuulokkeisiin verrattuna ihan asiallista suorittamista.


Reilun metrin (1, 2m) mittainen piuha aiheuttaa tiettyjä rajoitteita kuulokkeiden käytölle. Oman tietokoneeni äänikortti on sijoitettu siten, että kaapeli piisasi nyt juuri ja juuri, mutta äkkinäisiä liikkeitä ei kannattanut tehdä. Eipähän toisaalta tarvitse lenkille lähtiessä kompastella ylimääräisen pitkään kaapeliin. Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolmen kokoisia silikoniknöölejä, joista voi valita omaan korvakäytäväänsä parhaiten sopivan. Kuten tämän tyyppisillä kuulokkeilla on usein tapana, niin nämäkin sulkevat varsin kiitettävästi ulkomaailman äänet kuulokentästä, mikä on hyvä muistaa liikenteen seassa liikkuessa. Kuulokkeet on luonnollisesti varustettu myös simppelillä mikrofonilla. Syn Buds Coreissa on myös äänenvoimakkuuden säätönamiskat, mutta ne toimivat ilmeisesti vain yhteensopivissa Android-ympäristöissä. Ainakaan Windows-pohjaisen tietokoneen kanssa nappulat eivät tee äänenvoimakkuudelle yhtään mitään. 3,5 mm liittimellään Syn Buds Core -kuulokkeet ovat kuitenkin noin muuten yhteensopivia miltei minkä tahansa laitteen kanssa josta vain kuulokeliitäntä suinkin löytyy.

Noin 25 euron ohjehinnallaan Roccat Syn Buds Core -kuulokkeet edustavat hintaluokan alinta “järkevää” kastia, mutta eivät sinänsä ole pienemmässä budjettiluokassa mitenkään vastenmielinen vaihtoehto. Roccat on erikoistunut valmistamaan tuotteita pelaajille, mutta ovatko nämä nyt sitten varsinaisesti pelikuulokkeet lainkaan, vai pikemminkin tarkoitettu lenkkiseuraksi kännykän perään? Mainosmateriaalin perusteella luureja on kaavoiteltu etenkin Nintendo Switchin käyttäjille, mikä lieneekin näille se kaikkein osuvin käyttötarkoitus pelaamisen kannalta.Hintaluokka: 25 eur
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Jarkko Rotstén
< Retro Rewind: Jet Ro... V2.fi testasi: ROCCA... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova